Gluteeniton proteiinipasta

En ole syönyt pastaa oikeastaan vuosiin. Gluteenittomat pastat eivät ole olleet kovinkaan kummoisia, ja muutenkin pasta on ravintoarvojensa osalta pitkälti sitä itseaan – höttöhiilaria. Niinpä kiinnostuinkin kuullessani että markkinoille on tullut gluteeniton, runsasproteiininen pasta. Mistä se sitten on tehty? No kikherneistä!

tervens

Sain testattavaksi kotimaista Tervens-pastaa, jonka valikoimista löytyy perusmakaronin lisäksi kikhernepenneä ja –fusillia. Tervensin takana olevan lempääläiskolmikko on perehtynyt erikoisruokavalioihin, ja kaksi heistä on vieläpä personal trainereita. Gluteenittomana kikhernepasta sopii keliaakikoille, ja sen hyvät hiilihydraatit ja runsaat kuidut pitävät pitkään nälkää eivätkä nosta verensokeria liian nopeasti. Parempi valinta siis myös diabeetikoille ja helppo tapa lisätä proteiinia kasvisruokavalioon – sadassa grammassa Tervens-kikhernepastaa on 11,5 grammaa kuitua ja lihanveroisesti 21,7 grammaa proteiinia!

kikhernepastaTervens-kikhernefusilli on houkuttelevan lämpimän sävyistä

kikhernemakaroniMaukas ja proteiinipitoinen kikhernemakaroni tarvitsi kaverikseen vain punaista pestoa ja kasviksia – ravitseva ja monipuolinen ateria valmis!

Kikhernemakaronit sopivat vaikka mihin, kuten esimerkiksi wokkeihin ja salaatteihin perinteisten pasta-annosten lisäksi. Tervensin nettisivuilla on liuta reseptejä, ja sieltä löytyy resepti jopa makeaan jälkiruokaan! Ei olisi minun kekseliäisyys riittänyt, mahtava idea. 🙂

Tervensiä saa tilattua yrityksen verkkokaupasta, ja nettisivuilta löytyy myös lista jälleenmyyjistä.

Lue myös:
Helppo lammaspasta (gluteeniton)
Gluteeniton lasagne haudutuspadassa
Helppo ja maukas kukkakaalirisotto

Kommentit (2)
  1. Nyt niitä OIKEITA blinejä - Pilkettä
    27.3.2017, 16:24

    […] Edellinen kirjoitukseni: Gluteeniton proteiinipasta […]

  2. Nyt niitä OIKEITA blinejä - Pilkettä
    27.3.2017, 16:24

    […] Edellinen kirjoitukseni: Gluteeniton proteiinipasta […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *