Gradu pistää elämän tauolle

Olin toukokuussa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla Kreikassa, ja poikaystävä lähti mukaan parin lomapäivän kunniaksi. Kreikan työosuuden aikana emme juuri nähneet toisiamme, mutta matkan lopun lomapäivinä saimme toistemme jakamattoman huomion. Kun palasimme Kreikasta, kaikki muuttui kertaheitolla. Syitä oli yksi: gradu.

all-inclusive-hotelliKreikka

Poikaystäväni on tähdännyt kuluneen vuoden ajan ennen syksyä valmistumiseen. Työpäivät ovat venyneet, ja on kurssien loppuunsaattaminen vaatinut useamman all nighterinkin – hurjaa hommaa! Kreikasta palatessamme oli toukokuu jo puolivälissä. Aika alkoi käydä vähiin gradun kanssa, eivätkä hommat vähene kuin tekemällä. Siinä kohdassa perusviikon aikataulun joustavin, tai ainakin ymmärtävin tekijä, olin minä. Jättäydyin siis suosiolla taka-alalle ja vähemmälle huomiolle.

aperol-spritzLoman rentouden perään voi haikailla – Moscow Mule ja Aperol Spritz

Tein oman graduni pari vuotta sitten, ja tiedän mitä se vaatii. Oma graduni meni suht kivuttomasti (näin jälkikäteen ajateltuna, mutta veikkaan että aika kultaa muistot), mutta olen sen jälkeen saanut nähdä useamman ystävän ja läheiden hajoilevan ja kiristelevän hampaitaan gradun kanssa. ”Graduttaako” on korvannut kysymyksen ”vituttaako” monen sanavarastossa – ja sillä tarkoitetaan  samaa asiaa.

Gradustressi vie voimia, ja se pysyy mielessä niin kauan kunnes se on valmis. Niinpä viimeisen neljän viikon aikana olemme nähneet toisiamme noin 15 minuutin pätkissä kun olen käynyt lainaamassa autoa tai antamassa pusun matkallani töistä kotiin. Melkein kuin parisuhde olisi tauolla, mutta ei kuitenkaan. Toisen seuraa kaipaa, mutta sen kestää, sillä kokonaan tietää että tämä on vain vaihe, joka myös päättyy joskus. Parisuhteessa kuuluu osata myös antaa toiselle tilaa kun sitä tarvitaan.

gradu

Universumi oli selkeästi päättänyt myös että tähän aikaväliin mahtui poikaystävän synttärit ja tapaamisemme vuosipäivä (nimipäiviäni on turha edes mainita, vaikka jossain toisissa olosuhteissa ne olisivat voineet olla brunssin arvoiset). Ei synttäreitä, eikä vuosipäivää ole juhlittu. Niinpä minulla onkin vähän sellainen kutina että minä me ansaitsemme hieman ylimääräistä parisuhdeaikaa kun gradu ja viimeiset kurssityöt on palautettu…. Miltä kuulostaisi romanttinen viikonloppu Mustion linnassa? 😉

Juttuja Kreikan matkalta:

Kreeta ja sen värikäs historia
Ihana ravintola Peskesi (Heraklion, Kreeta)
Hotellivinkki Kreetalle – Galaxy Hotel Iraklio
Matkailijan gluteenikamppailu – nyt ei mennyt nappiin

Edellinen kirjoitukseni: Splizzeria – gluteenitonta pitsaa

Kommentit (6)
  1. Miten tapasin poikaystäväni - Pilkettä
    10.7.2017, 09:24

    […] Mustion Linna ja sen erinomainen ravintola Gradu pistää elämän tauolle Parisuhdeaikaa […]

  2. Miten tapasin poikaystäväni - Pilkettä
    10.7.2017, 09:24

    […] Mustion Linna ja sen erinomainen ravintola Gradu pistää elämän tauolle Parisuhdeaikaa […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *