Halpalennot Gdanskiin, mukaan vain pieni käsimatkatavara

Minunkin lomani saatiin kuin saatiin lopulta kalenteriin, vaikka pitkään sitä saikin odottaa, ks. Koska minulla on kesäloma?!. Loman alkamisajankohta olikin sitten kaksi viikkoa siitä kun saatiin päätettyä milloin pidän kesäloman, ja niinpä loman suunnittelua onkin tehty sittemmin aika vauhdilla. Ensimmäisenä hankimme halpalennot Gdanskiin.

Unkarilainen Wizzair aloitti halpalennot Gdanskiin Puolaan pari vuotta sitten. Moni tuttu onkin ehtinyt jo käymään siellä, mutta minä pääsen sinne vasta nyt näin jälkijunassa. Olen kuullut Gdanskista oikeastaan pelkkää hyvää – kiva kaupunki, avuliaita ihmisiä, edullinen hintataso ja hyvä sää verrattuna Suomeen. Hiekkarantakin löytyy lyhyen matkan päästä Sopotista. Jos meno-paluu lennot saa helposti 50 eurolla, niin kannattaahan siellä käydä pyörähtämässä! Sitä paitsi sinne pääsee Turusta nopeammin ja helpommin kuin Tallinnaan (ja Tallinnassahan tuli tosiaan jo käytyäkin tänä kesänä, ks. Tyttöjen kanssa Tallinnassa – Must Puudel, Rukis ja SALT).

tallinna-ravintolatallinna-paras-ravintolaTallinnan reissun kaunein ravintola-annos oli SALT:n pavlova

Halpalennot Gdanskiin

Siinä kohdassa kun pääsimme vihdoin suunnittelemaan lomaa ja varaamaan matkoja, jäljellä oli oikeastaan enää kaksi vaihtoehtoista ajankohtaa. Toinen vaihtoehto oli sunnuntaista perjantaihin 110 € ja toinen maanantaista perjantaihin 50 €. Arkilähdöt Turusta lähtevät kuitenkin vasta 21.55 illalla, mikä tarkoittaa että sinä päivänä ei tehdä muuta kuin ehkä syödä ja mennä nukkumaan, siinä missä sunnuntailähdöt ovat klo 13.05. Yhdeltä päivällä on melkoisen ideaali lähtöaika jos minulta kysytään! Ei tarvitse herätä aikaisemmin ja myös perillä ollaan mukavaan aikaan; lento kestää vaivaiset 1,5 tuntia ja Puolassa kello on tuntia vähemmän eli perillä ollaan paikallista aikaa 13.30. 😉 Siinä ehtii sitten vielä rauhassa hakeutua hotellille ja tutustua illalla kaupunkiin. Täydellistä!

En yleensä jaksa olla turhan tarkka pakkaamisen suhteen, joten tykkään siitä että minulla on tarpeeksi iso matkalaukku johon voin lätkiä puolihuolimattomasti mukaan otettavia vaatteita, useammat kengät ja kokonaisia ihon- ja hiustenhoitoon tarkoitettuja puteleita eikä mitään matkapakkauksia.

halpalennot gdanskiinKuva: Unsplash.com

Matkatavarasta maksetaan

Unkarilainen Wizzair on kuitenkin todellinen halpalentoyhtiö, ja kaikki maksaa. Lentolipun hintaan ei sisälly edes sellaista normaalia, vedettävää cabin bagia, vaan ainoastaan ”small cabin bag”, jonka koko saa olla 42 x 32 x 25 cm. Eikä sitten mitään pientä käsilaukkua siihen kylkeen. Mittasin että treenikassini menee noihin mittoihin juuri ja juuri. Tällä kertaa on pakko miettiä mitä sinne ottaa mukaan. Priority-luokan lipulla olisikin sitten saanut small ja large cabin bagin, ruumaan menevän laukun ja personal itemin, eli jonkun käsilaukun tai läppärilaukun. Mutta ei, me pihistelimme tällä kertaa.

small cabin bagKuva: Unsplash.com

Pakkauksen kanssa taktiikkani on että tällä kertaa mukaan ei lähde mitään ylimääräistä. Matkalle pistetään päälle ne kaikista isoimmat vaatteet säästä riippumatta. Kahdet kengät, lenkkarit jalkaan ja ballerinat laukkuun, yksi pitkähihainen ja huivi, kaksi alaosaa, kaksi paitaa, kaksi mekkoa, alusvaatteet. Alaosien ja yläosien tulee toimia keskenään niin että niitä voi vaihdella ja mekot ovat siitä käteviä, että ne ovat ylä- ja alaosa yhdessä.

Olemme usein ottaneet poikaystävän kanssa mukaan myös kannettavan, mutta nyt sekin saa kyllä jäädä kotiin. Ei sitä noin lyhyellä matkalla tarvitsisikaan. Puerto Ricon reissussa poikaystävä hoiti kannettavallaan muutamia pakollisia työjuttuja ja minä päivitin blogia pariin otteeseen, mutta suosin kyllä ilman konetta matkustamista aina kun voi! Tabletti tulee ehkä mukaan, sillä sen kautta on kätevä hankkia lisätietoa nähtävyyksistä ja on siitä vähän viihdykettäkin matkojen ajaksi. Muuten keskitytään kyllä ihan Puolaan, toisiimme ja lomailuun. 😉

Enää viikko, alan jo innostua!

Lisää reissujuttuja löyty Matkustaminen-hakemistosta.

Edellinen kirjoitukseni: Ruokapäiväkirja heinäkuulta

mustikkapiirakkaKardemummalla maustettu mustikkapiirakka (viljaton ja gluteeniton)

Kommentit (2)
  1. Gdanskin ravintolat - Piwnan kolmikko - Pilkettä
    27.8.2017, 10:16

    […] jonka jälkeen siirryimme vielä kahdeksi yöksi Gdańskiin. Olen aiemmin kirjoittanut myös halpalennoista ja siitä mikä kaupunki valita kun lomailee Puolassa, ja nyt onkin sitten vuorossa Gdanskin […]

  2. Loma Puolassa - Gdansk, Gdynia vai Sopot? - Pilkettä
    23.8.2017, 15:16

    […] Loma Puolassa on harkitsemisen arvoinen monestakin syystä: siellä on mielenkiintoisia, erilaisia kaupunkeja – niin hiekkarantoja kuin historiaakin, edullinen hintataso, englanninkielellä pärjää ja suorilla lennoilla pääsee niin Helsingistä kuin Turustakin. Halpalentoyhtiö Wizzairilla pääsee Turusta Gdanskiin parhaimmillaan noin 50 eurolla edes takaisin, ja niinpä mekin vietimme siellä viiden päivän loman nyt elokuussa (ks. Halpalennot Gdanskiin – mukaan vain pieni käsimatkatavara). […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *