Helppo jälkiruoka – Lemon Curd Eton Mess

Eton Mess on yksi maailman helpoimmista jälkiruoista: siinä oikeastaan vaan sekoitellaan  ja sen ainesosien suhteen voi olla luova. Sen voi tehdä vähän ”mitä kaapista sattuu löytymään”-periaatteella, kunhan marenki ja kerma pysyvät mukana. Eton Mess on loistava tapa tuhota myös pieleen menneitä marenkeja. Itse esimerkiksi ostin joskus valmiita marenkikakkupohjia tuplapakkauksessa. Toisesta tuli ihana kirsikka-valkosuklaapavlova, mutta toinen putosi pakkauksineen pöydältä ja mureni. Ei siitä enää kakkua syntynyt, mutta sitäkin parempi Eton mess!

Kirsikka-valkosuklaapavlova
Kirsikka-valkosuklaapavlovlla on marenkipohja

Eton mess eli Etonin sotku

Eton messin, eli vapaasti käännettynä Etonin sotkun, historia lähtee liikkeelle nimensä mukaisesti Etonista, brittiläisestä Eton Collegesta, jossa sitä tarjottiin ensimmäisen kerran koulujen välisessä krikettiottelussa 1800-luvun loppupuolella. Marenkia, mansikoita ja kermavaahtoa sisältäneestä jälkiruoasta tuli hitti, eikä ihme. Eton mess jäi historiaan.

eton mess

Talvella Eton mess kannattaa tehdä jostain muista kuin tuoreista mansikoista. Yksi ihana variaatio onkin eräällä toisella brittiläisellä herkulla, lemon curdilla, höystetty eton mess. Lemon curdin voi tehdä joko itse (ks. resepti vähähiilihydraattiseen lemon curdiin) tai ostaa kaupasta valmista. Jos tyytyy kaupan tuotteeseen, niin kannattaa kuitenkin pyrkiä ostamaan mahdollisimman sitruunainen ja kirpsakka – esimerkiksi tässä kirjoituksessa olen vinkannut Lidlistä saatavan lemon curdin, joka yllätti positiivisesti. Lisäksi tykkään tuoda Eton messin kermaosuuteen hieman lisähapokkuutta käyttämällä pelkän kermavaahdon sijaan kermarahkaa tai ihanan paksulla turkkilaisella jogurtilla höystettyä kermavaahtoa. Kannattaa kokeilla!

lemon curd eton mess

Lemon Curd Eton Mess

Marenkia (itse tehtyä tai kaupan)
Lemon curdia eli sitruunatahnaa (itse tehtyä tai kaupan)
Kermavaahtoa (kokeile myös rahkalla tai turkkilaisella jogurtilla piristettyä kermavaahtoa!)

Lemon Curd Eton Messin voi kaata joko annosmaljoihin tai yhteen isoon tarjoiluvatiin. Kasaa marenkia, lemon curdia ja ja kermavaahtoa astiaan kerroksittain. Voit tarjota sen joko sellaisinaan, tai sekoittaa lopuksi kevyesti. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, sillä ainesosien on hyvä pysyä hieman erillään ennemmin kuin tasaisena massana. Näin kirpeä lemon curd ja makea marenki erottuvat hauskoina pirskahduksina. 😉

HUOM: Tee Lemon Curd Eton Mess vasta juuri ennen tarjoilua – muuten marenki pehmenee ja rapeus katoaa.

Samankaltaisia reseptejä:

Lime-kookosmascarponemousse
Mansikka-kookospannacotta
Pasha, vähäsokerinen (katso myös vegaaninen cashewpasha)
Portviinilla maustettu suklaamascarponemousse
Tofu-suklaamousse
Vegaaninen kahvimousse
Vegaaninen suklaamousse

Kommentit (1)
  1. Veriappelsiinirisotto - hitti vai huti? - Pilkettä
    6.3.2018, 18:40

    […] Katso myös edellinen reseptini: Lemon Curd Eton Mess […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *