Joonas Laurilan Juoksijan järki saa miettimään ongelmien mittasuhteita

Urheilijalupaus, joka sairastui jalkaterän syöpään lukioikäisenä. Jalan amputoimiselta vältyttiin, mutta eihän se jalkaterä ole vaativan leikkausoperaation jäljeltä enää entisenlainen. Alkaa vuosia kestänyt kuntoutus, johon mahtuu katkeria hetkiä ja aina vaan uusia vaikeuksia. Jalalla ei enää koskaan kävellä ilman kenkää ja aina kun meinaa päästä aloittamaan normaalimman elämän ja liikkumaan, tulee uusia vastoinkäymisiä. Sellainen on Joonas Laurilan Juoksijan järki-kirjan alku.

juoksijan järkiJoonas Laurila: Juoksijan Järki (2017, no tofu publishing)

Minullakin on ollut ongelmia jalkani kanssa. Treenaamistani on rajoitettu, ja suorastaan pistetty treenikieltoon. Fysioterapeutin ohjeistuksessa jalkaa on kuntoutettu että turhaa kipuilua ja jumeja ei tulisi. Päälle päin olisi kuitenkin vaikea arvata että jalassani on jotain vikaa. Se ei näy muille juurikaan, mutta minä tiedän ja koen sen. En ole päässyt tanssimaan kahteen kuukauteen ja salitreenikin on niin sanotusti käsien heiluttelua. Juoksijan järki sai minut tuntemaan omat vaivani aikasta pieniksi ja vaarattomiksi. Ehkä minäkin voisin iloita siitä kaikesta mitä minulla on ja mikä on hyvin.

Juoksijan Järki – ei vain juoksijoille

Juoksijan järki pehmenee rankan alun jälkeen kun kuvioihin tulee juokseminen. Matkan varrelle mahtuu myöskin pettymyksiä ja vastoinkäymisiä, ja niistä moni juoksun harrastaja voisi varmasti ottaa oppia oli oma tausta sitten ongelmaton tai ei – tai oli juoksuharrastus vasta alussa vai jo vähän pidemmällä. Juoksijan järki-kirjan nimi kertookin hyvin siitä, kuinka kirjassa käsitellään monelle juoksijalle tyypillisiä asioita ja virheitä, joita ei olisi pakko tehdä. Laurila mainitsee kirjassa itsekin opettelleensa juoksemaan ”perse edellä puuhun”-metodilla, joten moni voi varmasti oppia hänenkin virheistään. 😉

joonas laurila

Minusta on aivan mahtavaa että noinkin rankoista jalan ongelmista kärsinyt ihminen voi päätyä hankkimaan elantonsa juoksemisen avulla. Itse meinaa niin helposti takertua niihin vaikeuksiin ja syihin miksi ei, mutta Juoksijan järki antaa uskoa että kaikki vaikeudet voi voittaa. Jos joku pystyi siihen mitä Juoksijan järki-kirjassa kerrotaan ja sanoo olevansa kokemuksiensa ansiosta parempi ihminen, aion minäkin selvitä omista vaikeuksistani pää pystyssä.

Aiempia kirja-arvosteluita:

Kuohkea suklaamousse inspiroivasta Kasvis-ruokakirjasta
Harhaluuloja hävittävä Aktivoi aineenvaihduntasi-kirja
Arvostelussa Lohturuokaa-kirja ja bataattimutakakkutesti
Proteiiniversio omenapiirakasta ja Hanna Skytän FuelFood
Paleokeittokirja arvostelussa – pellavansiemenlimppu ja muita testejä

Kommentit (1)
  1. Perinneruokaa prkl-kirja uudistaa klassikot - testissä raejuustovanukas mustikkasopalla - Pilkettä
    29.1.2018, 18:08

    […] Joonas Laurilan Juoksijan järki pistää miettimään ongelmien mittasuhteita Kuohkea suklaamousse inspiroivasta Kasvis-ruokakirjasta Harhaluuloja hävittävä Aktivoi aineenvaihduntasi-kirja Arvostelussa Lohturuokaa-kirja ja bataattimutakakkutesti Proteiiniversio omenapiirakasta ja Hanna Skytän FuelFood Paleokeittokirja arvostelussa – pellavansiemenlimppu ja muita testejä […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *