Juustoilta ja Cluedo – meidän ensimmäiset vieraat

Julistin loppuvuodesta  (ks. Itsenäinen nainen kutsuu isän pistämään taulut seinille) että paras tapa saada kämppä muuton jälkeen siistiksi on järjestää tuparit ja kutsua vieraita. Se muuten pitää paikkansa edelleenkin. Tällä kertaa siihen tarvittiin lautapeli- ja juustoilta.

must-puudel

Muutin viime kuussa kesäevakkoon poikaystävän luokse (ks. Koska kannattaa muuttaa yhteen?). Ruokabloggaaja ja intohimoinen kokkaaja tarvitsee vaatteiden sekä ihon- ja hiustenhoitotuotteiden lisäksi arsenaalin keittiötarvikkeita ja raaka-aineita, ja kuten arvata saattaa mukaan lähti melkoinen määrä tavaraa. Pyrin pysymään ”välttämättömyyksissä”, mikä tarkoitti että sauvasekoittimen ja sähkövatkaimen otin, mutta vohvelirauta ja monitoimikone jäivät kotiin – ks. Ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen. 😀

ruokabloggaaja-muuttaaTässä oli vasta osa mukaan lähteneistä ruokatarvikkeista, ks. Ruokabloggaaja muuttaa

Poikaystävä viimeisteli gradua kun muutin (ks. Gradu pistää elämän tauolle), eikä minun tavaroilleni oltu siten raivattu mitään tilaa ennen muuttoa. (Saattaa toki olla ettei poikaystävä ihan osannut varautua siihen tavaran määrään. :D) Niinpä tavarat ovat odottaneet matkalaukussa ja Ikea-kasseissa tilan löytymistä, ja kaappien vapauduttua löytäneet paikkojaan vähitellen. Lisäksi itselläni on ollut töissä taas kova kiire artikkelikorjausten kanssa (ks. Elämää tiedenaisena), joten sekään ei ole juuri auttanut kodin siistimisessä. Seliseli.

Juustoilta ja lautapelejä

Viime viikolla tuli kuitenkin se pakkotilanne kun kaveripariskunta tuli kyläilemään ja pelaamaan lautapelejä. Ei tällaisen illan järjestämisestä puhuttukaan kuin 10 kuukautta ennen kuin se lopulta tapahtui, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Koska siivoomiseen meni huomattavasti aikaa, ruokapuoli pidettiin tällä kertaa helppona – sellaisena, jonka valmistaminen sujuisi helposti. Niinpä päädyimmekin tarjoamaan juustoja lisukkeineen, ja suunniteltu kirsikkapiirakkakin muuttui viime hetkellä kirsikka-valkosuklaapavlovaksi. Kirsikka-valkosuklaapavlova on muuten todella helppo ja nopea tehdä, jos ostaa pohjan valmiina, halutessaan sen voi toki tehdä itsekin. Kirsikka-valkosuklaapavlovan resepti löytyy täältä.

kirsikkapavlovaKirsikka-valkosuklaapavlova on helppo tehdä

Juustoilta on helppo järjestää

Juustot ovat lähellä sydäntäni, sillä olin usean vuoden ajan juustomyyjänä opiskelujen ohella. Olen siis päässyt tutustumaan mitä erilaisimpiin juustoihin, ja töissä tuli opittua koostamaan juustolajitelmia ja -tarjottimiakin. Se onkin mielestäni kovin hauskaa, ja teen sitä edelleen mielelläni tilaisuuden tullen.

juustoiltaCluedo-illan juustolajitelma

Tämän kertaisen juustoillan menu:

Castello Mild Blue-sinihomejuusto
President Brie-valkohomejuusto
Ossay Iraty, ranskalainen lampaanmaitojuusto
Vuoden kypsytetty gouda
Viinirypäleitä
Viikunahilloa
Kirsikoita

Juomana ripassoa ja roséta

Yleensä teen vielä siemennäkkäriä, mutta tällä kertaa se jäi kiireen takia tekemättä. Itse en suosittele suolakeksejä juustotarjottimelle, sillä ne lähinnä peittävät juustojen maut, mutta joskus niitäkin tulee hankittua vieraille, sillä moni odottaa niitä.

Blogissa on aiemminkin kerrottu juustoilloista:

Juustoilta vuohenjuustotäytteisillä persikoilla
Sideways, merlot ja espanjalaiset juustot
Vuohen- ja lampaanmaitojuustojen teemailta
Roquefort-sinihomejuusto & Samos Nectar-jälkiruokaviini

Juustoiltaan sopivia reseptejä:

Kuminalla maustettu aprikoosihillo
Persikka-rosmariinihillo juustoille
Siemennäkkäri
Vuohenjuustolla täytetyt persikat

Lisää vinkkejä juustolajitelmaan löytyy Juustoesittelyt-hakemistosta.

Samankaltaisia kirjoituksia:

Tyttöjen kanssa Tallinnassa – Rukis, Must Puudel ja SALT
Samppanjan arvoiset hetket

Kommentit (2)
  1. Kuinka koota juustolajitelma? - Pilkettä
    9.1.2018, 16:56

    […] Juustoilta ja Cluedo – meidän ensimmäiset vieraat Juustoilta vuohenjuustotäytteisillä persikoilla Sideways, merlot ja espanjalaiset juustot Vuohen- ja lampaanmaitojuustojen teemailta Roquefort-sinihomejuusto & Samos Nectar-jälkiruokaviini […]

  2. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    14.12.2017, 19:01

    […] Mon’t d’Or – kokonainen juusto uunissa Vinkit teemajuustotarjottimeen: juustot lautapeli-illan kaverina, hyvä setti aloittelijoille Vinkit teemajuustotarjottimeen: vuohen- ja lampaanmaitojuustot Vinkit […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *