Kadonneen brunssin metsästäjät

Mikä sopisi verkkaisesti käynnistyvään sunnuntaiaamuun brunssia paremmin? Tiedättehän (toivottavasti) sellaisen aamun kun sinulla ei ole mitään kiirettä kömpiä esiin peiton alta, ennen kuin nälkä rupeaa hiljalleen kurnimaan. Jääkaappi on tyhjä ja kaupassa käynti ja lounaan tekeminen tuntuvat ajatuksena työläiltä. Silloin on parasta raahautua brunssille, mielellään buffet-malliselle ja sellaiselle, jossa on hyvää kahvia. Hyvä seura kuuluu asiaan.

Toteutin tätä parhaani mukaan viime sunnuntaina. Oli kaunis syyspäivä, joka kannusti lähtemään kävelylle keskustaan. Luottobrunssini Café Aulan sunnuntaibuffet on tältä erää päättynyt (omistajan vaihdos), joten piti kokeilla jotain muuta. Hehkutetussa Blankossa on sama catering Aulan kanssa, joten yritimme ensiksi sinne – vain huomataksemme sen olevan kiinni sunnuntaisin. Nettisivuiltakaan ei käynyt ilmi mikä on tämänhetkinen brunssipolitiikka. Jatkoimme matkaamme melkein naapurissa sijaitsevaan Café Fontanaan, joka oli auttamatta täynnä. Muistin onneksi että Fazerin luotsaama Stockmannin ravintola Kitchen & Café Stockmann on myös aikoinaan tarjonnut brunssia, joten se sai toimia viimeisenä olkenkortenamme.

110brunssi1.jpg

110brunssi2.jpg

110brunssi4.jpg

Sielläkin kävi sitten ilmi, että brunssi on lopetettu, mutta tarjolla oli kuitenkin lounas salaattipöydällä. Se sai kelvata. Pääruoaksi sai valita lohikeiton tai ylikypsän porsaaniskan, nälkäisenä valitsin jälkimmäisen. Sen lisäksi salaattipöydästä sai kerätä lisukelautasellisen. Possu oli huolella kypsennetty ja siten erittäin mureaa, mauiltaan turvallista perusruokaa. Salaattipöydästä löytyi mm. perusvihreää, kurkkua, tomaattia, kaalisalaattia, perunasalaattia, oliiveja ja lohta. Ei mitään kovin erikoista, mutta ihan ok lounaslisukkeet.

Ei tämä nyt Aulan brunssia voittanut, mutta ruokaa sai riittävästi ja tilaa oli runsaasti – täällä ei tarvitse jonottaa. Lisäksi tämä sunnuntailounas kustansi noin kympin per naama, eli olihan se myös selkeästi brunssia edullisempi. Kahvi ei kuulunut hintaan. Jälkkäriksi tuli ostettua muutama Da Capo-konvehti, mutta myös gluteenittomia jälkiruokia olisi ollut tarjolla, mutta ne olisi pitänyt ostaa erikseen.

110brunssi3.jpg
Marjat ja mascarpone ovat ihana yhdistelmä, tsekkaa blogin mascarponereseptit

En voi muuta kuin ihmetellä missä ovat kaikki Turun sunnuntaibrunssit. Aula on mennyttä, blanko ei ole ole auki ja Fontana on täynnä. Kertussa olisi hampparibuffet ja Tiirikkalassa brunssilautanen. Lautaset ovat monesti leivonnaispainotteisia ja suhtaudun niihin varauksella, mutta Tiirikkalassa gluteenittomuus huomioidaan yleensä hyvin (ks. gluteenittomat kakut ja lounas), joten ehkä se pitäisi testata seuraavaksi. Googlettelu paljasti että Aula Cafén uusi omistaja M Bakery meinaa myös järjestää brunsseja – pakkohan se on käydä kurkkaamassa ylletäänkö siellä edeltäjän tasolle. 😉

Kitchen & Café Stockmann Turku
Kristiinankatu 11
Turku

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (8)
  1. Brunssi ja oopperaa Logomossa - Pilkettä
    14.3.2017, 18:24

    […] testaamassa Logomo Kitchenin brunssin. Huutelin loppuvuodesta Turun brunssitarjonnan perään (ks. Kadonneen brunssin metsästäjät), ja sainkin silloin lukijoilta hyviä vinkkejä. Nyt voin sitten lisätä Logomon brunssin tähän […]

  2. Myös Logomossa on hyvä brunssi, mutta se taitaa olla vain lauantaisin.

    1. No nythän minä sain paljon hyviä vinkkejä! Kiitos, Glida. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *