Kasvisravintolassa lounaalla

Siskoni tuli visiitille, ja minun piti päästä esittelemään hänelle Turun opiskelijaravintoloiden hienous – kasvisravintola Brygge. Siskoni on kasvissyöjä, ja valitettavasti kasvisvaihtoehtojen tarjonta niin opiskelijaravintoloissa kuin muuallakin on jokseenkin heikkoa tai vähintäänkin yksipuolista. Tiedän tämän myös omasta kokemuksesta. Nykyään jokaisen opiskelijaravintolan kuulunee tarjota, joka päivä jotain kasvissyöjillekin sopivaa vaihtoehtoa, mutta Brygge kasvisruokiin erikoistuneena tarjoaa neljästä viiteen eri kasvisruokavaihtoehtoa, joista vähintään yksi on vegaaninen.

Tänään listalla oli kasvistortilloja ja soijajogurttia, soijasuikaleita curry-kasviskastikkeessa, mausteista bataatti-maissikeittoa luomutofulla sekä proteiinibistro. Proteiinibistroon sisältyy jokin selkeä proteiininlähde (esim. raejuusto, juustokuutiot tai kananmuna), papu- ja hernesalaatteja, sekä muiden ruokien tavoin lämpimät lisukkeet (perunat yms.) sekä perussalaatit.

Turvauduin itse tänään proteiinibistroon. Lautanen täyttyi keitetyillä kananmunilla, tofu-kesäkurpitsasalaatilla ja perussalaateilla, kylkeen vielä hummusta ja päälle pähkinöitä. Maidoton ateria siis vieläpä. 😉 Myös siskoni syömä bataattikeitto oli oikein maukasta. 🙂 En muista koska olisin ollut viimeksi näin täynnä!

0603brygge2

(Pahoittelen kuvan huonoa valaistusta!)

Kommentit (1)
  1. Melkein ilmaista possupataa | Pilkettä
    2.10.2014, 06:40

    […] Vinkit myös (opiskelijoiden) ruokalasyömiseen: LCHF ruokaloissa Kasvisravintolassa lounaalla […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *