Kiilan sunnuntaibrunssi

Kävimme kolmen syöjän voimin tutustumassa ravintola Kiilan sunnuntaibrunssitarjontaan. Brunssiin kuului perusaamiaispöytä jugurtilla, myslillä, leipineen, leivänpäällisineen, salaattipöytä, jossa oli vihersalaattia ja cesarsalaattia, pastasalaattia, marinoituja herkkusieniä, oliiveja ja erinäisiä ”proteiininlähteitä”, lämpimiä ruokia (lohta, perunoita, pekonia, jotain makkaraa, kasvispihvejä?) ja jälkiruokapöytä, josta löytyi vähän hedelmiä, vaahtokarkkeja, vohvelikeksejä, jotain? piirakkaa, marjamoussea. (”Jotain”-mainintani saavat pian selitystä.)

Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta se olisi kyllä ihan suositeltavaa etenkin jos on liikenteessä isommalla porukalla. Kun saavuimme ravintolaan, kertoi tarjoilija että suurin osa pöydistä oli varattu ja vapaita pöytiä oli vain ihan oven suussa. Ne täyttyivätkin sitten aika nopeasti. Tilat olivat isot ja ihan viihtyisät. Ikkunapöydistä olisi avautunut näkymät Mannerheimintielle ja Kolmen sepän patsaalle, mutta ainoat pöydät minne oli asiaa ilman varausta olivat oven suussa Kalevankadulle päin. Oli siinäkin ihan kiva bongailla edellisen päivän Iron Maiden-keikalta toipuneita ihmisiä. 😉 Ruokia oli jaoteltu useampaan pöytään ja niiden noutaminen sujui hyvin ilman jonottamisia. 🙂 Sisäänkäynnin edessä Kalevankadun puolella olisi ollut myös mahdollista olla terassilla, mutta tämän sunnuntain sää oli siihen vähän turhan kolea.

kiilan_brunssi

Plussaa:
Lämmin lohi oli erinomaista – mehevää ja sopivan suolaista. Myös pekoni oli hyvää, sopivan paksua ja lihaisaa. Tuorejuustolevitteet olivat hyviä, samoin salaattipöydän marinoidut herkkusienet ja oliivit. Kasvissyöjät oli myös oletettavasti otettu huomioon niin lämpimissä ruoissa kuin salaattipöydässäkin (jos ne nyt olivat kasvispihvejä ja marinoitua tofua/quornia). Leivonnaispuoli oli hyvä: pikkucroisantteja, siemensämpylöitä, pikkukarjalanpiirakoita ja monensorttista piirakkaa. Logistiikka toimi hyvin, eikä ruokia joutunut jonottamaan. Ystäväni sai pyytäessään keittiöstä gluteenitonta leipää.

Miinusta:
Juustovalikoimat olivat kehnot. Siivuina oli yhtä perusjuustoa ja salaattipöydästä löytyneet juustokuutiot eivät maistuneet miltään. Cesarsalaatin valtavat parmesaanilastut näyttivät lupaavilta, mutteivat maistuneet miltään. Lastut tuntuivat myös aika kuivahtaneilta. Ruokien merkinnät puuttuivat täysin – mistään ei kerrottu mitä se on, ja miten se sopi eri ruokavaliolille (maidoton, gluteeniton, hyla, laktoositon). Kaikki piti arvailla, tai vaihtoehtoisesti jahdata henkilökuntaa. Lämpimissä ruoissa oli jotain kasvispihvinnäköisiä –mitenkäs gluteenin laita? Salaattipöydässä oli useampaa piiraan/pateen/munakaspaistoksen tapaista ruokaa joista olisin halunnut tietää gluteenittomuuden.  Salaattipöydässä oli jotain marinoituja kasvisproteiinikuutioita, mutta ne eivät vaikuttaneet tofulta joten en saanut selvyyttä mitä ne olivat. Lappu olisi ollut kiva. Jotakuta laktoosi-intoleranttia olisi mys varmasti kiinnostanut miten oli laktoosin laita jälkiruokapöydän kuohkeassa marjamoussessa. Jälkiruokapöydässä oli myös eräs piiras, josta oli aivan mahdoton veikata mitä se oli. Jonkinlainen pohja siinä oli ja päällä jotain valkoista massaa, joka ei ollut ainakaan mitään perinteistä juustomassaa – jäi maistamatta.

Hintaa brunssilla oli 19,90 €. Se oli ihan ok valikoimiin nähden, etenkin kun tarjolla oli vähän monipuolisemmat lämpimät ruoat. Brunssia tarjoillaan lauantaisin (hintaan 14,90€, klo 11-15) ja sunnuntaisin (klo 11-17). Paikka sopii hyvin niin pienemmässä kuin isommassakin seuruessa syömiseen, ja voisin tulla tänne toistekin. Ruokien tietojen puuttuminen jäi tosin vaivaamaan, jos niitä olisi ollut edes vähän, olisi fiilis jäänyt vielä selkeästi paremmaksi kaikkien mukana olleiden mielestä.

Muita brunsseja:
Ravintola Oivan sunnuntaibrunssi
Sunnuntaibuffet Café Aulassa

Kommentit (7)
  1. Siltanen ja brunssineitsyt - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:25

    […] rusinoita ja omenaa, ja sitten jotain, ehkä perunasalaattia? Olen aikaisemminkin maininnut (kts. Kiilan sunnuntaibrunssi) että kaipaan kovasti jotain tietoa ruoista ja niiden erikoisruokavaliosopivuuksista […]

  2. Hulinaa Helsingissä | Pilkettä
    19.10.2014, 05:50

    […] ja skumpalla samoihin juhliin tulevan ystäväni kanssa. Paikaksi valikoitui Kiila, jonka brunssista olen kirjoittanut aiemmin. Sieltä saa pullon talon kuivaa kuohuvaa hintaan 19 €. 😉 Ruoaksi otin lohi-avokadosalaatin […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *