Kurkkaus kotiin – kaksio Eskilstunassa

Oman asunnon ostaminen on kummasti saanut minut kiinnostumaan toisten kodeista ja niiden sisustuksesta aivan uudella tavalla. En ole koskaan ollut kovin mielikuvituksekas sisustuksen suhteen, eikä minulla ole mitään kovin voimakkaita visioita, mutta kyllä minäkin kaipaan kaunista ja viihtyisää kotia. Kaverien kotien tutkailu tuo itsellekin ideoita ja inspiraatiota mikä itselle voisi sopia ja samalla pääsee näkemään todella hienoja juttuja, joita muut ovat keksineet ja jotka sopivat juuri heidän koteihinsa. Niinpä olenkin päättänyt alkaa kirjoittamaan kurkkaus kotiin-juttuja, joissa tutustun siihen miten kaverini ovat kotejaan sisustaneet. Ensimmäisenä vuoroon pääsee biokemistikaverini H:n vuokrakaksio Ruotsin Eskilstunassa. Kirjoittelijoilla jo aiemmin vierailustani hänen luonaan, ks. Pitkä viikonloppu Ruotsissa ja sisustusinspiraatiota.

H muutti keväällä valmistumisen jälkeen Ruotsiin töiden perässä. Hänellä kävi erinomainen tuuri, ja hän sai vuokrattua Eskilstunasta kauniin, valoisan ja tilavan (54m2) kaksion, ja vieläpä suurimmaksi osaksi kalustettuna, mikä helpotti ulkomaille muuttamista huomattavasti. Asunto oli jo valmiiksi nätti, mutta H:n makuun liian beige ja merimieshenkinen – ja pitäähän kodista muutenkin saada oman näköinen, ainakin minun olisi vaikea kotiutua jos kaikki olisi jonkun toisen valitsemaa. Merihenkisyyttä karsittiin, ja H toi väreillä raikkautta neutraalinsävyisiin huoneisiin. Enpä olisi itse arvannut mitä pilkahdus punaista tai tumman sinivihreä sametti tekisivät sisustukselle! Huoneet raikastuivat heti, mutta yleisilme säilyi vaalean tyylikkäänä.


1606kurkkaus-eskilstuna2.jpg
Punaiset tekokukat ovat taas yksi esimerkki sellaisesta, joita en olisi itse keksinyt käyttää. Ne olivat raikas väriläikkä beigessä keittiössä.


1606kurkkaus-eskilstuna1.jpg
Minunkin keittiöni seinältä löytyy tällainen tanko – pitääpä käydä hankkimassa siihen koreja ja koukkuja! 😉


1606kurkkaus-eskilstuna3.jpg
Kaunis, suuri peili nojasi olohuoneen seinää vasten. Seinät olivat muuten valkoiset, lukuunottamatta tätä yhtä tapetoitua seinää. Kuvissa näkyy myös kaunis lankkulattia.


1606kurkkaus-eskilstuna6.jpg
H toi mukanaan Suomesta kasattavan pianon (sellainen kulkee huomattavasti kätevämmin kuin oma Hellas-pianoni, jonka muuttokustannuksista nurisin aiemmassa kirjoituksessa!). H oli erityisen iloinen pianon yläpuolelle keksimistään amppeleista. 🙂


1606kurkkaus-eskilstuna12.jpg
H:n Åhlensilta hankkima porontalja tuntui mukavalta varpaissa, kuten myös siisti lankkulattia.

1606kurkkaus-eskilstuna8.jpg
Tämän kuparin värisen lampunvarjostimen oksiin tahtonut viedä mukanani.


1606kurkkaus-eskilstuna7.jpg
Ihastuin marmoriseennlampunjalkaan – minulla on ”vähän” marmorikausi menossa, kuten Pitkä viikonloppu Ruotsissa ja sisustusinspiraatiota-kirjoituksesta voi ehkä huomata :p. Kuvasta löytyy myös Suomi-designiä: Pentikin kynttelikkö. 😉


1606kurkkaus-eskilstuna4.jpg
Asunnossa oli paljon kynttilöitä – osa edellisen asukkaan, osa H:n.


1606kurkkaus-eskilstuna5.jpg
Sohvan yläpuolella näkyi vielä asunnon vuokranneen henkilön merihenkinen sisustus. Kuparipallo sointui kivasti huoneen kattolampun kanssa.


1606kurkkaus-eskilstuna9.jpg
Lehdestä leikattu Bottega Venetan mainoskuva oli oikeastaan alkuperäisen asukkaan sisustuksen värikkäin pilkku. Sen vierestä löytyi kuva sydämen anatomiasta, makuuhuoneessa oli samankaltainen pikkukuva pääkallosta. Kultaraamit olivat myös olennainen osa alkuperäistä sisustusta.


1606kurkkaus-eskilstuna11.jpg
Makuuhuoneen Ikean halpalamppu oli myös todella kiva! Sen paperisia lehtiä voi itse väännellä haluamaansa asentoon.


1606kurkkaus-eskilstuna10.jpg
Kerrostalo sijaitsi aivan idyllisen omakotitaloalueen reunalla.


Muita koti- ja muuttoaiheisia kirjoituksia:
Pitkä viikonloppu Ruotsissa ja sisustusinsipiraatiota
Projekti koti etenee
Maalaus- ja muuttohommia (ja muuttosuklaata)
Asunto löytynyt, aineenvaihdusta haussa
Ystävät tukevat, vaikka pärjäisitkin itse
Ensiasunnon hankinta mielessä ja hullarishoppailua

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (4)
  1. Remonttikuulumisia ja sisustuksen yksityiskohtia - Pilkettä
    19.3.2018, 19:32

    […] kannattaako? Vuosi omassa kodissa – ensiasunto ASP-lainalla Miksi kotona on vaikea nukkua? Kurkkaus kotiin – kaksio Eskilstunassa Kurkkaus kotiin – yksiö 20-luvun kivitalossa Ihastuttava Turun […]

  2. Kun ruokabloggaaja muuttaa - harkitse tarkkaan ennen yhteenmuuttoa
    11.6.2017, 09:56

    […] Kurkkaus kotiin – kaksio Eskilstunassa Kurkkaus kotiin – yksiö 20-luvun kivitalossa Miksi kotona on vaikea nukkua? Saako naisella olla kunnianhimoa? Minä ja muut naiskuskit […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *