Kylpyammeet – parasta brittiasumisessa

Brittiasumisessa on paljon kaikkea mitä en ymmärrä: vetävät ikkunat ja ikkunoihin kertyvä kosteus, suhtautuminen homeeseen normaalina osana elämää, kokolattiamatot, lämmityksen päälle pistäminen vain kun on ihan pakko, kaasujutut ja boilerit – lista vain jatkuu. On kuitenkin yksi asia, jonka toisin mielelläni Briteistä Suomeen: kylpyammeet.

Kun kävimme läpi vuokra-asuntoilmoituksia (ks. Suomesta saa helpommin asuntolainan kuin Briteistä vuokrakämpän), oli ainakin 90-95 % asunnoista kylpyamme. Britit tykkäävät kylpeä, ja pelkkä suihku on harvinainen poikkeus, ainakin tällaisessa vanhemman asuntokannan kaupungissa. Minäkin tykkään kylpeä – olin vain unohtanut kuinka paljon. Kahdessa ensimmäisessä lapsuudenkodissani meillä oli kylpyamme, mutta kummassakin tapauksessa se vaihtui putkiremontin jälkeen suihkuun tai suihkukaappiin. Tuntuu että Suomessa kylpyammeet saavat lähteä lähes poikkeuksetta putkiremontin koittaessa… Miksi? Kylpeminen on ihanaa!

Itse nautin kylvyistä etenkin siksi että ne rentouttavat

Olen itse huono ”ottamaan rennosti” ja touhotan menemään koko ajan, mutta kylvyssä minunkin on pakko pysähtyä hetkeksi. Hommaan kannattaa ottaa mukaan myös erilaiset kylpypallot ja -vaahdot. Olen silloin tällöin ostanut esimerkiksi Lushista värikkäitä, tuoksuvia ja poreilevia kylpypalloja, mutta täällä kylpeminen on niin pitkälti koko kansan nautinto, että jopa apteekista löytyy iso hylly erilaisia kylpysuoloja, jotka auttavat nukahtamaan, lievittävät stressiä tai rentouttavat kipeitä lihaksia. Kaiken huipentumana ostin itselleni joululahjaksi ”bath bridgen”, eli kylpysillan, jonka avulla saat kohotettua kylpyhetkeäsi entisestään kasaamalla sillalle vaikkapa kynttilän, kirjan (tai sudokuvihon) ja viinilasin. Myös äänikirjat ovat kivaa kylpyviihdettä. Tuo kylpysilta on kyllä ollut kerrassaan mahtava. Ah, kuinka tykkäänkään kylpemisestä!

Lue myös:

38 hiustuotetta ja mitkä niistä oikeasti toimivat

The Body Shop hamppukäsivoide pelastaa halkeilevan kuivat kädet

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi oma-elama suosittelen remontointi
Kommentit (5)
  1. Se on sääli, että vanhemmista asunnoista ammeet poistuvat remontin myötä ja uusiin niitä ei rakenneta. Omaa saunaa en tarvitse (saunavuoro riittää), mutta kylpyamme olisi ihana – ja tuollainen kylpysilta olisi silloin aivan must! 😍

    1. Niinpä! En oikein ymmärrä miksi, kylpyammeet ovat ihania… Olen ihan samaa mieltä saunasta – ikävöin kyllä saunaa täällä asuessa, mutta kyllä minulle Suomessa riittäisi hienosti saunavuoro tai taloyhtiön sauna.

  2. Hehe, ei haittaa – tuttua hommaa itsellenikin. 😉 Kiva kuulla että Espanjassakin pääsee nauttimaan kylvyistä! En oikein ymmärrä miksi niiden suosio Suomessa on hiipumassa… Kylpysilta on kyllä aivan mainio keksintö – luulisi että ainakin Amazonista löytyy, vaikka ei muuten olisikaan maassa niin tavallinen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *