Lasipalatsin iltasalaattibuffet ja mietteitä ystävyydestä

Yksi pitkän ajan suosikeistani on Helsingin keskustassa ilta-aikaan Lasipalatsin salaattibuffet. Lasipalatsi tarjoaa monipuolista salaattibuffettia 12,90€ hintaan arki-iltaisin – alkamisajasta en nyt ole ihan varma, muttaveikkaisin klo 17-21. Salaattibuffasta löytyy jokaiselle jotain, ja tarjolla olevat herkut tuntuvat aina vaihtelevan. Lisäksi Lasipalatsilla on hyvin keskeinen sijainti, mikä toisaalta tarkoittaa myös että se on monesti kovin täynnä. Eilen seitsemän kieppeillä mahduimme sinne kuitenkin ystäväni kanssa vaivatta. Olen käynyt Lasipalatsissa viimeksi varmaan viime kesänä, ja järjestystä oli uusittu. Salaattibuffet oli ennen Mannerheimintien puoleisella ikkunalla, muttta nyt se oli siirretty palvelulinjastolla kassan jälkeen. Tämä tuntui paremmalta ratkaisulta, sillä entinen paikka ovensuussa oli kassalle jonottavien ja buffetia hyödyntämien ruuhkauttama.

15lasipalatsi4

15lasipalatsi5

15lasipalatsi1Keskiviikkoillan reilu salaattiannos (paleo)

Proteiininlähteitä oli tarjolla monipuolisesti: salaattijuustoa, kanaa, nautaa ja muikkuja. Kaikki, paitsi muikut, olivat gluteenittomia. Itse päädyin satsaamaan nautaan, sillä sitä tulee jostain syystä itse tehtyä harvemmin. Nautasuikale näytti houkuttelevan punertavalta, mutta pelkäsin vähän että se saattaisi olla hieman sitkeää – vielä mitä! Nauta oli todella mureaa ja pehmeää, ystävänikin kehui kovasti sitä ja sen kypsyyttä. Yllätyin itse kyllä naudan makeudesta. Liha ei lillunut missään liemessä tai kastikkeessa, mutta siinä oli todella selkeä makeus – sokerisuolattua kenties? Ystäväni kehui kanan mehevyyttä. Kasvispuoli tuntui vaatimattomammalta kuin ennen, mutta se oli oikein riittävä. Tarjolla oli vihersalaatin lisäksi marinoitua munakoisoa ja paprikoita, hedelmäsekoitusta ja antipastosieniä. Olen valmis vaikka vannomaan että nämä sienet ovat samaisia italialaisherkkuja, mitä oli tarjolla serkkuni syntymäpäivillä! Tulin tasa haalineeksi niitä aimoannoksen lautaselleni. Ystävälläni niljakas koostumus ja suutuntuma vähän tökkivät, mutta minulle kyllä maistui. Salaattibuffettiin kuului tietty vielä leipäpöytä, josta löytyi mm. 15lasipalatsiruisnappeja, ja kahvi tai tee. Mustan assamin lisäksi tarjolla oli minun ilokseni anti stress kofeiinitonta yrttiteetä. 😀 Se sopi siihen kellon aikana täydellisesti, salaatin jälkeen teki mieli kupposellista jotain lämmintä, mutta kofeiini ei enää houkuttanut.  Lasipalatsi tulee olemana luottopaikkani tänäkin kesänä. 😉

PS. Cityshoppari-kortilla saa kertatarjouksena kaksi iltasalaattibuffettia hintaan 20 €.

Cafe Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24

15lasipalatsi2Mureaa nautaa

15lasipalatsi3
Entuudestaan tutut herkulliset, marinoidut sienet

Loppuosa tästä kirjoituksesta on enemmän tai vähemmän tajunnanvirtaa (koittakaa kestää tai skipatkaa), ja se on tulosta viime aikaisista tapahtumista, elämäntilanteen pienistä muutoksista ja kesän myötä tulleista uusista kuvioista. Yllätyin kun Ystävät ovat ihania-kirjoitukseni oli vetänyt blogin Facebook-sivujen kautta noin 25 % enemmän lukijoita, kuin postaukseni keskimäärin. Ehkä ystävyyden hehkuttaminen ei olekaan niin imelää kuin ehkä ajattelin? Ehkä jollekin tuli puolestani hyvä mieli ja toinen muisti soittaa ystävälle, josta ei ollut kuullut vähään aikaan? Positiivistä joka tapauksessa. Viimeisen viikon aikana ystävät ja läheiset ovat olleet pinnalla elämässäni. Asian ajatteleminen alkoi varmaan viimeviikkoisesta episodista: Minun oli määrä lähteä isojen laukkujen kanssa linja-autolla Turusta Helsinkiin, mutta sainkin päivällä olkapäähäni kortisonipiikin, mikä vaati päivän lepoa. Ystävät auttoivat tavaroiden kanssa ja auttoivat minut pahanmieleni poistamisessa. Ja ruokaakin sain (hyvä ruoka, parempi mieli).

Olen nyt viikon aikana onnistunut päivittämään kuulumiset yhden juuri vaihdosta palanneen ystävän kanssa, nähnyt toista kahdesti, kolmannen kanssa kävin lounaalla (kts. Lingon lounassalaatti) ja äitini luona olen käynyt illallisella ja lyhyemmällä visiitillä. Lisäksi kävin vielä viikonloppuna Turussa viettämässä laadukasta kotona oleskelua matkoilta palanneen poikaystäväni kanssa. . Siis hui, kuinka sosiaalinen olenkaan ollut, mutta halusin osoittaa näille ihmisille heidän olevan tärkeitä.

Aika ja etäisyydet rajoittavat yhteydenpitoa ystäviini. Suurin osa lähipiiristäni on yliopisto-opiskelijoita, jotka ravaavat tuon tuostakin ulkomaille vaihtoon ja Suomessa ollessaan käyvät opintojen ohella vielä töissäkin. Ja niin teen itsekin. Kaiken lisäksi olen Helsingistä kotoisin, mutta olen asunut Turussa nyt neljä vuotta. Minulla on siis ystäväpiirit kahdessa eri kaupungissa, yksittäistapauksia ympäri Suomea ja sisko Oulussa. Onneksi olen kuitenkin saanut huomata, että tämän ei tarvitse olla mikään ongelma. Helsinkiläisiä ystäviäni (kuten lukioaikoina muodostuneet ”tytöt”) tapaan useasti vain parin kuukauden välein, ja Turussa minua auttanut ystäväni palasi juuri vaihdosta ja hänen vaihtoaan ennen minä olin vaihdossa. Ei puhettakaan että ystävyys katoaisi vaikka välillä (tai pidempäänkin) olisi vähän välimatkaa, eikä kuulumisia tulisi vaihdettua viikottain. Ystävyys kestää etäisyyksiä ja väljyyttä. Ystävät pysyvät välimatkasta huolimatta, eikä yhteydenpidon aina tarvitse olla niin tiivistä. Elämäntilanteet muuttuvat, välillä tapahtuu enemmän, välillä vähemmän. Välillä tarvitaan tukea.

15koira

Sokerina pohjalla on tietty vielä aina yhtä iloinen koirani. Sillä on kuudes aisti ihmisten mielialoille, ja kun joku (tai se itse) kaipaa sen mielestä seuraa niin se tulee jalan viereen muikistelemaan. Kun sitä katsoo ei voi muuta kuin hymyillä.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (8)
  1. Ravintolalaiva Cindyn lohisalaatti - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:56

    […] ulkona: Ravintolalaiva Katariinan kana-vuohenjuustosalaatti Lingon lounassalaatti Lasipalatsin iltasalaattibuffet Mamma Rosan […]

  2. Sopeutuva saa sapuskaa | Pilkettä
    8.2.2015, 18:52

    […] kaupungin elämäntapaani sivuten: Hyvää junamatkaa! Lounas linja-autossa 5 parasta asiaa kotona Lasipalatsin iltasalaattibuffet ja mietteitä ystävyydestä Teatterissa ainesta uudeksi salaattisuosikiksi Loppuviikon nollailut ja Pilkettä 2 v Uusia tuulia […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *