Lihankeittoliemen hyötykäyttö muussissa

Kokkailin viikonloppuna ylikypsää possua (pulled pork). Liha sai porista padassa reilut kolme tuntia juurisellerin, sipulin ja mausteiden (mm. tähtianis, kaneli, valkosipuli, kardemumma, mustapippuri, katso koko lista) kanssa. Jäljelle jäi siis mitä parhain lihaliemi, jota ei kannata heittää pois! Säästin siis lihankeittoliemen pakastepurkkeihin jatkokäyttöä varten. Yhteen purkkiin keräsin myös pehmeät juuriselleri- ja sipulipalat, ja nyt ne saivat arvoisensa uuden elämän kukkakaalimuussissa.

kukkismuusi1

KUKKAKAALIMUUSSI LIHANKEITTOLIEMEEN

1 kukkakaali
Liemen kasvissattumat (selleri- ja sipulipalat)
Lihankeittolientä
Voita

kukkismuusi2

Höyrytä/keitä kukkakaali kypsäksi vähässä vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla ja kaada vedet pois. Muussaa kukkakaali ja liemen kasvissattumat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää nokare voita ja sekoita. Lisää lihankeittolientä kunnes paksuus on mieleisesi.

Tulikin niin hyvää ja maukasta muussia että olisin syönyt sitä ihan pelkästään! Kulhoon vaan ja voisilmä päälle. ;)

Vinkki: liemi sopii myös erinomaisesti soppiin ja keittoihin. Ihanaa esimerkiksi kasvissosekeitossa!

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.