Maidoton superlatte

Erilaiset rasvakahvit ovat olleet hittijuomia jo joidenkin vuoden ajan. Etenkin terveysruokiin vihkiytyneistä kahviloista saa kahvia, jota on höystetty muun muassa kookos- tai MCT-öljyllä, tai vaikka maca-ajauheella. Moni lukijakin on varmaan kuullut Bulletproof-kahvista johon tulee voita ja MCT-öljyä? Kyseisen cocktailin sanotaan olevan erityisen hyvä energiaboost aivoille, sillä MCT-öljyn keskipituiset rasvahapot (medium chain triglycerides) ovat sellaisia rasvoja, joita elimistö käyttää muita rasvoja helpommin energianlähteenä niiden varastoimisen sijaan. Näin ainakin väitetään, ja kyseinen rasva on siten ollut myös fitnesspiirien suosiossa.

kahvi-suklaa

Itse en ole juuri harrastanut , sillä tykkään hyvin yksinkertaisesti tummapaahtoisesta kahvista – ja ihan tosiaan suodatinkahvistakin ilman sen kummempaa hifistelyä. Tutustuessani paleoon, eli kivikautiseen ruokavalioon, törmäsin kuitenkin paleo latteen eli maidottomaan maitokahviin. Tämän kahvin salaisuus piilee kananmunassa – kyllä, luit oikein! Kahviin blendataan raaka kananmuna ja lusikallinen kookosöljyä tai MCT-öljyä ja voilà – herkullinen maidoton maitokahvi on valmis! Kofeiinin lisäksi siitä saa siis samalla proteiinia ja energiaa rasvoista. Ihan loistava aamiainen kiireisillekin.

paleo-latteMitä pidempään blendaat, sitä enemmän vaahtoa

Ja ei – et ikinä arvaisi että kahvissasi on kananmunaa. Tästä kahvista on tullut vakiopelastus poikaystävälleni, joka ei löydä koskaan luotani kahvimaitoa. Kananmunia kuitenkin löytyy, ja hän tosiaan tykkää tästä kananmunakahvista – miksi ei tykkäisi? 😉

maidoton-maitokahviMAIDOTON MUNALATTE / PALEOLATTE

2dl mustaa kahvia
1 kananmuna
1 rkl kookosöljyä tai MCT-öljyä

Lisää kookosöljy sekä kananmuna kuumaan kahviin. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderissä. Mitä pidempään sekoitat, sitä enemmän vaahtoa. Kookosöljyn määrää voit säätää maun mukaan. Nauti kahvin kanssa esimerkiksi inkivääriraakasuklaata. 😉

inkivääri-raakasuklaaInkivääriraakasuklaa sopii ihanasti kahvin kanssa

Vinkki: Kookosöljyjen maku vaihtelee: toisella kookosöljyllä saat herkullisen Bounty-kahvin ja toisessa ei maistu kookos lainkaan. MCT-öljy on täysin mauton vaihtoehto ja sitä saa esimerkiksi luontaistuotekaupoista ja isoista marketeista.

Lue myös: Mokkachiavanukas pähkinämaitoon

2801mokkachiavanukas

Kommentit (2)
  1. Kurkumalatte tuo lämpöä ja hyvää oloa - Pilkettä
    4.11.2017, 10:32

    […] Maidoton superlatte on toinen juomasuosikkini […]

  2. Kurkumalatte tuo lämpöä ja hyvää oloa - Pilkettä
    4.11.2017, 10:32

    […] Maidoton superlatte on toinen juomasuosikkini […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *