Mehevä kesäkurpitsa-punaherukkakakku

Kuten jo blogin Instagram-tilillä (pilketta) vähän vihjailin, kesäkurpitsasta on tullut taas leivottua.  😉 Se on ihan mahtava raaka-aine leivontaan, sillä sen maku on neutraali ja se mehevöittää niin kakut kuin leivätkin. 🙂 Tällä kertaa kesäkurpitsa sai kaverikseen punaherukoita ja ihania mausteita, kardemummaa ja kanelia. Kuorruteeksi gluteeniton kesäkurpitsakakku sai vielä sitruunalla ja vaniljalla maustettua kookoskermavaahtoa – ihana makuyhdistelmä!

Muita kesäkurpitsaleivonnaisia:

1310kesakurpitsa-punaherukkakakku31310kesakurpitsa-punaherukkakakku2gluteeniton kesäkurpitsakakku

Gluteeniton kesäkurpitsakakku punaherukoilla

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 300 g)
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl sulaa kookosöljyä
  • 2 dl pähkinä- tai siemenjauhoja (esim. manteli- tai auringonkukansiemenjauhohoja)
  • ½ dl kookosjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½-1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • Steviatippoja, hunajaa tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan
  • 4 dl (pakaste-)punaherukoita

Kuorrutus:

  • 1 tlk kookosmaitoa, esim. Pirkka vaahdottuu hyvin (HUOM, säilytä yön yli jääkaapissa!)
  • Hieman sitruunanmehua ja kuorta
  • ½ tl vaniljauutetta
  • Steviatippoja, hunajaa tai muuta makeutusta maun mukaan

Lisäksi esim. hedelmiä, marjoja tai kookoslastuja

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Puristele raasteesta siivilässä ylimääräiset nesteet pois. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula kookosöljy, vaniljauute ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen. Lisää makeutusta makusi mukaan. Kääntele viimeisenä punaherukat taikinan joukkoon. Ei haittaa vaikka marjat olisivat jäisiä tässä kohdassa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoka. Kumoa taikina vuokaan ja paista sitä uunissa 175 C asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarkistaa kakun kypsyyden hammastikulla koettamalla – jos tikkuun tarttuu taikinaa, se on vielä raaka. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Säilytä kookosmaitatölkkiä yön yli jääkaapissa. Älä ravista tölkkiä kun avaat sen. Lusikoi jähmeä kookoskerma massa purkista kulhoon, nesteen voit säilyttää esimerkiksi smoothieen tai chiavanukkaaseen. Vispaa kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sitruunalla ja vaniljalla. Lisää makeutta oman makusi mukaan. Asettele kerman päälle vielä halutessasi muita koristeita, kuten esimerkiksi marjoja ja hedelmiä.

Lisää gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia reseptejä löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (4)
  1. Tattaririeska - maailman helpoin gluteeniton leipä - Pilkettä
    26.8.2017, 10:32

    […] herkullisia! Lisäksi jauhopeukalon kannattaa kokeilla myös kesäkurpitsa-tuplasuklaabrownieta ja kesäkurpitsa-punaherukkakakkua. Kaikki reseptit ovat viljattomia ja […]

  2. Jauheliha-kesäkurpitsavuoka - parasta arkiruokaa - Pilkettä
    29.7.2017, 10:09

    […] Kesäkurpitsa-punaherukkakakku […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *