Mistä majoitus Kuubassa?

Opin tänä kesänä yhden olennaisen asian lomien suunnittelusta: jos haluat olla varma että saat kesä- tai talviloman, varaa se 3-4 kk etukäteen. Harvemmin tiedät tarkkaan mitä sinun pitäisi silloin tehdä töissä (ainakaan näin tutkijana), mutta tiedät yleensä mitä sinun pitää tehdä 3-4 viikon päästä. Tämä vuonna kesälomani roikkui ilmassa viimehetkeen saakka, sillä aina tuntui olevan jotain tärkeää tekemistä töissä eikä sitä voinut tai raaskinut jättää loman jälkeen tehtäväksi (ks. Koska minulla on kesäloma?!). Niinpä varasinkin itse asiassa tulevan talviloman ennen kuin kesäloman ajankohta oli selvillä, ja seuraava matkakohde onkin Kuuba! Ja nyt kaipaankin vinkkejä mistä hankkia majoitus Kuubassa.

IMG_0632 kopioFiilistelen jo tulevaa talvilomaa – tällaista oli viime tammikuussa Puerto Ricossa

Kuuba on ollut haaveissani jo jonkin aikaa. Pitkään suojattu, kommunistinen Kuuba on ruvennut hiljan avautumaan lännelle kasvavissa määrin, ja niinpä sille onkin saattanut muodostua eräänlainen expiration date – parasta ennen päivä. Jos haluaa nähdä autenttisen Kuuban, jossa lännen vaikutus on ollut vähäistä, on parempi matkustaa sinne pian.

Mietimme Kuubaan matkustamista jo vuosi sitten, mutta silloin tarjolla ei oikein ollut enää mitään budjettiin sopivaa ja päädyimme toiselle Karibianmeren saarelle: Puerto Ricoon. Reissu oli hieno, ja muistelemme sitä lämmöllä. Tuntuu että jompi kumpi on parin viikon välein sanomassa että oltaisiinpa taas Puerto Ricossa. 😀

Puerto Ricon matkalta löytyy täältä:

San Juanin suloinen vanhakaupunki
Vaaleanpunainen San Juan
Culebran paratiisisaari
Ruokakulttuuria ja ravintolakokemuksia San Juanissa
Lomakeittiössä kokattua
Drinkkikoulu Casa Bacardilla
Mikään ei ole aitoa ja kaikessa on gluteenia
Reissaavan bloggaajan kannettava
Pitkä matka Turusta Karibialle
Perjantaina Puerto Ricoon
Viikonloppu, joka hymyilyttää vieläkin

culebra-flamenco-beachmajoitus kuubassa

Mutta missä majoittua ja mistä hankkia majoitus Kuubassa?

Tämän tulevan Kuuban matkan ajankohta on alkuvuodesta ja lennot on Havannaan. Havanna onkin ehdottomasti nähtävä ja siellä voisi viettää pari päivää loman alussa ja lopussa, sillä se helpottaisi lentojakin, mutta siinä välissä voisi käydä jossain muuallakin. Rantakohde Varadero on tuttu monille suomalaisille ja kuvat sen hiekkarannoista ovat kieltämättä houkuttelevia, mutta olen kuullut että se on nimenomaan turisteille tehty ja paikallisten liikkumista alueella rajoitetaan. Ei kiva. Niinpä haluaisinkin nyt kuulla vinkkejä minne muualle voisi mennä kuin Varaderoon? Ranta ja helppoa olisi kiva, shoppailumahdollisuuksia tai sen erikoisempia palveluita ei tarvitse olla. Kunhan on hyvä majoitus ja hyvää ruokaa. Saaren kiertäminen autolla olisi yksi vaihtoehto, mutta luulenpa että lomalla olisi kiva olla ihan vain rauhassa ilman kiirettä siirtyä paikasta toiseen. Niinpä unelmani olisikin ehkä juuri viikko Havannassa, viikko jossain rantakaupungissa. Nyt siis vinkkejä kehiin!

Lisää reissujuttuja ympäri maailmaa löytyy Matkustaminen-hakemistosta.

IMG_0396

Edellinen kirjoitukseni: Herkkulakko – terveellisemmät herkkuvaihtoehdot resepteineen

Kommentit (10)
  1. Missä olin 2017 ja minne matkustan 2018 - Pilkettä
    30.12.2017, 11:50

    […] Kuuban hotellit – vältä vältä viimeiseen saakka Mistä majoitus Kuubassa? […]

  2. Missä olin 2017 ja minne matkustan 2018 - Pilkettä
    30.12.2017, 11:50

    […] Kuuban hotellit – vältä vältä viimeiseen saakka Mistä majoitus Kuubassa? […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *