NERå – melkein kaikki myös gluteenittomana

Turun keskustan tuntumassa sijaitsevat blanko ja Tintå ovat saavuttaneet vakaan aseman turkulaisten suosiossa, ja alkuvuodesta kyseinen ravintolaperhe laajeni kun ravintola NERå avattiin hieman kauemmas keskustasta jokirantaan. Kyseiset kolme ravintolaa ovat keskenään melko samanlaiset, ja niiden ruokalistoiltakin löytyy samoja ruokia. Yksi Helsinki-tytöistäni tuli viime viikonloppuna poikaystävänsä kanssa ex tempore reissulle Turkuun, ja niinpä kävimmekin sen kunniaksi porukalla syömässä. Piti keksiä paikka, josta saisi hyvää ruokaa, mutta josta löytyisi myös turvallisia perusvaihtoehtoja, ja blanko, tintå ja NERå tulivatkin heti mieleen. Tyyliltäänkin ne sopivat hyvin nuorille aikuisille, mutta eivät ole Rosterin tavoin rosoisia vaan tunnelmaa tulee puusta ja värillisestä lasista.

neråNerån gluteeniton grillibroileripita

Ilokseni kävi ilmi että melko lailla kaiken menusta löytyvän saa gluteenittomana! Yleensä kun kysyy mitä saa gluteenittomana, niin tarjoilija rupeaa poimimaan menusta yksittäisiä annoksia, mutta NERå tarjoaa niin pitsat, pastat kuin pitat ja purilaisetkin gluteenittomina. Mahtavaa! Itse päädyinkin ottamaan grillikanalla, hummuksella, tsatsikilla ja salaatilla täytetyn pitan, joka tuli näin gluteenittomana versiona enemmänkin pitsamallissa. Homma toimi kuitenkin erinomaisesti, ja tykkäsin annoksesta kovasti. Siitä tuli vähän mieleen Fafa’sin pitat, joita muuten myös saa gluteenittomina (ks. Gluteenitonta pitsaa ja pitaa ravintolasta). Kaverini otti pistaasilohta, joka oli kuulemma herkullista, ja miehet menivät kumpikin lammaspastalla. Kuten kerroin jo aiemmin, blankon lammaspasta on poikaystäväni ehdoton ravintolasuosikki, ja pitihän se lammaspasta testata sitten NERåssakin. Se oli menun perusteella sama kuin blankossa, eli lampaan fileetä ja punaista pestoa, mutta NERå tekee kuulemma pestonsa itse ja se on pehmeämmän makuista. Hyvältä se maistui täälläkin, mutta poikaystävä ei pystynyt päättämään kumpi lammaspastoista olisi vienyt voiton. Hyviä kumpikin ja hieman erilaisia. NERån lammaspasta oli ainakin tällä kertaa visuaalisesti nätimpi kuin blankon versio.

lammaspastaVinkki: Tuosta lammaspastasta on tullut kehiteltyä myös oma versio blogiin, ks. Helppo lammaspasta (gluteeniton)

Asiakaspalvelun kohdalla oli havaittavissa sama lievä välinpitämättömyys mitä olen kuullut blankostakin. Kyllä homma ihan pelittää ja annosten tilaamisessa ollaan avuliaita, mutta missään kohdassa ei tule sellaista fiilistä että olisit kovin tärkeä asiakas, eikä meiltä koskaan tultu kysymään olisimmeko halunneet jälkiruokaa ja laskua kalastelimme kahdelta eri tarjoilijalta kun se ei ensimmäisellä kerralla tuntunut löytävän pöytään asti. Ruoka on hyvää ja miljöö on kiva, mutta tässä asiassa voisi vielä tsempata vähän.

Vinkki: Pöytävaraus kannattaa etenkin viikonloppuisin! Kun varasin perjantaina pöytää lauantaille, pääsimme enää korkeaan, selkänojattomaa pöytään. Klo 16 ja klo 21 olisi ollut väljempää, mutta sillä välillä oli jo täyttä.

Ravintola NERå
Läntinen rantakatu 37
Turku

Edelliset Turussa testatut ravintolat:

Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa
Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen
STORAGE tarjoaa urbaania katuruokaa
Rosterin kolmen ruokalajin lounas
Karu Izakayan maistelumenu ystävänpäivänä
Lauantailounas Gustavossa

Lisää ravintolakokemuksia ympäri Suomea löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta.

Kommentit (6)
  1. Viikonloppu ihan vain minun aikaani - Pilkettä
    14.2.2018, 19:56

    […] & Fun 2017 – Ravintola Suomalainen Pohja NERå – melkein kaikki myös gluteenittomana Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen […]

  2. Viikonloppu ihan vain minun aikaani - Pilkettä
    14.2.2018, 19:56

    […] & Fun 2017 – Ravintola Suomalainen Pohja NERå – melkein kaikki myös gluteenittomana Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *