Paras appelsiiniankka maistuu bataatin kanssa

Tekisikö mieli kokata viikonloppuna jotain vähän parempaa? Itse nautin hyvin tehdyistä ja maustetuista liharuoita, ja ankka on yksi lempilihoistani (yhdessä karitsan kanssa). Perinteisen punaviinimarinadin sijaan tämän kevään hittiresepti on ollut appelsiiniankka, joka saa makua appelsiinista, inkivääristä, chilistä ja soijakastikkeesta.

appelsiiniankkaappelsiiniankka

Paras appelsiiniankka

  • 2 ankan rintafileetä
  • 1 dl (gluteenitonta) soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 (luomu-)appelsiinin kuoret ja mehu
  • Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 1-2 punaista chiliä

Jos mahdollista, anna ankan marinoitua vaikka parikin päivää, mutta ainakin kahdeksan tuntia.

Kuivaa ankan rintafileet talouspaperilla ja vedä niiden nahkapintaan ristikkokuvio terävän veitsen avulla – varo leikkaamasta lihaan asti. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Siivuta chili. Raasta appelsiinien kuoret ja hiero kuoriraastetta lihoihin kauttaaltaan, myös nahkapuolelle. Purista appelsiineista mehu ja sekoita astiassa appelsiinimehu, soijakastike, kalakastike, inkivääri ja chili. Siirrä ankan rintafileet marinoimiseen sopivaan astiaan tai muovipussiin ja kumoa marinadi fileiden päälle ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan. Mikäli fileet eivät ole kokonaan marinadin peitossa, on niitä hyvä käännellä pari kertaa päivässä marinoinnin ajan niin että ne maustuvat kauttaaltaan.

Kun on ruoan valmistuksen aika, nosta fileet marinadista ja kuivaa ne huolella talouspaperilla – marinadin rippeet aiheuttavat räiskymistä pannulla. Pistä uuni lämpenemään 150 C asteeseen. Aseta fileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Pistä lämmöt päälle ja jatka nahkapuolelta paistamista kunnes suurin osa ankanrasvasta on sulanut. Kun rasva on sulanut ja nahkapuoli on saanut väriä, käännä filee ja paista lihalle nopeasti lihalle pinta toiseltakin puolelta. Nosta ankan rintafileet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja aseta paistomittari isoimpaan fileeseen niin että sen kärki osuu fileen paksuimpaan kohtaan. Jatka appelsiiniankan kypsentämistä uunissa kunnes lihan lämpötila on haluttu (meillä tähtäimenä 56 C, jolla loppukypsyys on sellainen medium+). Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen lihan siivuttamista/tarjoamista – älä peitä lhaa vetäytymisen ajaksi, sillä se veltostuttaa rapean nahkan. Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Bataattilisukkeet sopivat erinomaisesti appelsiiniankan makumaailmaan. Meillä oli tällä kertaa. muskottipähkinällä ja kanelilla maustettua bataattimuusia. Poikaystäväni koitti taiteilla bataattimuusista lautaselle ruusun, vaikka jostain syystä mijnulle tulee ensimmäisenä mieleen korvapuusti – mutta sehän on vain vielä parempi. 😀

Suosittelen kokeilemaan myös näitä bataattilisukkeita appelsiiniankan kaverina:

Tänä viikonloppuna meidän ruokalistallamme on jauheliha-kesäkurpitsavuokaa, äidin kevyttä perunasalaattia ja gluteenitonta raparperi-rahkapiirakkaa.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *