Pitkä matka Turusta Karibialle

Terveiset San Juanista, Puerto Ricon pääkaupungista!
Saavuimme tänne eilen pitkän matkanteon jälkeen. Lento lähti perjantaina aamuseitsemältä, joten lähdimme jo torstaina Vantaalle yöpymään.

IMG_0310Siellä sitten aamuherätys 4.20, yöllä sataneen lumen halki bussipysäkille ja siitä lentokentälle.

IMG_0313

Aamiaista tuli syötyä Helsinki-Vantaan Aspire-loungessa, mikä vähän helpotti kolmen tunnin unien jälkeistä olotilaa, mutta pian tuli viesti että jatkolentomme Kööpenhaminasta myöhästyisi kolmella tunnilla.

IMG_0370IMG_0339

Noin kahden tunnin vaihto muuttui viiden tunnin vaihdoksi. Minua kuitenkin ilahdutti kovasti kun sain huomata että ihan lentokentän 7elevenistä löytyi paleoleipää ja wrappeja, jotka olivat tietty viljattomia ja gluteenittomia. Valikoimissa oli muutenkin ties mitä raakapalloja (kurkuma-anis-makuyhdistelmä kuulosti jännältä!) ja superfood-salaatteja. Mutta ehkä Suomi sitten perässä. 😉
Olimme varanneet mukaan vaikka mitä syötävää, mutta kiitos lounge-tarjoiluiden ja lennon myöhästymisen johdosta saaduilla lipukkeilla ostettujen paleoleipien ja -wrappien emme oikeastaan syöneet paljoa muuta kuin kuivalihaa, suklaata ja kasvispuolta. Eväät olivat joka tapauksessa tarpeen, sillä matka-ajaksi tuli kokonaisuudessaan 18 tuntia – silloin kun otan huomioon lentokentältä lentokentälle – ei matkoja majoituksesta kentälle tai toisin päin. Siinä ajassa ehtii tulla nälkä pariinkin otteeseen.

IMG_0371

Pitkällä lennolla Kööpenhaminasta Atlantin yli San Juaniin meillä oli erinomaiset paikat heti hätäuloskäytävän jälkeen. Jalkatilaa oli sen verran että minä pystyin 160-senttisellä varrellani ojentamaan jalkani täysin suoraksi istuessa. Sellaiset 25 senttiä pidempi poikaystävä ei ihan pystynyt samaan, mutta oli se hänellekin paljon mukavampaa kuin keskirivistössä istuminen. 😉 Pitkän matkan Boeingissa oli myös jokaiselle oma ”viihdekeskus/padi”, jonka kautta tilattiin virvokkeet, katsottiin leffoja ja sarjoja ja pelattiin pelejä. Miinusta tulee kyllä siitä että kaikesta piti maksaa – pikakahvikupponen oli neljä euroa ja peittoakaan ei tosiaan saanut ilmaiseksi. Mutta tiedettiinhän se että Norwegian on halpalentoyhtiö.

Aikaeroja Suomen ja Puerto Ricon välillä on tähän aikaan vuodesta tosiaan 6 tuntia, eli kun pääsimme varaamallemme Airbnb-kämpälle paikallista aikaa seitsemän aikoihin, oli kello Suomessa yksi aamuyöstä. Nukkumaan mentiin yhdeksältä, kun kierroksia oli saatu hieman laskettua matkan jäljiltä. Hereillä oloaikaa tuli siis melkolailla 22 tuntia, lentokoneessa tuli nukuttua parit puolen tunnin torkut.

Tänään loma alkaa varsinaisesti, ja voin kertoa että lämpöä ja valoa riittää. 🙂 Kuulumisia ja muita juttuja tulee blogiin pitkin lomaa!

Lisää reissujuttuja löytyy Matkustaminen-hakemistosta! 😉

IMG_0396

Kommentit (1)
  1. Missä olin 2017 ja minne matkustan 2018 - Pilkettä
    30.12.2017, 11:48

    […] Casa Bacardilla Mikään ei ole aitoa ja kaikessa on gluteenia Reissaavan bloggaajan kannettava Pitkä matka Turusta Karibialle Perjantaina Puerto Ricoon Viikonloppu, joka hymyilyttää […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *