Suuri pashatesti

Jälkiruoista olen tykännyt aina enemmän kaikista rahkajutuista kuin leivonnaisista – kakuistakin lemppari on ollut pitkään juustokakku. Niinpä rakastankin pashaa. Pashaa on hyvin helppo tehdä myös itse, ja jaoinkin blogissa aiemmin vähäsokerisen pashan reseptin sekä maidottoman raakaherkun, cashewpashan reseptin.

pashaVähäsokerinen pasha

01cashewpashaMaidoton cashewpasha

Joskus kuitenkin kiire yllättää, tai pashan himo iskee niin akuutisti että pitää suunnata kaupan hyllylle. Niinpä testasinkin kaupan pashatarjonnan.

paras-pashaTestissä oli mukana seuraavat pashat:
Arctic Milk Kevyempi Pasha
Lieksan Perinteinen Pasha
Lieksan Samppanjanmakuinen Valkosuklaapasha
Riitan Herkku Pasha

arctic-milk-pashaArctic Milk Kevyempi Pasha
Arctic milkin pashan koostumus oli kivan paksu ja vähemmän rasvainen kuin muissa. Maku oli kuitenkin melko pistävä, vaikka pidänkin yleensä happamuudesta. Sattumia oli paljon.

Lieksan Perinteinen Pasha
Tätä pashaa on ollut markkinoilla niin pitkään muistan, ja sen maku sopii suuhuni yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Se ei ole liian makea, ja sen maku on hyvässä tasapainossa. Sattumia on sopivasti, eivätkä ne lyö yli. Luottovalinta

Lieksan Shamppanjanmakuinen valkosuklaapasha
Muistuttaa koostumukseltaan ja maultaan Lieksan perinteistä pashaa, joskin on pikkaisen makeampi. Tässä tosiaan maistuu shamppanja – oikein hauska variaatio perinteistestä pashasta, vaikka olenkin sen perinteisen ystävä.

Riitan herkku Pasha
Koostumus on hieman kuohkeampi kuin Lieksan pashoissa, mutta siitä jää kitalakeen rasvaisempi tuntu. Maussa appelsiininkuori lyö yli ja dominoi makua vähän turhankin voimakkaasti.

pasha

Suosikeiksi nousivat heittämällä Lieksan pashat – onneksi ainakin sitä perinteistä tuntuu löytyvän ihan pikkukaupoistakin. 😉

Ihanaa pääsiäisen odotusta!

Edellinen kirjoitukseni: Paras tapa kuoria mango

IMG_3287

Kommentit (4)
 1. Minä tein erittäin onnistunutta maidotonta ”terveyspashaa”, ihan kuin kookosrahkaa:) Olin hurjan ylpeä saadessani sen onnistumaan.
  Suosittelen kokeilemaan!

  sarankotikolo.blogspot.com

  1. Kiitos vinkistä, sara! 🙂

 2. Minä tein erittäin onnistunutta maidotonta ”terveyspashaa”, ihan kuin kookosrahkaa:) Olin hurjan ylpeä saadessani sen onnistumaan.
  Suosittelen kokeilemaan!

  sarankotikolo.blogspot.com

  1. Kiitos vinkistä, sara! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *