Tomaatti-rosmariinifocaccia

Jälleen uusi, herkullinen leipäresepti. Paistonaikana uunista leijailleet tuoksut saivat veden kielelle! 🙂

15focaccia1

TOMAATTI-ROSMARIINIFOCACCIA

4 kananmunaa
1 prk (200g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
3 rkl oliiviöljyä (+hieman ekstraa pinnalle)
2 dl mantelijauhoa
1,5 rkl kookosjauhoa
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Kirsikkatomaatteja
Kuivattua rosmariinia
(Suolahiutaleita)

Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja oliiviöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne munaseokseen. Öljyä vuoka (halkaisija n. 24 cm) ja kaada taikina sinne. Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja suolahiutaleita, ja asettele kirsikkatomaatinpuolikkaita. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 25-30 minuuttia.

15focaccia315focaccia2

Vinkki: Tästä saa oivan tarjottavan vieraille, tai herkullisen piknikevään. ;) Ensi kerralla pistän focaccian päälle myös aurinkokuviattuja tomaatteja, nyt niitä ei ollut.

Resepti on muokattu Mammas delikata mat-blogin versiosta.

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.