Tylsät Castellot

Ostan melko harvoin ns. ”valtamerkkien” juustoja herkuttelutarkoitukseen, ja nyt muistan miksi. Ne tunnutaan suunnitellun miellyttämään kaikkia. Niistä on tehty liian ”turvallisia”, sellaisia etteivät ne ärsyttäisi ketään, ja siten makukin on jäänyt puuttumaan. Poikkeuksiakin tähän väittämään on (esim. Castellon sini-valkohomejuusto saattoi olla ihan hyvää, mikäli muistan oikein), mutta tällä kertaa maistellut Castellon valkohomejuustot toteuttivat lähinnä ensimmäisestä väittämää. Jääkaappikylmänä kummastakaan juustosta ei irtoa juuri makua, joten muistakaa ottaa ne huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Sopiva tarjoilulämpötila saa niistä sentään miellyttävän kermaisia.

04castello1

04castello2
Castello Golden

Castello Golden on hyvin mieto puna-valkohomejuusto. Käytännössä se on siis valkohomejuusto, jonka päällä on värin tuova kittipintakasvusto. Hyvä ”harjoitusjuusto” homejuustoihin totutteleville, etenkin jonkun hillon kanssa. Itse tuskin ostaisin tätä toiste sellaisenaan syötäväksi. Tämä voisi sopia kuumennettavaksi ja jälkiruokiin, esimerkiksi täytteeksi johonkin tai hunajalla ja pähkinöillä kuorrutetuksi uunibrieksi.

Samankaltaisia juustoja, jotka valitsisin mieluummin:
Brugge Dentelle
Le Brebiou
Le Délice de Bourgogne
Le Pavé
Metsuri
PunaHeidi
Väinö

04castello3
Castello White with Trufflesta voi löytää mustia tryffelinpalasia

Castello White with Truffle on aidolla tryffelistä ja tryffeliaromilla maustettu valkohomejuusto. Valkohomejuustona se on hyvin mieto, mutta tryffelinmaun voi kyllä erottaa. Voisin joskus ostaa ihan sen tryffelin takia, mutta ei minulla usein sellaistakaan mielitekoa ole. Silloinkin ostaisin maun puolesta mieluummin Stockmannilla monesti joulun alla myytävää Brie aux Truffesia, jossa voimakkaaseen Brie de Meaux-juustoon on lisätty tryffelivoitäyte. Se onkin sitten vähän eri hintaista se.

Muita maustettuja juustoja:
Brugge Broodje Apero sarviapilan- ja sinapinsiemenillä
Shamppanjalla maustettu vuohengouda
Wasabigouda

Kommentit (1)
  1. tellervoinenkukku
    8.3.2022, 12:53

    Miksi ostat tollasia jos oot niin saatanan hieno ihminen ettei maistu miltään?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *