New Yorkin ravintolat TOP 10 (+32) ja Google-kartta!

Isyyspakkaus

Ajattelin jo jokin aika sitten julkaista koostepostauksen New Yorkin -matkamme ravintoloista, mutta nälkä kasvoi syödessä. Ensinnäkin eräs lukijani toivoi, olisiko blogiin mahdollista saada jonkinlaista ravintolakarttaa. Toisekseen minulla oli niin monta hyvää vinkkiä myös neljältä edelliseltä NYC:in-matkaltamme, että olisi ollut sääli listata vain viimeisimmän matkamme löytöjä.

Siispä päädyin listaamaan tähän postaukseen sekä omat kymmenen suosikkiamme että kolmisenkymmentä muuta ravintolaa. Lisäksi tein myös avoimen Google-kartan, josta löytyvät sekä kaikki nämä ravintolat että monta muuta kiinnostavaa kohdetta, joista olen kertonut postauksissani! Olen myös liittänyt karttamerkintöihin linkit postauksiin, joissa käsittelen kyseistä ravintolaa. 

Satun ja Tommin ravintolavinkit Google-kartalla

Kartan voi avata joko selaimessa tai Google Maps -sovelluksessa. Suosittelen käyttämään selainta, sillä selain osaa näyttää karttamerkintään laittamani blogilinkin linkkinä ja noutaa myös kyseisen ravintolan yhteystiedot ruudulle.

Sitten suosikkiravintoloihimme. Nämä kymmenen ravintolaa ovat valikoituneet listalle siksi, että niissä kaikissa on jotain erityistä, joka saa meidät palaamaan niihin uudelleen. Sitä on vaikea selittää, ja vaikka moni muu alempana luetelluista kolmestakymmenestäkahdesta ruokapaikasta voisi varmasti ansaita paikan top 10 -listallakin, näitä on vaikea päihittää. Ravintolan yhteydessä on myös linkki sitä käsittelevään postaukseeni.

Buttermilk Channel

http://www.buttermilkchannelnyc.com/

Kestosuosikkimme, jossa on käytävä joka kerta, vaikka sijaitseekin pienen metromatkan päässä Manhattanilta Brooklynin Carroll Gardensissa. Tarjoaa sekä illallista että brunssia, ja viimeisimmällä matkallamme kävimme molemmilla. (Lue lisää täältä)

Buvette

newyork.ilovebuvette.com

Buvette Manhattanin West Villagessa on ravintola, johon Rouva hurahti niin kovasti, että kävi tälläkin matkalla syömässä siellä kolmesti. Ranskalaistyyppisiä pieniä annoksia, joita tilataan useampia, vilinää ja iloista puheensorinaa. (Lue lisää täältä)

Cafe Gitane

http://www.cafegitanenyc.com/

Cafe Gitane Nolitassa tarjoaa taas aivan toisen tyyppisiä, pohjoisafrikkalaisia makuja. Kestosuosikkeja ovat kanasatay-vartaat, couscous-annokset ja melonimimosat. (Lue lisää täältä)

The Fat Radish

http://www.thefatradishnyc.com/

Lower East Sidella sijaitseva The Fat Radish pääsi myös kertaheitolla sydämiimme. Ravintolan Celery Root Pot Pie on yksinään hyvä syy käydä syömässä siellä. Annoksesta insipiraation saanut selleripiiras löytyy myös Rouvan Gastronaatti-kirjasta. (Lue lisää täältä)

Freemans

www.freemansrestaurant.com

Hurmaava siirtomaa-ajan salakapakkaa muistuttava mutkaton ravintola Lower East Sidella. Kuuma artisokkadippi on ehdoton alkupala. (Lue lisää täältä)

Jack's Wife Freda

http://jackswifefreda.com/

Loistava aamiais- ja brunssipaikka Sohossa. Vihreä shakshuka ja bloody mary ja jälkiruoaksi ruusuvesivohvelit. Nam. Paikka on aina tupaten täynnä, joten varaudu jonottamaan pöytää. (Lue lisää täältä)

Prune

http://prunerestaurant.com/

East Villagessa sijaitseva Prune näyttää olevan vuodesta toiseen erittäin suosittu, joten tännekin joutunee odottamaan pöytää tovin. Ehkä parhaat eggs benedictit ikinä! Maista myös hollantilaisia pannukakkuja. (Lue lisää täältä)

Rabbithole

http://www.rabbitholerestaurant.com/

Brooklynin Williamsburgissa sijaitseva Rabbithole on kiva paikka erityisesti kesällä, kun ruoat voi nauttia ulkosalla. (Lue lisää täältä)

Rose Water

www.rosewaterrestaurant.com

Rosewater Brooklynin Park Slopessa tarjoaa kaudenmukaista ja mahdollisimman paikallista, ja sielläkin olemme käyneet jo useamman kerran. (Lue lisää täältä)

Russ & Daughters Cafe

http://www.russanddaughterscafe.com/

Russ & Daughters on ollut jo vuosikymmeniä kuuluisa bageleistaan, mutta niitä on saanut vain tiskiltä mukaan otettavaksi. Pari vuotta sitten he avasivat kahvilan, jossa bageleita voi nauttia ravintolan pöydässä. Maista myös alkoholitonta shrub-juomaa! (Lue lisää täältä)

* * *

Jos ylläolevista ei löydy mielestä tai nälkä vaivaa edelleen, tässä vielä kolmisenkymmentä muuta vaihtoehtoa, jotka tsekata. Monet olisivat voineet olla myös yllä olevalla listalla, mutta jotain valintoja oli tehtävä. Sekä yllä- että allaolevat paikat löytyvät kaikki Google-kartaltani, ja sen kautta löydät myös ravintoloiden kotisivuille. Ravintoloiden nimistä on linkki niitä koskeviin blogipostauksiini, jos sellaisia on olemassa. Blogissa aiemmin mainittu Back Forty West on lopettanut toimintansa.

 • Allswell (brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Balaboosta (hyvä illallispaikka / Nolita)
 • The Breslin (törkeän hyvä hampurilainen! / Midtown)
 • Brunswick (aamiaista / Park Slope, Brooklyn)
 • The Butcher's Daughter (kasvisruokaa / Nolita)
 • Dudley's (sympaattinen korttelikapakka / Lower East Side)
 • Egg (hyvin perheystävällinen brunssi / Williamsburg, Brooklyn)
 • Egg Shop (kaikkea kananmunalla / Nolita)
 • The Elm (brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Emporio (pizzaa ja italialaista, Nolita)
 • Esme (erinomainen brunssi / Greenpoint, Brooklyn)
 • Fette Sau (huikea grillipaikka / Williamsburg, Brooklyn)
 • Five Leaves (yksi parhaista hampurilaisista / Greenpoint, Brooklyn)
 • Franny's (loistopizzat ja arancinit / Park Slope, Brooklyn)
 • Home (comfort foodia / West Village)
 • Joseph Leonard (brunssi / West Village)
 • Little Cupcake Bakeshop (ihania kuppikakkuja / Nolita)
 • Maialino (brunssia / Midtown)
 • Marlow & Sons (tuoretta, paikallista ja kaudenmukaista / Williamsburg, Brooklyn)
 • The Meatball Shop (mahtavat lihapullat, Lower East Side)
 • Milk Bar (erinomainen aamiainen / Prospect Heights, Brooklyn)
 • Momofuku Noodle Bar (nuudeleita ja muuta aasialaista / East Village)
 • Momofuku Ssäm Bar (aasialaista fuusiota / East Village)
 • No. 7 (hyvä brunssi täälläkin / Fort Greene, Brooklyn)
 • Peels (aamiaista / East Village)
 • Quan Sushi (vakiosushimestamme / Nolitass)
 • Ruby's Cafe (hampurilaisia / Nolita)
 • Rye (lisää erinomaista brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Seamore's (kiva kalaravintola / Nolita)
 • The Spotted Pig (Michelin-tähdillä palkittu rento paikka / West Village)
 • Tacombi Fonda Nolita (mahtavat tacot / Nolita)
 • Tipsy Parson (brunssia / Chelsea)

Olemme käyneet monissa paikoissa nimenomaan brunssilla, mutta veikkaisin, että lähes kaikki brunssipaikat tarjoavat myös illallista.

Pöytävarauksia kaikki ravintolat eivät ota kuin paikan päällä, ja suosituimmissa paikoissa kannattaa varautua odottamaan pöydän vapautumista jopa yli tunnin. Rohkeasti vaan jättämään nimi listalle, ja tarjoilija kertoo, milloin kannattaa palata takaisin. Joissain edistyneemmissä paikoissa kuten Buttermilk Channelissa on tekstiviestipalvelu, jolla he kutsuvat asiakkaat takaisin pöydän ollesssa vapautumassa. Buttermilk Channel ottaa muuten varauksia illallisille.

Hintatasoltaan New York on kallis, siitä ei pääse mihinkään. Mikään näistä ravintoloista ei ole erityisen hintava paikalliseen tasoon nähden, mutta ei varmaan myöskään halvimmasta päästä. Kahden aikuisen ja yhden lapsen ruoat ruokajuomineen ja tippeineen maksavat aamiaisella tai brunssilla 100 - 120 dollaria ja illallisella helposti 200 - 300 dollaria riippuen pitkälti ruokajuomien määrästä ja laadusta.

Tippiä tulee antaa 15 - 20 % laskun loppusummasta, ja helpoiten sen saa kertomalla laskulla näkyvän veron kahdella ja pyöristämällä sopivasti ylöspäin. Jos maksat kortilla, kortti luetaan ensin ja tippi lisätään käsin pöytään jätettävälle kuitille.

Toivottavasti New Yorkin -matkaajat löytävät näistä hyviä vinkkejä! Olisi kiva kuulla myös, mitä pidit, jos päädyt johonkin näistä ravintoloista!

Kommentit

Mallaspulla (Ei varmistettu) http://mallaspulla.blogspot.fi

Superiso kiitos tästä listasta!! Olen innolla lukenut kaikki aiemmat NY-jutut ja erityisesti ravintolapostaukset, mutta tällainen koonti karttalinkkeineen on jo hatunnoston arvoinen työ :) Pari kertaa New Yorkissa käyneenä ja rättiväsyneenä johonkin ei-niin-onnistuneeseen raflaan alistuneena osaan arvostaa seuraavilla reissuillani tätä listaa korkealle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauska kuulla että tykkäät! Olihan siinä vähän tekemistä, mutta tuo on kiva itsellekin. Ja nyt kun joku kysyy ravintolavinkkejä NYC:iin, voi vain lähettää linkin blogiin! :)

Ninneri (Ei varmistettu)

Mullakaan ei ole tiedossa nykin reissua lähitulevaisuudessa mutta tuun silti kiittämään että olet jaksanut koota tällaisen tiivistelmän! Pistän kirjanmerkkeihin ja kaivan esiin kun seuraavan loman suunnittelu alkaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Juuri näin!

MUMMOBLOGI

:) :) NÄLÄKÄ TULEE KUN NÄITÄ KUVIA SELAAA :) .......

Tommi K
Isyyspakkaus

NIIN TULEE!!! :D

Anomuumi (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, näit ison vaivan! Hyödynnän!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa!

inke

Tässä on kyllä sellainen lista ja kartta, ettei paremmalla väliä! Kiitos, äänestän tätä vuoden kulttuuriteoksi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos inke! Toivottavasti tulee myös käyttöön ;)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Seuraava Nykin matka jo suunnitteilla, joten tulee tarpeeseen tämä lista :) Ei sillä, en muista, että kertaakaan olisi joutunut pettymään ravintolaan tai ruokaan niiden kahden reissun aikana, jotka olemme Nykiin tehneet. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Loistavaa! Juu, jos vähän tekee tutkimusta etukäteen eikä vain kävele randomilla ensimmäiseen ketjuravintolaan Times Squaren ympäristössä, löytää varmasti hyvää ruokaa!

Azur (Ei varmistettu)

Wow! Hienoa omistautumista blogille!:)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jo viisi vuotta! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava! Samanlainen myös Helsingin tarjonnasta :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä idea! Toki tässä on se hassu juttu, että en ole varma, pystynkö nimeämään Helsingistä niin montaa ravintolaa :D Lomilla pystyy käymään paljon useammissa paikoissa syömässä kuin kotona tulee koskaan käytyä.

NooraF (Ei varmistettu)

Kiva postaus, pidetään mielessä kun seuraava nykin matka on edessä! Muistan käyneeni listan paikoista ainoastaan Freemansissa. Oli kyllä erinomainen, mutta ilta-aikaan todella meluinen. En välttämättä ihan pienten lasten kanssa menisi. Tosin se taisi vielä olla perjantai tai lauantai ilta kun käytiin, mutta tuli vaan mieleen kun seuraavan kerran pitänee mennä lasten kanssa. Päivällä varmaan iisimpi meno siellä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ilta-aika on muutenkin vähän huono pienten lasten kanssa ravintoloissa, jos haluaa heidät nukkumaan suht. hyvissä ajoin. Päivällä ei ollut lainkaan meluinen. Oikein leppoisa.

Never seen NYC (Ei varmistettu)

Siis pakko tykätä tästä vaan sen takia että oot jaksanut nähdä vaivaa tän koostamiseen. Hattu nousee viitseliäiden ihmisten edessä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

MaukkisNinja (Ei varmistettu)

Kiitos tuhannesti, tämä postaus on todella loistava! :) Kävimme vasta New Yorkissa, ja ennen matkaa olin tallentanut postauksen kartan Google Mapsissa. Siitä oli todella kätevä tsekata lähistön ravintolasuosituksia myös offline-tilassa. Cafe Gitane saa huippupisteet :)

Kommentoi