Uusilla kengillä viikolla 28

Sain vihdoin uudet maantiejuoksukenkäni, jotka olin tilannut sokkona paikallisesta urheiluliikkeestä. Lähdin sovittamaan  kauppaan tarjouskenkiä, mutta heti ne jalkaa saatuani, totesin ettei se kenkä ole minua varten. Aloin jutella avuliaan myyjän kanssa ja kerroin, miten mieltynyt olin noihin nykyisiin New Balancen Boa-kenkiini ja sanoin, että ehkä minun täytyy yrittää ottaa maahantuojaan yhteyttä, kysyäkseni saako Suomesta enää useamman vuoden takaista suosikkimalliani. Myyjä otti  puhelimen käteen, soitti maahantuojalle ja selvitti ettei kyseistä vanhaa kenkää todellakaan enää saa mistään, mutta tämän vuoden New Balance 1500 boa-mallia oli maahantuojalla yksi pari minun kokoa. Vaikka en tarkalleen tiennyt, miten kenkä sopisi minulle, päätin vain tarttua tilaisuuteen ja tilata kengät. Jos olette Instagramia seuranneet, tiedätte, että en ole ostostani katunut!

Maanantaina aamupäivällä tein FitSparkin ehdottaman voimaharjoittelun käsipainojen avulla (39:25, avg 111 bpm) ja  kävin kaupungilla ostoksilla (38:38, 3.42 km, avg 110 bpm) – (26:52, 2.46 km, avg 123 bpm) kävellen. Pääasiallinen tarkoitus oli käydä hakemassa juuri nuo aikaisemmin mainitut uudet juoksukengät. Myös muuta, tietenkin tarpeellista, tarttui mukaani 😊. Molempiin suuntiin kävellessä kastuin kesäsateessa, mutta kuivuin myös matkalla.

Tiistaina olisin heti mielelläni testannut uusia kenkiä, mutta en halunnut laittaa kenkiä märkään keliin ja vesisateeseen. Niinpä kävin lenkillä vanhoilla kuluneilla kengilläni (1:01:07, 10.2 km, avg 146 bpm).

Keskiviikkona kävin polkujuoksulenkillä metsäautotiellä (1:16:25, 10.17 km, avg 125 bpm). Koko alkuviikon on sadellut aina silloin tällöin, kuitenkin lenkit olen selvinnyt yllättävänkin  kuivana, vain pienen sateen kastelemana. Maanantain lyhyt punttitreeni sai minut aivan totaalijumiin… Tarkoittanee sitä, että olen tehnyt aivan liian vähän lihaskuntoharjoittelua… joten tänään oli todellakin tarvetta venyttelyyn (12:03, avg 83 bpm). 

Torstaina pääsin vihdoin testaamaan uusia upean säihkyviä maantiekiitureitani (New Balance 1500T2), jotka tuntuivat jalassa heti kuin toiselta iholta ja varpaille riitti todella hyvin tilaa varvasosiossa. Myös juostessa kenkä tuntui aivan täydelliseltä, rakkautta ensijuoksusta lähtien, se on kyllä todella harvinaista minun jaloille   (1:48:01, 16.59 km, avg 135 bpm). Lenkistä tulikin saman tien viikon pitkis. Ehkä hankin toisen parin odottelemaan varastoon 🤔. Päivällä oli sitten viikon ruohonleikkuun aika, oikein mukavaa palauttavaa liikkumista (1:43:48, avg 100 bpm).

Perjantaina kävin taas juoksentelemassa lähialueen metsäautoteillä, välillä sitä unohtaa, että juokseminen metsässä on toisinaan kuin lapsuuden metsäleikkiä, tänään se hetkittäin tuntui siltä (1:28:17, 12.05 km, avg 133 bpm). Illalla tein vielä FitSparkin ehdottaman dynaaminen venyttelyn (23:31 avg 93 bpm).

Lauantaina pääsin taas juoksemaan uusilla ihanilla lenkkareillani (huomaatte varmaankin, miten ihastunut näihin kenkiin olen) ja vauhti tuntuu aivan väkisinkin kiihtyvän nämä kengät jalassa (1:21:33, 14.06 km, avg 142 bpm). Sama ”ongelma” tahtoi olla myös sunnuntain lenkillä, vaikka yritinkin pitää vauhtia ja erityisesti sykettä hieman maltillisempana (1:17:04, 12.41 km, avg 140 bpm). Tuntuu, että uusilla kengillä vauhti vain lähtee kirimään ja silloin myös samalla syke nousee helposti liian korkeaksi. Täytyy olla tarkkana, että en palaa takaisin liian kuluttaviin mutta ei-kehittäviin, keski”rekisterin” juoksulenkkeihin.

Viikko kului taas kovin vauhdilla ja kilometrejä kertyi aivan huomaamatta kohtuullisen paljon, vaikka edellinen viikko oli ollut isojen kilometrin viikko. Juoksua tähän viikkoon kertyi 75.5 kilometriä, kaikkineen kilometrejä 85.4 ja aikaa liikkumiseen käytin 13 tuntia. Ensi viikolla (siis meneillään olevalla) suunnitelmissa on lähteä jonkinmoiselle roadtripille ensin Hossaan, sieltä Rovaniemen kautta Muonioon ja sieltä mahdollisesti kohti Norjaa. Pidetään suunnitelmat vielä hieman auki, erityisesti, kun suunnitelmissa on telttamajoittuminen. Jos vettä sataa kaatamalla koko ajan, täytyy suunnitelmiin ehkä tehdä muutoksia, mutta sen näkee sitten. Joka tapauksessa juoksua taitaa tulla reissussa kevyemmin, toivottavasti pääsen kuitenkin Pallaksen maisemiin juoksemaan vähän pidemmin.

Jatketaan siis lomailua,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (2)
  1. Listasin juuri uusien lenkkarien hankkimisen blogissani ”Top 10 parhaat juoksufiilikset” -listalle, edellyttäen tietysti että uusi hankinta osoittautuu lenkkikokeilussa hyväksi. 😀 Hankin juuri itsekin toisen parin vuorottelemaan ”vanhojen” kanssa, kyllä se on piristänyt sekä jalkoja että juoksuharrastusta kokonaisuudessaan.

    1. Eläpä muuta 😍 tämä fiilis menee kyllä heittämällä tuonne TOP 10 -listalle ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *