Vuoden 2022 tykätyimmät Instagram-kuvat ja tarinat kuvien takana

Vuosi on taas vaihtumassa, sanon taas, aika tuntuu menevän niin hirvittävän nopeasti nykyään. Instagram on ollut edelleen pitkälti kuvallinen juoksupäiväkirjani, vaikka aivan jokaista lenkkiä en toki ole kuvannut, tämän vuoden aikana olen tehnyt Polar Flow:n mukaan 286 juoksuharjoitusta, kuvia tänä vuonna olen lenkeistä Instagramiin ottanut kaikista harjoituksista 209 kuvaa – mielettömän paljon muuten se! Näistä kuvista yhdeksän tykätyimmän joukkoon ovat päätyneet nämä kuvat:

1. Vuoden pisin polkujuoksu, NUTS Karhunkierros 83 kilometrin maalikuva, on aivan oikeutetusti päässyt kirkkaimmalle podiumpaikalle eniten tykkäyksiä saaneena. Itse en niin hehkeä ole, mutta varsin onnellinen maaliinpääsystä. Matka Hautajärveltä alkoi illan pimeydessä yötä kohti Rukalle. Matkaajan siis kertyi kellon kukaan jopa reilu 85 kilometriä, joten pidempää reitiltä riittää ja sitä tarinaa reissusta löydät täältä.

2. ”Taas jännittää eniten ikinä”, alkaa kuvan teksti. Edellisenä päivänä ennen Karhunkierroksen kisaa  maaliportilla fiilistelemässä ja erityisesti jännittämässä tulevaa kisaa. Vaikka kuinka monta kisastarttia olisi takana (ei niitä nyt niin monta oikeasti ole), silti jokaisen matkan edessä on hyvä olla nöyränä. Kuvailin lähteväni matkaan kauhunsekaisella riemulla, sellainen tunnelma todella olikin.

3. Vuoden toinen polkujuoksukisa  NUTS Ylläs Pallas -kisassa, polkujuoksua Hetasta Pallakselle, pikafiilikset kuvan alla: välillä oli kivvaa, välillä vähemmän kivvaa, laulatti, itketti, nauratti. Omasta mielestäni tämä kyseinen reitti on ehdottomasti aivan ehdottomasti Suomen kaunein polkujuoksukisareitti ❤️.  Pidempi saaga reissusta löytyy täältä.

4. Jännitys alkaa tiivistyä ja pakka hajoilla 😳 Viisi päivää kevään ensimmäiseen kisastarttiin, jolloin olisi Karhunkierroksen 83 kilometriä taivallettavana. Eväät on levällään, kenkävalinta epävarma ja viikonlopun orapihlajasavotta rääkkäsi koko kropan aivan hälytystilaan… Niin ihanasti seuraajat jaksavat kannustaa ja lohdutella pieneen paniikkiin joutuvaa meinaajaa 😍.

5. Lumiset kuvat tykätyimmissä kuvissa ovat molemmat tammikuulta. Olisiko niin, että yleinen urheiluinto kasvaa vuoden alussa ja siksi toistenkin liikuntakuvat saavat tykkäyksiä. Tässä kuvassa treenissä on ollut vuorossa ylämäkijuoksuvetoja.

6. Päivä ennen Pallaksen kisaa –  ”joka kerta aina yhtä jännittävää”, Wish me luck – ja niitä toivotuksista sainkin aivan roppakaupalla. Aivan parasta on saada tsempit kisaan niin monelta ja jakaa tätä jännitystä ja myös kisaa niin monen aivan upean ystävän ja tuttavan kanssa. Polkujuoksuporukka on kyllä aivan huippua!

7. Alkaa olla viimeisiä juoksuja ennen Karhunkierrosta toukokuussa. Tavarat alkaa olla pakkattuna, kengät pussissa, monta juoksusettiä valittuna, syötävät ostoslistalla, lötköt laukussa ja ajatukset Rukalla. Onneksi Rukalta löytyy vielä tarvittaessa täydennyksiä juoksureppuun 🤩 Kisafiilis alkaa kohota 🥳.

8. Syntymäpäiväkuva, edellisenäkin vuonna syntymäpäiväkuva pääsi tykätyimpien kuvien joukkoon. Täytin tämän vuoden elokuussa 45 vuotta! Minun on edellenki jotenkin vaikea tajuta, että olen jo tämän ikäinen. Pohdin kuvan alla ikää ja miten paljon se vaikuttaa mihinkin, vai vaikuttaako ja tarviiko sen antaa vaikuttaa : ”Kuulen joskus sanottavan, että ”vielä jaksat juosta, mutta ootappas kun alat lähestyä viittäkymmentä, alkaa kroppa pettää ja juoksu loppuu” … Mutta entäpä jos ei? Pyrin ainakin itse pitämään itseni elämäni kunnossa mahdollisimman pitkään, vauhti ehkä hidastuu, ehkä ei, ehkä sitkeys yhä lisääntyy. Haaveilen juoksevani poluilla vielä vuosikymmeniä, haaveilla aina saa, eikö? Ja se hyvä puoli näissä seniorisarjoissa tosiaan on, että porukka vähenee ja siitä johtuen sijoitukset paranee 😅 Jostainhan se riemu on revittävä tästä ikääntymisestäkin… 🥳” – näihin pohdintoihin sain noin seitsemänkymmentä onnittelua ja kommentteja, joiden lopputulema oli kyllä se, että vielä ehtii kehittyäkin jos tahtoo ja erityisesti into säilyy, kun tekee sitä mistä tykkää.

8. Setin viimeinen kuva on tammikuulta lumisateen nautiskelusta. Tavallista elämää talven juoksuista.

Ilolla ja kiitollisuudella olen jakanut liikuntakuviani Instagramissa. Olen saanut olla muutamaa flunssaa lukuunottamatta terveenä koko vuoden. Pidempiä/isompia rasitusvammoja tai loukkaantumisia ei tämän vuoden aikana ole ollut ja olen nauttinut liikunnasta täysin sydämin. Jos tästä riemusta olen pystynyt jakamaan edes hippusen jollekin toiselle tai saanut edes yhden ihmisen lenkille ja innostumaan liikunnasta itselleen soivalla tavalla, olen todella iloinen 🥰.

Intoa ja iloa uuteen urheiluvuoteen 2023 meille kaikille 🎉

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *