The Blog Awards Finland 2017 ja mainitsemisen arvoisia blogeja

Viime perjantaina oli The Blog Awards Finland 2017 gaala, johon minäkin onnekkaana sain kutsun. Kuten tavallista, blogit täyttyvät tällaisten tilaisuuksien jälkeen gaalatyyleistä, outfiteista ja lookeista. Sellainen ei kuitenkaan kuulu tavallisesti minun blogiini. Pilkettä pyörii pitkälti ruoan, hyvinvoiniin ja elämäntavan ympärillä, mutta minun on vaikea olla itse huomion keskipisteenä taikka kuvattavana. Yleensä minä olen kameran toisella puolella (mutta niin hassua kuin se onkin, olenhan minäkin ollut Voi Hyvin-lehden kannessa – never say never).

the blog awards finland 2017

The Blog Awards Finland 2017-gaalavalmistautumiseni oli kuitenkin ehkä vähän eri levelillä kuin monilla. Olen poikatyttö, luonnontieteilijä ja koiranomistaja, eli edustan maanläheisyä ja ennen kaikkea käytännöllistä lajia, joka tinkii lookista mukavuuden ja muiden käyttöominaisuuksien perusteella. Lisäksi lähdin Helsingissä järjestettävään gaalaan suoraan työpaikaltani tutkimuslaboratoriosta Turusta käymättä välissä kotona.

The Blog Awards Finland 2017-gaalapukeutumiseni täytyi täyttää seuraavat ehdot:

 • Helppo vaihtaa työpaikalla ja sopiva matkustamiseen. Eli ei liian montaa osaa ja mahtuu hyvin laukkuun, ei vaadi silittämistä.
 • Sopii matkustamiseen ja ulkona liikkumiseen. Ei rypisty helposti eikä ole liian jäykkää niin että siinä jaksaa istua materiaalia tai tiukka.
 • Meikki ja kampaus, joka onnistuu 10 minuutissa.

Tässä tapauksessa mukaani lähti Vilan musta mekko, joka on vähän alle polvipituinen, siinä on 1/2-pituiset hihat ja se on joustavaa materiaalia. Etupuoren blingikoristeet nostavat kuitenkin sen juhlavuutta, joten mukavuudestaan huolimatta se sopii myös edustamiseen. Meikkasin junassa taskupeilin varassa. Onnistuin jopa vetämään siistit rajaukset silmiin kun lumen sotkema junaliikenne sai junan pysähtymään keskelle peltoja pariin otteeseen odottelemaan vastaan tulevia junia (#rantarata).

pilketta-galalook

Kampaus, joka ei vaadi edes hiuslakkaa

gala-kampausFiksasin junassa jopa kampauksen itselleni. Minähän en osaa laittaa hiuksia. En sitten alkuunkaan. Kiharran hiukseni ehkä noin kolme kertaa vuodessa ja olen lopputulokseen tyytyväinen ehkä joka kolmas kerta. Muulloin operaatio päätyy lakkaiseen takkukasaan, joka on suoristunut ennen kuin pääsen juhlapaikalle. Minulla on aina ollut paljon hiuksia, sillä hiukseni ovat paksut ja vahvat. Lisäksi niiden pituus on päässyt venähtämään entisestään kuluneen vuoden aikana, sillä vältin hiustenvärjäystä usean kuukauden ajan pelätessäni yliherkkyysreaktiota, eikä sinä aikana tullut siistitty edes latvoja. Onneksi tästä on nyt päästy kun kävin tutustumassa Tukkatalon turvalliseen hiustenvärjäykseen. Lettikampaukset ovat pitkien hiusten ystävä. En ole niissäkään mitenkään erityisen taitava, mutta teen arkena usein ihan perinteisen ranskalaisen tai hollantilaisen letin. Silloin kun hiukset pitäisi pistää kiinni, suosikkini on maailman yksinkertaisin lettinuttura. Hiukset pistetään tiukalle ponnarille takaraivolle, ponnari letitetään ja kiinnitetään toisella ponnarilla päästä. Letti kieputetaan ponnarin tyven ympärille nutturalle ja lopputulos tökitään pinneillä (mieluusti hengettömillä, mutta hätätilanteessa tavallisilla) kiinni. Juhlavamman kampauksesta saa kiinnittämällä sen sivuun koristekukkasen tai muun koristeen. 😉 Tämä kampaus pysyy jopa ilman lakkaa vaikka minulla on liukkaat hiukset.

Mitä blogeja itse seuraan?

The Blog Awards Finlandin voittajat voi käydä katsomassa täältä, mutta ajattelin nostaa tässä esille muutaman blogin, joita itse seuraan. Seuraan hyvin paljon ruokablogeja (ruokabloggaajia on muuten hankala tunnistaa TBAF-kaltaisissa tilaisuuksissa, sillä heidän kasvonsa eivät ole blogeissa samalla tavalla esillä kuin muotibloggaajien – no shit, Sherlock 😀).

Hannan soppa
Yksi inspiroivimmista ruokablogeista mitä tiedän. Todella kauniita kuvia ja herkullisempia reseptejä ilman gluteenia ja valkoista sokeria. Etenkin suolaiset ruoat ovat toinen toistaan houkuttelevampia, ihan rupee lihansyöjältäkin kuola valumaan. Blogissa saa myös vinkkejä hyvistä viineistä, mitkä kruunaavat hyvän ruoan. Minulla on nyt luettavana myös Hannan Kasvis-keittokirja, jonka arvostelu tulee tänne piakkoin. 😉

Karkkipäivä
Kauneus & Terveys-kollegani Sanni kertoo kosmetiikasta ja ihon- ja hiustenhoitotuotteista puolueettomat arviot (myös ne negatiiviset puolet kerrotaan piilottelematta) ja hänen tuotekemiaymmärryksensä on huippua!

Nørrebro Summers
Kööpenhaminaan miehen perässä muuttanut suomalainen kertoo elämästään expatina, Tanskasta, elämäntavasta ja sisustuksesta. Mielenkiintoista seurattavaa, samaistumista ja säännölliset naurut!

Piia Pajunen
The Blog Awards Finland 2017 Terveys & hyvinvointi-kategorian voittaja Perusteltuja ja laajoja asiakirjoituksia ruokavaliosta ja treenaamisesta sekä fitness-ammattilaisen elämää. Jos kirjoituksella on houkutteleva otsikko (tyyliin paljonko painoni on noussut), Piia myös oikeasti kertoo otsikossa mainitun asian siinä missä moni bloggaaja käyttää kirjoituksen puhuakseen jostain ihan muusta ja mainitsee ohimennen ettei tykkää vaaoista. Mainitsin Piian blogin myös Dieetin puoliväli – mikä on sopiva painonpudotustahti?-kirjoituksessani.

Tässä oli nyt ihan muutama maininta – luen säännöllisesti useampaa kymmentä blogia. Jos nyt kerran lukee minunkin blogiani (oletus tässä tapauksessa) kannattaa tutustua myös kaikkiin muihin Kauneus & Terveys-blogeihin, joita kirjoittaa monta älykästä, ihanaa naista. 🙂

Suosittelen seuraamaan Pilkettä-blogia myös Facebookissa, sillä sinne tulee välillä myös sellaista sisältöä, kuten esimerkiksi terveyteen liittyviä artikkeleita, joita blogissa ei ole. Lisäksi päivitän sinne kaikki uudet blogikirjoituksen. Facebookissa kirjoituksia on myös helppo jakaa ryhmiin ja kavereille, jos haluaa. Pilkettä-blogin piristäviä kuvia ja uusia kirjoituksia voi seurata Instagramissa: @pilketta.

pilketta-instagramPilkettä-blogia kannattaa seurata myös Instagramissa ja Facebookissa

Bloglovin kokoaa suosikkiblogit samaan feediin

Bloglovin on kätevä tapa seurata blogeja, sillä se kokoaa kaikki seuraamasi blogit samaan feediin aikajärjestykseen. Blogloviniin pitää siis luoda käyttäjätunnukset (sitä voi käyttää myös Facebookin tunnuksilla), ja sitten vain seurata haluamiaan blogeja. Blogit etsitään Bloglovinin hakukentästä joko blogin nimellä tai www-osoitteella. Bloglovin app toimii hyvin myös puhelimella ja tableteilla. Kannattaa tutustua!

joogaLaihdu ilman säästöliekkiä-valmennus on nyt puolessa välissä

Edellinen kirjoitukseni: Dieetin puoliväli – mikä on sopiva paidonpudotustahti?

Kommentit (3)
 1. Kuohkea suklaamousse inspiroivasta Kasvis-ruokakirjasta - Pilkettä
  12.11.2017, 17:24

  […] viikkoa sitten mainitsin täällä muutaman blogin, jota seuraan (ks. The Blog Awards 2017 ja mainitsemisen arvoisia blogeja). Yksi tuossa kirjoituksessa mainituista blogeista on Hannan soppa, jota pyörittävältä Hanna […]

 2. Hanna / Hannan soppa
  29.10.2017, 12:06

  Voi ei senkin ihana, kiitos kauniista sanoista!
  Gaalahumua seurasin sohvannurkasta ja hurrasin itsekseni voittajille 🙂

  1. Kiitos itsellesi ihanista resepteistä ja taidokkaista kuvista! Blogissasi puhuttelee erityisesti laatu, monipuolisuus ja oikean elämän maku. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *