Herkullinen riisipuuro kookosmaitoon

Tiesittekö että eilen (9.8.) vietettiin riisipuuronpäivää (ainakin mikäli Hesarin NYT-liitteeseen on uskomista)? Ajoitus oli sopiva, sillä kerroin vastikään kokeilevani riisin takaisinottoa ruokavaliooni. Lähdin liikkeelle riisipuurolla, ja viimeisen kahden viikon aikana kookosmaidon ja veden seokseen keitetystä puurosta on tullut niin minun kuin poikaystävänikin herkku! Olen nyt kokkaillut riisipuuroa, enkä ole kyllä huomannut siitä mitään haittaa. Vatsa ei ole protestoinut millään muotoa – se vaikuttaa varsin tyytyväiseltä, ja lihaksetkin tuntuvat palautuneen treeneistä tosi kivasti kun niiden jälkeen on vetänyt kulhollisen riisipuuroa. Kaiken lisäksi kookosmaitoon tehty riisipuuro on SUPERHERKULLISTA. Saamme poikaystävän kanssa melkeinpä kilpailla siitä kuka puuron ehtii syömään. Yksi satsi kuluu helposti päivässä, ja sitten ei taas muuta kuin uutta tekemään… 😀
Puuroa tulee keitettyä useampi kerta viikossa. Tämä herkku saa kyllä nyt toistaiseksi jäädä ruokalistalleni – etenkin ilta- ja treenienjälkeisruoaksi. 🙂 Se on hyvää! 😀

10riisipuuro2.jpg






















RIISIUUNIPUURO KOOKOSMAITOON

2 dl puuroriisiä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
6 dl vettä
½-1 tl suolaa

Mittaa ainekset voideltuun uunivuokaan (vetoisuus n. 2 l) ja sekoita ne keskenään. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. 

Nauti puuro haluamallasi tavalla. Minä söin puuroni mansikka-raparperichiahillon kanssa, miehelle se maistuu sokerin ja kanelin kanssa. 😉

Vinkki: Jos pelkäät kookoksen maistuvan läpi, myös 2 dl kookosmaitoa+8 dl vettä suhde toimii erinomaisesti, eikä maussa todellakaan huomaa mitään ”tavallisuudesta poikkeavaa”. 😉

Muita puuroreseptejä:
Lempeä kookospuuro
Parantava puuro
Proteiinivispipuuro
Puolukka-pähkinäraakapuuro
Pähkinäinen raejuustopuuro
Raaka mangopuuro
Raparperipuuro
Vispipuuro

10riisipuuro1.jpg

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (11)
  1. Makea kaurapuuro marjoilla - ilman valkoista sokeria - Pilkettä
    17.3.2018, 13:08

    […] voi rohkeasti varioida, ja sen sekaan voi lisätä jo tekovaiheessa laittaa kaikenlaista. Nykyään kermainen, kookosmaitoon tehty uunipuuro ja marjoilla höystetty makea kaurapuuro ovat yksiä suurimmista herkuistani! Vaikka toisin […]

  2. Ruoka- ja treenipäiväkirja kesäkuulta - Pilkettä
    24.7.2017, 21:08

    […] valkoinen persikka (paraguayo) ja kahvia. Lounas (treenin jälkeen): Raejuustoa ja ja riisiuunipuuroa. Piknik: Raejuustoa, raparperipullapuuroa, pistaasigelatoa ja Bollinger-shamppanjaa. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *