Mansikka-raparperichiahillo ja proteiinivispipuuro

Marjachiahillon resepti on jo parin vuoden takaa, mutta se on pitänyt pintansa blogin suosituimpien reseptien joukossa. Ei ihme, sillä se on hyvin helppo tapa saada nopeasti astetta terveellisempää, herkullista, sokeritonta hilloa. 🙂 Tänä kesänä olen pyrkinyt kehittelemään uusia raparperireseptejä, ja ihana mansikka-raparperipiirakka innoitti minua ottamaan samat maut hilloon, ja niin syntyi mansikka-raparperichiahillo. Keittelin ison satsin hilloa, ja tungin sitä sitten vähän joka paikkaan. Siitä syntyikin sitten erään salitreenin jälkeen uusi herkku, nimittäin proteiinivispipuuro! Heraproteiini tuo hilloon yllättävää kuohkeutta ja pehmentää sen makua. En ole koskaan ollut smoothieihminen, ja hera on yleensä mennyt jossain muussa muodossa, kuten ihan vaan marjojen seassa tai pannarissa. Proteiinivispipuuron maku on ihanan kesäinen ja raikas, ja koostumus juuri sopivan paksu. Olen tähän uuteen herkkuun aivan rakastunut. <3

PS. Täältä löytyy lista blogin kaikista raparperiresepteistä. 😉

chiahillo

Mansikka-raparperichiahillo

  • 400 g (pakaste-)mansikoita
  • 1 l raparperia pilkottuna
  • 4-5 rkl chiansiemeniä
  • Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Kuumenna mansikat ja raparperi kattilassa miedolla lämmöllä niin että niistä alkaa irrota nestettä. Kypsennä 10-15 minuuttia sekoitellen  samalla. Mikäli pidät sattumaisesta hillosta, muussaa marjat kypsentelyn aikana haarukalla. Mikäli haluat tasaista hilloa, muussaa kypsät marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sitten chiansiemenet ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää vanilja ja anna jäähtyä. Tarkista makeus, ja lisää steviatippoja tai muuta makeutusta tarvittaessa. Siirrä jäähtynyt mansikka-raparperichiahillo puhtaasen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

proteiinivispipuuro

Proteiinivispipuuro

1 annos

Sekoita mansikka-raparperichiahillo ja heraproteiini keskenään haarukalla tai vispilällä voimakkaasti vatkaten. Sähkövatkainkin toiminee etenkin jos tekee pari annosta kerralla. Mitä enemmän vatkaat, sitä kuohkeampi puuro. 😉

Sekaan voi heittää halutessaan myös muut ”terveyslisät”, kuten L-glutamiinin, liivatejauheen tai vaikka macaa – mitä sitten käytätkin, jos mitään. 😉

PS. Muista myös vähähiilihydraattisen marjavispipuuron resepti. 😉

09vispipuuro1Vähähiilihydraattinen ja gluteeniton vispipuuro

Muita proteiinijauhereseptejä:

Vinkki: Myöhemmin olen tehnyt tätä reseptiä mukaillen myös vadelman ja lakritsin makuista proteiinivispipuuroa – on muuten ihanaa!

lakritsi-vadelmaVadelman ja lakritsin makuista proteiinivispipuuro

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (13)
  1. Parhaat gluteenittomat lettujauhot - Pilkettä
    12.8.2017, 10:56

    […] sillä jauhot vajoavat taikinakulhon pohjalle. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera, esimerkiksi chiahillon ja suklaisella […]

  2. Terveellinen sitruuna-lakritsimousse - FAST Natural lakritsi
    20.5.2017, 20:49

    […] Mansikka ja kookos (Mansikka-kookospannacotta) Mansikka ja raparperi (Mansikka-raparperipiirakka ja mansikka-raparperichiahillo) Mustikka ja kardemumma (ks. Mustikka-kardemummavispipuuro, mustikka-kardemummacurd ja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *