Ensi kesänä suunnaksi Makedonia ja Albania

Jippii! – ensi kesän lomamatka on varattu! Viime kesänä emme lähteneet ulkomaille lainkaan, joten tämä reissu innostaa nyt sitäkin enemmän. Haaveilimme silloin Montenegron/Kroatian/Albanian reissusta jo viime kesänä, mutta se jäi budjetti- ja aikarajoitusten sekä yleisen saamattomuuden takia toteuttamatta (ks. Lomasuunnitelmat uusiksi ja kahden erilaisen matkailijan mieltymykset). Se ei kyllä loppupeleissä haitannut lainkaan, sillä helle helli Suomessakin ja kesälle osui myös muutto, joten laitoin ihan mielelläni kotia kuntoon ja kävin Suomessa mökkeilemässä, viinitapahtumassa ja Ahvenanmaalla.

Turku Food & Wine Festivalilla oli helppo hymyillä

Halpalentoyhtiö Wizzair aloittaa ensi kesänä lennot Turusta Skopjeen Makedoniaan.
Halpalentoyhtiö Wizzair on lentänyt Turusta Gdanskiin (Puola) jo muutaman vuoden ajan. Viime vuoden lopulla kohteisiin lisättiin Kaunas (Liettua), ja tänä vuonna Turusta alkavat lennot myös Skopjeen (Makedonia) ja Krakovaan (Puola) ja Kaunas. Gdansk ja sen lähikaupunki Sopot (tunnetaan myös Puolan rivierana) ovat muuten ehdottomasti tutustumisen arvoisia, lisää voit lukea täältä:

Road trip Balkanilla?

Kun kuulin näistä Makedonian lennoista, mieleeni rupesi nopeasti muotoutumaan suunnitelma roadtripistä Balkanilla. Makedoniasta voisi helposti ajaa niin Montenegroon kuin Albaniaankin ja samalla tulisi nähtyä useampi kuin yksi maa. Ja niinpä sainkin poikaystävänkin suostuteltua hienoon suunnitelmaani. 😉 Meillä on nyt ostettuna lentoliput Skopjeen heinäkuulle ja aikaa perillä on 10 päivää. Lentoja näytti saavan helposti 60 eurolla per suunta, mutta heinäkuun lipuilla alkoi olla jo enemmän hintaa. Meidän kesälomamme osuu tänä vuonna kesä-heinäkuulle eikä kesäkuussa ollut vielä lentoja, joten valinnanvaraa ei juuri ollut – jos oma aikataulusi joustava, kannattaa harkita esimerkiksi syyskuuta. 😉 Wizzairilla on poikkeuksellisen tarkat kriteerit jopa käsimatkatavaroille (turha haaveilla vedettävästä cabin bagista ilman lisämaksua, ks. Halpalennot Gdańsk, mukaan vain pieni käsimatkatavara), joten ostimme 34 eurolla per suunta 20 kg matkalaukun ruumaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä upgrade basic-luokasta Wizz Go-luokkaan noin 40 eurolla per suunta, jolloin mukaan olisi saanut ottaa myös perinteisin kokoisen cabin bagin. Emme kuitenkaan löytäneet Wizzairin nettisivuilta mahdollisuutta ostaa toiselle halpaa basic-lippua ja toiselle enemmän matkatavaraa sisältävää Wizz Go-lippua, emmekä jaksaneet tehdä kahta erillistä varausta ihan vaan laiskuuttamme, joten ostimme basic-liput ja yhden matkalaukun ruumaan. Se riittää varmasti, etenkin jos majoitumme Airbnb:ssä, jossa voi pestä vaatteita helposti.

Matka jatkuu Makedoniasta Albaniaan ja ehkä muuallekin

Olemme jo tehneet tarjouspyyntöjä autonvuokrauksesta Skopjesta, ja jos kiinnostusta löytyy, voin kertoa siitä blogissa myöhemmin lisää. Emme halua että reissu menee ylisuorittamiseksi, joten saattaapi olla että Montenegro jää pois suunnitelmista ja keskitymme Makedoniaan ja Albaniaan tutustumiseen, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. 😉 Makedonian puolelta Ohridjärvi ja Matka-kanjoni ovat ainakin kiinnostavien välietappien listalla, mutta Albaniasta ei ole vielä oikein muita ajatuksia kuin että jossain kohdassa olisi kiva päästä meren rannalle.

Kaikenlaiset vinkit ovat erittäin tervetulleita!

Lisää reissujuttuja:

Seuraa blogia näissä kanavissa:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi parisuhde
Kommentit (2)
  1. Oi! Me on kans jo muutamana kesänä mietitty Albaniaa ja Montenegroa! Tulevana kesänä ei budjetti anna periksi, kun säästöt hupenevat Kuuban matkaan. Mutta kiva päästä “sohvamatkalle” sitten sun blogia lukien. 😊

    1. Itse olen yleensä käynyt alkuvuodesta jossain kauempana (viime vuonna Kuuba, sitä edellisenä Puerto Rico), mutta tänä vuonna se jäi väliin, joten kesä sopii kerrankin reissuajaksi. Vaikka pohjimmiltani olen sitä mieltä että kesällä on vähän turha reissata kun Suomessakin on kivat säät. 😉 Mutta odotan tämän kesän reissua kyllä innolla ja pyrin tuomaan siitä parhaat palat tänne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *