130 luetun kirjan parhaimmisto

Vuosi 2022 oli osaltani kirjojen vuosi,luettua tuli kyllä yhtä sun toista.

Yli 40 000 sivullista, yli 130 kirjaa. Edellisen vuoden kirja määrä tuplaantui.

Vuosi sitten tammikuussa pistettiin pystyyn Lily-blogaajien Minnan, Suttastiinan ja Ranjan kanssa lukupiiri. Lukupiiri luki viime vuonna yhdessä 12 kirjaa, sekä sai aikaan antoisia lukuelämyksiä ja erilaisia kokemuksia. Jatkamme tällä kokoonpanolla myös tänä vuonna, ihania ja jännittäviäkin hetkiä varmasti tulossa siis.

Vuoden 2021 aikana tutustelin äänikirjoihin ja totesin, että luin eniten niinä kuukausina kun töissä oli raskainta ja tunteja kertyi.

Niin kävi nytkin, vaikka olinkin vuoden 2022 eri työssä kuin edellisenä vuonna, vain kiireisimmät kuukaudet olivat erit. Loma jaksoina luin vähiten, eli luen kun palaudun tai yritän palautua ja paeta toisiin maailmoihin kirjojen avulla. Lomalla rentoudun toisin, ilman kirjoja.

Kotimaisen kirjallisuuden osuus laski vuodesta 2021, 75 prosentista 59 prosenttiin. Ei huono sekään, mutta jospa tämän uuden alkaneen vuoden tavoite olisi pysytellä kotimaisen kirjallisuuden osalta kuitenkin, niin että yli puolet lukemistani olisi kotiin päin. Tänäkään vuonna minulla ei ollut koko vuotta äänikirjat käytössä, mutta alan vahvasti kallistua siihen suuntaan. Niin helppoa nauttia kirjoista liikkuen ja kotitöiden osalta. Jotkut kirjat ovat jopa parempia äänikirjoina.

Osallistuin myös ensimmäistä kertaa Helmet lukuhaasteeseen 2022, luin kirjoja oman mieleni mukaan ja haasteesta jäi uupumaan 5 kirjaa. Haastekohdat Lähi-Idästä kotoisin oleva kirjailija, kirjan nimessä on ilmansuunta, kirjan tapahtumat sijoittuvat Afrikkaan ja kaksi kirjaa, joiden kirjoittajat kuuluvat samaan sukuun jäivät osaltani tyhjiksi. Taidan ottaa tänäkin vuonna lukuhaasteeseen osaa, tämä on ollut ihan kiva tapa vaihtaa kirjavinkkejä myös työkavereiden kanssa.

✨Vuoden parhaat kirjat ✨

Meitä vastaan rikkoneet, Camilla Nissinen. 

Auschwitzin tanssija, Edith Eger. 

Omena ei kauas putoa, Liane Moriarty.

⭐Vuoden hauskin kirja Sophie Kinsella, Kuokkavieraana kotona.

⭐Vuoden dekkari Liza Marklund, Suonsilmä.

⭐Vuoden feelgood- kirjat Virginie Grimaldi, Kirkkaimmat tähdet ja Frida Skybäck, Lukupiiri maailman laidalla.

⭐Vuoden äänikirja Johanna Venho, Martti Suosalo, Tähän astinen elämä.

⭐Vuoden joulukirjat Kristin Emilsson , Joulu Julian tyyliin ja Amanda Hellberg, Krinoliini joulu.

⭐Vuoden tietokirja Mona Bling, 23 transmyyttiä. 

Kunniamaininnat koskettavuudestaan menevät seuraaville teoksille  Emmi Pesosen ;Taikurin tyttäret, Niklas Ahn; Isät jäävät merelle, Pekka Juntti; Villi koira, Claire Alexander; Meredith yksin ja Taylor Jenkins Reid Juhlat Malibussa.

♡ ⁠♡

Ja vuoden nämä ei petä koskaan kirjailijat;  Eppu Nuotio, Tuija Lehtinen, Anneli Kivelä, Kirsi , Christian Rönnbacka, Seppo Jokinen, Maija Kajanto, Annamari Marttinen, Sarah Morgan, Anu Joenpolvi, Jan Philipp Sendker ja Vera Vala.

⭐⭐⭐⭐

Näistä linkeistä pääset vielä tutustumaan jokaiseen vuoden 2022  aikana lukemaani kirjaan. Vuoden luetuimmat blogi julkaisunikin olivat näitä kirjavinkki postauksia.

* Vuoden ensimmäiset kirjat.

* Helmikuun kirjasato

* Maaliskuun kirjavinkit

* Huhtikuu kirjoina

* Löydä parhaat kirjat kesäksi. 17 kirjan vinkkilista! 📚

* Kesäkuun kirjasto

* Heinäkuun kirjapinon 14 kirjaa

* Elokuun arkeen paluu kirjat

* Syyskuun luetut

* Lokakuun kirjat 🍂

* Marraskuun kirjavalinnat, 10+2 vinkkiä joulukirjaksi

* Vuoden 2022 viimeiset kirjat 24+1

Ja tässä vielä koontina vähän lukupiirikirjoja ja vuoden 2021 kirjakooste.

* 6 lukupiiri kirjaa

* Kirjojen vuosi 2021

Oletko sinä asettanut jotain kirjoihin liittyviä tavoitteita tälle vuodelle? Tai odotatko jonkin tietyn kirjan lukemista erityisesti?

~ Villasukka~

blogit-150x60.png

kulttuuri kirjat suosittelen oma-elama
Kommentit (5)
  1. Kylläpä olet ehtinyt! Kiva listaus, laitan muutaman muistiin.

  2. Yhdyn Ranjanin mielipiteeseen: tosi kiva koonti! Ja siihenkin, että minullakin kuluu kirjoja eniten vapaalla, lomalla ja silloin, kun ei ole liikaa muuta. 🙂

    Meitä vastaan rikkoneet oli kyllä hyvä teos, samoin Martti Suosalon tähän astinen elämäni.

    Minna

    1. Kiitos Minna! Eipä olisi välttämättä ilman lukupiiriä tainneet Martti ja Meitä vastaan rikkoneet tullut luetuksi itselläni. Odotan innolla mitä hyviä kirjoja lukupiirin hyppysiin tälle vuodelle päätyykään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *