Kehonhuollon tärkeys

Pitäisi venytellä, pitäisi tehdä paremmat alku- ja loppulämmittelyt, pitäisi käydä hieronnassa jne… Monen suusta tuttuja lauseita, mutta asioille ei silti tehdä mitään? Aina on energiaa mennä treenaamaan, mutta miksi energia loppuu kun pitäisi tehdä kehonhuoltoa?

On tärkeä tietää, että palautuminen ja kehonhuolto on melkein treeniä tärkeämpää. Levon aikana lihakset ja hermosto palautuvat ja kehonhuolto ehkäisee vammoilta sekä takaa paremman suorituskyvyn. Oikea harjoittelun ja levon suhde on perusta kehittymiselle. Muista myös se, että mitä enemmän treenaat, sitä enemmän tarvitset myös kehonhuoltoa.

On olemassa aktiivista ja passiivista kehonhuoltoa. Aktiivinen kehonhuolto tarkoittaa itse suoritettua tekemistä, kuten: venyttely, jooga, putkirullailu, kevyt liikkuminen yms… Passiivinen kehonhuolto taas tarkoittaa ulkoisen tekijän avustuksella tehtyä kehonhuoltoa, esimerkiksi: hieronta, lämpöhoidot ja toisen avustamat venytykset.

Silloin kun lihas on tarpeeksi rasittunut, niin pelkällä omatoimisella venyttelyllä ei pääse enää kovin pitkälle. Tällöin kannattaa hakeutua passiivisen kehonhuollon kohteeksi. Hieronnassa esimeriksi pystyy venyttämään kudoksia ja niiden osia, joita ei pystytä tehokkaasti venyttämään muulla tavalla, sekä venyttämään lihaksia nivelten liikkuvuudesta huolimatta.

Faktoja kehonhuollon hyödyistä:

– Ennaltaehkäisee ja korjaa kiputiloja sekä ryhtivirheitä

– Ennaltaehkäisee vammojen syntymistä

– Auttaa palutumaan paremmin

– Edistää suorituskykyä

– Takaa paremman olon omassa kehossa

Joten nouse ylös penkistä NYT ja venytä koko kropan lihakset läpi, 30s per lihas. Paitsi jos olet juuri lähdössä treenaamaan, niin lyhyet ja dynaamiset venytykset sopii paremmin! Ota itseäsi niskasta kiinni ja yritä sisällyttää viikkoon vaikka kaksi erilaista kehonhuoltoharjoitetta, niiden ei tarvitse olla kovin pitkiä. Harjoitteet voivat olla esimerkiksi koko kropan venyttely ja putkirullailu!

Kiitos ja kumarrus!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *