Keskivartalon hallinta

Tänään hieman keskivartalon aktivoinnista ja paremmasta tuntumasta!

Hyvin yleinen virhe mitä näkee todella paljon on se, että vatsarutistuksia lähdetään tekemään vaan ilman sen kummempaa miettimistä. Eli useasti selkä on hieman notkolla ja treenistä ei saada parasta mahdollista hyötyä irti. Voi myös olla, että rutistuksia joutuu hinkkamaan 100x ennen kuin alkaa edes tuntumaan. Tässäpä siis pari vinkkiä miten aktivoida vatsalihakset jo ennen kuin lähdet esim. rutistuksia tekemään.

Kun makaat rentona selälläsi, alaselkään jää yleensä pieni notko. Yritä lähteä painamaan alaselkää kiinni lattiaan niin, että vatsat jännittyvät samalla. Käännä häntäluuta hieman koipien väliin, voit pitää sormia vatsan päällä samalla ja tunnustella jännittyvätkö vatsat. Jos tämä tuntuu aluksi liian hankalata, koita samaa juttua seinää vasten. Eli kun nojaat seinään, niin selkään jää normaalisti notko. Lähde painamaan koko selkä kiinni seinään, niin huomaat kuinka vatsat jo hieman jännittyvät siitä.

Voit tehdä aluksi sellaista harjoitetta, että rentoutat vatsan ja sen jälkeen painat selän kiinni lattiaan sekä aktivoit sillä vatsalihakset. Toistoja 5x peräkkäin ja pieni tauko välissä, jonka jälkeen toista sama. Kun tämä onnistuu mutkitta, lähde kokeilemaan vatsarutistuksia selkä kiinni lattiassa. Missään vaiheessa toistoja selkään ei saisi tulla notkoa! Tällöin sinulla pysyy jännitys vatsoissa koko ajan ja treeniteho on parempi.

Muista rutistaa aina niin ylös kuin pääset, kuvien liikkeet ovat puolivaiheessa. Yritä siis saada lavat nousemaan lattiasta ja muista palauttaa liike rauhallisesti myös alas. Äläkä unohda tätä samaa vinkkiä lankussa. Lankussa pätee ihan sama asia ja siinä se on jopa tärkeämpi huomioida. Eli testaa fiilis ensin seinää vasten ja sama asento tulisi saada myös lankkuun. Hyvä lapapito yläselässä sekä häntäluu hieman koipien välissä. Älä päästä alaselkää yhtään notkolle, että vatsalihaksista ei lähde jännitys. Tässä täytyy ottaa huomioon myös se, että helposti kun testaa noita vinkkejä lankkuun, takapuoli lähtee nousemaan ylös. Joten kannattaa kokeilla vaikka peilin edessä, että vartalossa pysyisi suora linja.

Mahtavaa jos sinulla on ollut nämä vinkit jo käytössä! Jos ei ole, niin muista kiinnittää näihin asioihin huomiota seuraavan kerran kun keskivartaloa treenaat. Kiitos ja kumarrus, palataan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *