Miten aloittaa uusi vuosi?

Moi!

Blogini on ollut hetken joululomalla, mutta nyt on taas hyvä aika palata takaisin. Käydään vähän läpi miten voisi aloittaa hyvin vuoden 2019!

1. Aseta realistisia tavoitteita

Älä tee tavoitteista pakkomielteisiä, vaan anna itsellesi aikaa saavuttaa ne ja isommissa tavoitteissa jaa välitavoitteita. Jos sinulla on edellisinä vuosina ollut jo samoja tavoitteita esim. painonpudotus, tupakanpolton lopettaminen tai uuden kielen oppiminen, niin mieti miksi et ole saavuttanut niitä ennen ja mitä voisit tehdä nyt toisin?

2. Sano useammin ”kyllä” uusille haasteille

Onko sinua pyydetty mukaan johonkin uuteen projektiin, extempore-reissulle, laulamaan karaokea, näyttelemään, kuvauksiin, ottamaan vastuu jostain työ- tai kouluprojektista tai muuten vain tekemään jotain mistä ei heti ”syty”? Nämä asiat ovat niitä joille kuitenkin kannattaa sanoa ”kyllä”, koska usein asian tehtyä tulee todella hyvä fiilis! Mitä useammin sanoo ”kyllä”, rohkaistuu myös ihmisenä tekemään enemmän asioita mitä ennen ei olisi tehnyt. Muistakaa myös se, että aina ei tarvitse vastata kaikkeen myöntävästi. Jos olet tehnyt vaikka kuukauden yli 45h työviikkoja ja sinulle tarjotaan jatkuvasti lisää töitä, joskus on ok sanoa ”ei” ja levätä.

© Henri Harjanne

3. Levitä hyvää mieltä muille

Usein meillä suomalaisilla toisten kehuminen jää vähälle. Kehu ystäviäsi ja läheisiäsi tänä vuonna edellistä vuotta enemmän. Jos jollakin on kivat vaatteet päällä, sano siitä hänelle. Tai jos joku on saavuttanut jotain hienoa, niin ole iloinen hänen puolestaan. Aina ei tarvitse sanoa mitä huonoa toisesta ajattelee, mutta kivat jutut voi aina kertoa!

4. Muista antaa aikaa itsellesi

On hieno juttu, että painetaan kovasti töitä ja ollaan paljon liikkeellä. Aina vapaapäivinä ei tarvitse siivota, lukea tentteihin, kokata, hoitaa asioita, suunnitella työasioita yms… Pitää muistaa myös levätä ja antaa itselleen aikaa. Jos sinulla on vapaata, niin aina ei tarvitse olla suorittamassa. Muista tehdä niitä asioita mistä itse tykkäät ja käyttää aikaa läheisiisi.

© Henri Harjanne

5. Älä ota paineita uudesta vuodesta

Monesti kun uusi vuosi alkaa, myös ihmiset ajattelevat ”new year, new me”! Pitää tehdä hiiiirmuiset suunnitelmat seuraavalle vuodelle ja läjä mahdottomia tavoitteita. Usein kun kaiken haluaa heti ja nyt, niin motivaatio loppuu hyvin äkkiä. Viikon (tai vuoden) yltiöpäisen syömisen jälkeen ajatellaan, että tammikuussa alkaa sitten dieetti. Tammikuu alkaa, dieetti alkaa ja todella tarkat säännöt siihen miten pitää liikkua ja syödä. Kestää ehkä kuukausi ja motivaatio loppuu sekä palataan takisin normaaliin arkeen. Tämmöisissä tavoitteissa pitää olla kärsivällisyyttä ja aloittaa elämäntaparemontti pikkuhiljaa eikä kertaistumalta! Joten älä ota hirveitä paineita tavoitteista tai suunnitelmista, vaan anna itsellesi rauha toteuttaa ne järkevästi ja ajan kanssa!

Hyvää uutta vuotta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *