ROACCUTAN-KUURI

Moi!

Tänään hieman erillaisen aiheen parissa. Jos totta puhutaan, niin hieman jopa jännittää julkaista tämä. Vaikka moni ei varmasti tiennyt, niin olen kärsinyt iho-ongelmista yläasteelta asti. Nyt olen kuitenkin iloisesti kertomassa siitä, miten pääsin niistä eroon. Toivottavasti tämä auttaa joitakin samojen asioiden kanssa kamppalevia.

Söin vähän aikaa sitten isotretinoin-kuurin eli käytännössä sama asia kuin tunnetumpi roaccutan. Pitkitin kuurin aloittamista todella kauan, sillä se jännitti minua paljon. Olin katsonut videoita sivuoireista ja tutkinut asiaa netistä. Kaikkialla peloteltiin kuurista ja sen sivuoireista. Onneksi lääkärini oli mukava, eikä hössöttänyt turhia. Hän myös sanoi, että alkoholin käytölläkin pelotellaan liikaa. Tottakai kuurin aikana pitää kiinnittää huomiota alkoholin käyttöön, mutta ei todellakaan tarvitse ryhtyä absolutistiksi. Minulle tämä tarkoitti sitä, että mikään ei poikennut normaalista. Kävin kuurin aikana pari kertaa ulkona ja kaikki ok. Toinen asia mistä oli paljon ennakkoluuloja, oli jatkuva verikokeissa käyminen ja lääkärikäynnit. Koko kuurin aikana kävin kerran verikokeissa mittaamassa maksa-arvot ja ne olivat hyvät, joten toista kertaa ei tarvinnut mennä. Lääkärissä kävin myös vain kerran! Kuuri kesti kokonaisuudessaan 4kk.

Tämä oli lähtötilanne ja tässä iho ei ollut todellakaan pahimmillaan. Tiedän, että joillain on paljon paljon pahempi akne kuin minulla oli, mutta tämä oli itselle kuitenkin paha. Iho on aina ollut ainoa asia mistä olen tuntenut epävarmuutta ja olen joutunut peittelemään sitä ikuisuuden. Vihdoin olen vapaa.

 Kuurin edetessä minulle ei missään vaiheessa tullut mitään todella pahaa pahenemisvaihetta. Iho lähti paranemaan hieman alueittain. Ensin otsaan tuli epäpuhtaudet ja sitten ne lähtivät. Seuraavaksi posket ja viimeisenä leuka. Missään vaiheessa koko naama ei kukkinut samaan aikaan. Iho kesti kyllä aika pitkään samanlaisena ja aina oli jossain epäpuhtauksia, mutta noin 2kk päästä iho alkoi muuttumaan. Epäpuhtaudet kuivuivat nopeasti, mutta jos ihoa räpläsi niin epäpuhtauksista tuli isoja punaisa länttejä. Se ei ollut kaunista katsottavaa… Sivuoireina minulla ei oikeastaan ollut muuta kuin ihon kuivuminen ja salilla käydessä jäntesiin ja niveliin sattui. Noin parin kuukauden päästä sekin alkoi helpottamaan.

Nykytilanteeseen olen todella tyytyväinen. Tottakai iho on edelleen kuiva, koska kuuri loppui vasta joulukuun lopussa ja välillä tulee finni sinne sun tänne, mutta se ei minua haittaa. On ihanaa kun voi mennä ilman meikkiä minne vain. Tälläkin hetkellä olen menossa bussilla Helsinkiin kokonaan ilman meikkiä. Tämä ei olisi ollut todellakaan mahdollista puoli vuotta sitten. Olen todella tyytyväinen, että söin kuurin ja se ei mielestäni ollut edes rankka. Joten jos olet kärsinyt iho-ongelmista kauan ja olet miettinyt ”viimeistä vaihtoehtoa” eli jotain ihokuuria, niin en voi kuin antaa omasta puolestani suositukset! Älä lue liikaa nettiä tai katso videoita vaan kuuntele lääkäreitä. Tottakai joillakin on huonoja kokemuksia, mutta omani oli ainakin hyvä!

Kiitos paljon jos luit tänne asti ja muista jättää sydän jos tykkäsit! 🙂

Kommentit (3)
  1. Hei, Olen itse aloittamassa samaa kuuria piakkoin ja kauhulla mietiskellyt mahdollisia sivuvaikutuksia. Kiinnostaisi hieman, että kuinka iso annostus sulla on ollut? Itsellä ainakin aloitetaan melko pienellä annoksella ja elättelen toivoa että sivuvaikutukset pysyisivät yhtä maltillisina kun sulla! Myös tuota salilla käymistä olen miettinyt mutta lohduttavaa kuulla että kipuilu nivelissä on kestänyt vain muutaman kuukauden.

  2. Roaccutan | Mtv 3 Uutiset
    18.7.2020, 08:25

    […] ROACCUTAN-KUURI – WellnessWeera | Lily – ROACCUTAN-KUURI. 1 Moi! Tänään hieman erillaisen aiheen parissa. Jos totta puhutaan, niin hieman jopa jännittää julkaista tämä. Vaikka moni ei varmasti tiennyt, niin olen kärsinyt iho-ongelmista yläasteelta asti. Nyt olen kuitenkin iloisesti kertomassa siitä, miten pääsin niistä eroon. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *