MIKSI SYÖT VITAMIINEJA?

Kaupallinen yhteistyö: Nórdful

Hei!

Miksi sinä syöt vitamiineja? Onko sulla perusteluja sille, minkä takia otat mitäkin pilleriä? Pitäisi olla. Jos et tiedä mitä vitamiineja sinun kannattaisi syödä, voit käydä juttelemassa lääkärin kanssa ja mittauttamassa arvosi. Nórdfulin sivuilta löydät myös testin, mikä auttaa sinua löytämään oikeat vitamiinit!

Nórdfulin vitamiinipaketti on helppo ja selkeä. Vitamiinit tulevat pienissä pusseissa laatikon sisällä. Itse asiassa päivittäisellä annospussilla vähennetään jopa 80% muovia verrattuna muovisiin vitamiinipurkkeihin.  Lisäksi Nórdfulin tiedot perustuvat Euroopassa hyväksyttyihin tutkimuksiin. Kaikki tuotteet ovat Eviran hyväksymiä ja tehty laadukkaista raaka-aineista.

Mitä vitamiineja käytän?

Nämä vitamiinit ovat minulla päivittäisessä käytössä:

C-vitamiini: C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka toimii muun muassa antioksidanttina eli se suojaa elimistön soluja hapettumiselta. Se on välttämätön mm. hampaille, luustolle ja hiussuonistolle sekä valkosolujen toiminnalle. Tarve lisääntyy raskaassa ruumiillisessa rasituksessa ja kuumassa ilmastossa. Myös tupakoivia tai e-pillereitä käyttäviä suositellaan käyttämään  C-vitamiinia normaalia enemmän. C-vitamiinivalmisteet sopivat käytettäväksi myös flunssa-aikaan. Itse siis käytän tätä, koska treenaan paljon, käytän e-pillereitä ja tämä auttaa myös vastustuskykyyn.

Magnesium: Etenkin paljon liikkuvien, urheilijoiden sekä raskaana olevien olisi hyvä varmistaa riittävä magnesiumin saanti. Tyypilliset lihaskrampit ja suonenvedot voivat helpottua magnesiumin avulla. Magnesiumin vajaus voi ilmetä myös väsymyksenä, hermostuneisuutena, keskittymisvaikeuksina tai stressipäänsärkynä. Itse kärsin aika paljon suonenvedoista ennen magnesiumia. Liikun myös paljon, joten siksi syön sitä. Magnesium on auttanut myös yöuniini positiivisesti.

Kalaöljy: Elimistö tarvitsee kalaöljyn hyviä rasvahappoja toimiakseen kunnolla. Kalaöljystä saatavat omega-3-rasvahapot vaikuttavat sydämen ja aivojen toimintaan. Laadukas omega-3-ravintolisä täydentää ravinnosta saatavaa rasvahappojen määrää. Hyvien rasvahappojen saannilla on suora yhteys ihmisen hyvinvointiin. Itse syön kalaa todella harvoin, joten minulla saanti ei ole riittävää ilman lisävalmistetta.

D-vitamiini: D-vitamiini tukee kalsiumin imeytymistä luustossa, tukee lihasten toimintaa ja auttaa vastustuskykyyn. D-vitamiinia saavat useimmat suomalaiset ravinnosta liian vähän. Meidän aurinkoinen jaksomme on myös lyhyt, joten suurimmalla osalla suomalaisista varastot eivät ole täynnä ilman ravintolisää. Toki kannattaa nämäkin arvot käydä mittauttamassa, koska poikkeuksia löytyy! Itse syön tätä juurikin äsken mainittujen asioiden takia.

Lisäksi otin testiin Kurkuman. Kurkumasta sanotaan näin Nórdfulin sivuilla:”Kurkuma tukee kehon ruoansulatusta ja ylläpitää tervettä maksaa. Se osallistuu ruoansulatusnesteiden tuotantoon ja ylläpitää rasvan sulatusta. Ruoansulatusnesteet kuten sylki ja sappi kuljettavat ravintoa kehossasi ja pitävät huolen, että se imeytyy kunnolla. Tämän lisäksi kurkuma tukee kehon taistelua pienimuotoisia tulehduksia vastaan.” Tämä kuulosti siis mielenkiintoiselle ja haluan testata tätä, mutta omaa kokemusta minulta ei vielä löydy!

Vitamiinit ovat oikeasti tärkeä osa hyvinvointia, joten kannattaa miettiä tarvitsetko jotain ravintolisää vai saatko kaiken jo ravinnosta? Tästä pääset tutustumaan Nórdfulin sivuille. Kiitos kun luit ja palataan! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *