Miten saada reseptistä terveellinen?

Moikka!

Tänään haluaisin kertoa teille siitä, miten resepteistä voi tehdä terveellisempiä! Laitan tähän alle alkuperäisen reseptin sekä itse muokkaamani reseptin, joten voitte vertailla niitä ja katsoa mitä olen vaihtanut! (Foodin tuotteet saatu yhteistyössä)

Mantelikeksit

Alkuperäinen ohje:

500g mantelijauhoa

3dl sokeria

4kpl keltuaista

1kpl kokonainen kananmuna

50g voita

2rkl sitruunankuorta

1/2tl leivinjauhetta

1tl mantelilikööriä

sovellettu ohje: (tein puolet vähemmän keksejä)

250g (Foodin) mantelijauhoa

2rkl vanilijasokeria

2kpl valkuaisia ja yksi kokonainen kananmuna

25g (Foodin) kookosöljyä

1rkl (Foodin) sitruunamehua

Ripaus leivinjauhetta

1tl (Foodin) Omenaviinietikkaa

Sekoita vain kaikki ainekset keskenään ja muotoile keksit pellille! Paista 160-170 asteessa 20-25min.

Koristeluun käytin raakasulkaamulpereita, kuorittuja manteleita ja mansikkaraakasuklaata. Lopuksi vielä ripaus tomusokeria päälle, niin keksit näyttävät kivoille!

Eli voin voi korvata usein kookosöljyllä. Kookosöljy antaa itsessään jo kivaa makua leivoksiin. Normaalin sokerin jätin kokonaan pois ja laitoin vain ripauksen vanilijasokeria. Halutessaan tai oikeastaan kannattaa tuoda makeutta lisää vaikka kookossokerilla tai stevialla. Esimerkiksi Foodinin luomu kookossokeri on aromikasta ja karamellimaista  sekä 100 % käsityönä tehtyä. Itse laitan ensi kerralla noihin vielä lisää makeutta, nyt kekseissä on aika mieto kookosinen maku! Kananmunista käytän usein leivonnassa enemmän valkuaisia kuin keltuaisia. Mantelijauhoa olen käyttänyt myös ihan normaalin vehnäjauhon sijaan.

Kiitos kun luit ja kerro ihmeessä jos testaat reseptiä! Palataan! 🙂

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *