Pitkien ja paksujen hiusten salaisuus!

Moi!

Minulle tulee paljon kommentteja hiuksistani ja kyselyitä mitä hiustuotteita käytän. Nyt ajattelin kertoa hieman siitä, miten hoidan hiuksiani. Tässä siis vinkkejä, joilla voi olla hyviä vaikutuksia hiusten kasvuun!

HIUSTEN PESU

Minulla on ollut aina tosi paksut hiukset, mutta ei todellakaan hyväkuntoiset. Ennen pesin hiuksia joka päivä. Urheilen päivittäin ja minulle tuli ällöttävä olo siitä, jos en pessyt hiuksiani joka ilta. Onneksi pääsin tästä kierteestä pois! Hiuspohja vaati hieman totuttelua, että joka päivä ei tullutkaan saippuapesua. Meni noin 1kk, niin hiukset eivät enää rasvoittuneet. Tähän myös yksi hyvä vinkki, mikä toimii ainakin minulla! Jos et pese hiuksia shampoolla, niin älä myöskään kastele hiuksia ollenkaan. Itsellä ainakin hiukset rasvottuvat helpommin, jos ne on kastellut vedellä. Aloitin tämän prosessin pikkuhiljaa siten, että pesin ensin joka toinen päivä hiukset. Nyt pesukiertoni on noin neljän päivän välein.

LÄMPÖKÄSITTELY

Toinen seikka, minkä uskon vaikuttaneen hiuksiini on lämpökäsittely. En käsittele hiuksiani oikeastaan koskaan mitenkään. Jos on joku todella tärkeä meno ja hiukset eivät ole ehtineet kuivua yön aikana kunnolla, niin silloin saatan föönata vielä hiuksia. Kyllä, hiukseni kuivuu erittäin hitaasti… 😀 Joskus harvoin tulee kiharrettua/suoristettua hiuksia esimerkiksi joihinkin kuvauksiin. Näitä kertoja tulee noin kerran kuussa tai kahdessa.

KAMPAUKSET

Kolmantena vinkkinä on erilaiset kampaukset. Pidän itse todella usein löysää suttunutturaa olin sitten kotona, töissä tai salilla. Se kampaus ei ainakaan vaurioita hiuksia paljoa. Pääasia on se, että vaihtelisi kampausta etenkin jos pitää usein kireää ponnaria samassa kohtaa. Omalla kohdalla vaihtelen yläponnaria, alaponnaria, lettejä ja nutturaa. Jos on tiukka ponnari aina samassa kohti päätä ja vielä ohuella kumilenksulla, niin hiukset saattavat alkaa katkeilemaan siitä kohti. Vaihtele siis kampausta!

Tämän kampauksen salaisuuden löydät Instagramistani: wellnessweera.

HARJAAMINEN

Yltiöpäinen harjaaminen! Tiedän, että etenkin monet naiset tykkäävät harjata hiuksiaan. Itse en kuulu siihen kastiin, koska tämä reuhka on aina yksi työmaa harjata. Pointtina on kuitenkin se, että vältä turhaa hiusten harjaamista. Riittää, että harjaat aamuin ja illoin. Jos on tylsää, niin älä ota sitä harjaa käteen. Harjatessa lähtee aina hiuksia, mikä on ihan normaalia. Mitä useammin siis harjaat, niin sen useammin lähtee myös hiuksia. Malttia siis harjan kanssa!

Tämän kummempia asioita en hiusten hoidossa ota huomioon. Pesen hiukset siis noin neljän päivän välein, lämpökäsittelen hiuksia todella harvoin, vaihtelen kampauksia paljon ja harjaan hiukset vain pakon tullen… 😀 No ei, kyllä harjaan hiuksiani joka päivä, mutta en kyllä tykkää siitä! Mitään tuotesuositteluja minulla ei ole, koska ne on vaihdellut minulla koko elämäni ajan. En ole huomannut juuri mitään eroa missään shampoissa/hoitoaineissa. Kunhan perusasiat ovat kunnossa, niin uskon niillä olevan kaikkein isoin merkitys.

Kiitos paljon kun luit ja uusia aiheita saa aina ehdotella! Muista jättää sydän, jos tykkäsit! 🙂

kauneus hiukset suosittelen hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *