ROHKEUS

Moi!

Tänään haluan puhua rohkeudesta. Tartutko mielelläsi uusiin haasteisiin vai koitatko vältellä niitä parhaasi mukaan? Jos vastasit ”kyllä” viimeisimpään vaihtoehtoon, niin miksi?

Tunnen muutaman vähän vanhemman ihmisen ja heistä itseasiassa inspiroiduin tämän kirjoittamaan. He voivottelivat sitä, kun eivät nuorena osallistuneet erilaisiin asioihin mihin heitä oli jopa pyydetty. Yksi esimerkki oli tällainen: Henkilöä X oli pyydetty useaan kertaan mukaan mallikisoihin, hiusmalliksi, vaatemalliksi  ja erilaisiin kuvauksiin. Häntä kyllä kiinnosti nämä asiat, mutta hän ei uskaltanut lähetä mukaan. Nyt hän ei koskaan saa tietää mitä siitä olisi voinut tulla.

@_jphotography_96

Tähän nimenomaan tahdon itse kaikkia kannustaa, että uskaltakaa tehdä erilaisia asioita. Aina kannattaa yrittää ja kokeilla. Jos ei koskaan uskalla koittaa mitään, niin ei koskaan voi myöskään tietää olisiko siitä voinut tulla jotain! Mieti mikä on muka pahinta mitä voi sattua ja pääseekö siitä kuitenkin yli?

Haastan sinut sanomaan seuraavalle haasteelle, mikä vain yhtään kiinnostaa itseäsi: ”KYLLÄ, OLEN MUKANA!” Uskaltakaa yrittää. Uskaltakaa myös itse olla aktiivisia ja etsiä erilaisia opintoja, kisoja, harrastuksia, projekteja yms…

@_jphotography_96

Rohkeuis ei ole kuitenkaan vain sitä, että uskaltaa tehdä erilaista asioita. Rohkeutta on myös puhua vaikeista asioista, hyväksyä vaikeita asioita ja oppia ymmärtämään itselle vieraita asioita. Kaikki ovat varmasti olleet useasti elämänsä aikana rohkeita. Jokaiselle rohkeus tarkoittaa hieman eri asioita. Toiselle koulupaikan hyväksyminen voi olla rohkea teko ja toisesta se ei taas tunnu juuri miltään. On tärkeää ymmärtää, että kaikki ovat erilaisia. Koskaan ei saa vähätellä toisen tuntemuksia.

Näillä sanoilla kohti uusia haasteita! Kiitos kun luit ja muista tykätä jos tykkäsit 😊!

puheenaiheet mieli oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *