Stressaako?

Kesä alkoi. Minulla se tarkoittaa sitä, että tiedossa on paaaljon kaikkea. On niin paljon suunnitelmia, että tällä hetkellä tuntuu onko sitä kesää ollenkaan? Onneksi nyt sattui pari vapaapäivää hellepäiville. Teki kyllä hyvää!

Kivoja juttuja on tiedossa, mutta lomaa kyllä kaipaan. Minulla oli viimeksi loma yli vuosi sitten ja sekin oli palkatonta… Välillä tulee muutaman päivän vapaita, mutta nekin on yleensä ihan täynnä suunnitelmia ja asioiden hoitamista. Tykkään todella paljon elämästäni ja olen onnellinen. Nyt kuitenkin viime aikoina stressiä on pukannut eri asioista, silti en vaihtaisi mitään kesän suunnitelmia pois! Jos on tiedossa sellaisia asioita mistä tykkää, niin kyllä sitä vaan jaksaa. Heinäkuulle minulla on onneksi lomamatka suunniteltu!

@_lifu_ Linda Lipponen

Olen aina ollut sellainen, että tuppaan murehtimaan ja stressaamaan asioita hieman etukäteen. Tuntuu, että aivot vaan yhtä äkkiä kuormittuu hirveästi, kun ajattelee kaikkea samaan aikaan. Se on niin turhaa, mutta sitä tapahtuu silti todella usein.  Asioita ehtii kyllä jännittää sitten, kun ne ovat ajankohtaisia. Pitäisi osata pysyä hetkessä. Minulle on tapahtunut tänä vuonna jo niin paljon erilaisia asioita etten itsekään enää oikein pysy kärryillä! 😀 Jos olet myös stressaajatyyppiä, niin alla sinulle vinkkejä millä voit lievittää stressiäsi!

Miten lievittää stressiä?:

  • Laita musiikit korville ja mene kävelylle.
  • Katso hauskoja meemejä tai videoita. (tämä toimii oikeasti :D)
  • Hengaile ystäviesi kanssa. (tämä vie hyvin huomiotasi pois stressistä)
  • Liikunta (harrasta liikuntamuotoa mistä pidät)
  • Käsittele asia mistä stressaat. Mieti miksi stressaat sitä ja onko se tarpeellista!
  • Varaa itsellesi omaa aikaa, että voit vain olla.
  • Tee hengitysharjoituksia.
  • Tee ylipäätään asioita mistä itse pidät ja mihin täytyy keskittyä. (maalaa, piirrä, soita, laula, lue, tee käsitöitä, kokkaa yms…)
@_lifu_ Linda Lipponen

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä ja kuuntelen mieluusti jos sieltä löytyy lajitovereita! Stressi on niin yleinen vaiva, mutta toisaalta niin turha. Olisi paljon helpompaa jos voisi vain järkevästi ajatella asiat läpi ja murehtia sitten kun sille on oikeasti tarve. Onneksi on olemassa keinoja millä stressiä voi edes vähän lieventää ja aina pystyy opettelemaan pois turhasta stressaamisesta! Se vain vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Kiitos kun luit, jätä sydän jos tykkäsit ja palataan taas!

hyvinvointi mieli oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *