Juoksukaverikirja-haaste

Blogit.fi-sivustolle liittymisen kunniaksi voisin hieman esitellä itseäni Takomorunnersin alkuunpanemalla ja yksi päivä elämästä-blogin Tanjan haastamana jouksukaverikirjan kysymysten avulla.


Takomorunnersin juoksukaverikirja:

Kuka olet: Maijaliisa, 39-vuotias nainen, kolmen lapsen (05/2008, 03/2010, 07/2012) äiti, vaimo, sisko, ystävä.

Missä päin vaikutat: Asun Kajaanissa, kotoisin olen Lapista, Muoniosta ja usein kaipaan sekä Ouluun että Kauniaisiin, joissa olen viettänyt onnellisia vuosia.

Mitä teet työksesi: Olen puheterapeutti.

Mitä harrastat: Juoksua, lihaskuntoharjoittelua kehonpainolla ja punteilla niin kotona kuin salillakin, pyöräilyä sulan maan aikana, valokuvausta, lukemista, joskus kutomista ja tietysti bloggaamista.

Lempiruokasi: Sushi ja kuivalihavelli, jota en ole kyllä vuosikausiin syönyt. Äidin tekemänä se oli parasta ruokaa ikinä! 

Mitkä ovat lempilajisi: Juoksu, juoksu ja juoksu! Salillakin tykkään käydä, sille ei vain juurikaan jää juoksulta aikaa.

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit: New Balance, värikäs, räiskyvä ja suunniteltu antamaan extrabuusti endorfiineja 😀

Kerro lempparikisasi jos sellaisia on: Kovin montaa kisaa en ole vielä kiertänyt, mutta kaikista olen tykännyt. Juoksukisoista esim. HCR, Oulun Terwarun, Kuopio Maraton. Lost In Kajaani on kyllä upea kokemus seikkailukilpailuna. Vaikka kyseisessä kilpailussa juoksua ei paljon tulekaan (pyöräilyä sitäkin enemmän), niin silti suosittelen upeana elämyksenä! 

IMG_0904.JPG

Mikä on paras juoksutuloksesi: Sekä toukokuussa 2015 Oulun Terwarunilla että syyskuussa 2015 Kuopio Maratonilla juoksin puolikkaan aikaan 1:43:48, joka on ehdottomasti paras saavutukseni. 

Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi: Näitä on niin monta ja useat jo tässä mainittu! Yksi mainitsemisen arvoinen voisi olla vielä ensimmäinen puolikkaani 2006 HCR:llä, muistaakseni aikaan 2:12, tai jotain sinne päin… se oli ensimmäinen pitkä lenkkini ja maaliin tulin tuskan, onnen ja itkun rajamailla, kaikkeni antaneena. Silloin en vielä harrastanut juoksua enkä senkään jälkeen pitkään aikaan…

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Kun treeniaika on sovittu kalenteriin niin toteutan sen myös silloin, aina! (paitsi sairaana)

Entä heikkoutesi: En tahdo jaksaa treenata riittävän matalilla sykkeillä! Vauhtihalut ovat isot ja haluaisin kovasti puskea liian kovalla vauhdilla/teholla treenejä. Toinen haaste on edelleenkin varmasti se, etten ole vielä oikein oivaltanut palautumisen merkitystä kunnon kehittymisen kannalta, vaan pääkoppa sanoo, että kehitystä tapahtuu silloin kun treenaan, muu aika on hukkaan heitettyä aikaa kehittymisen kannalta (näinhän ei siis tokikaan ole). 

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen: Treenaisin todennäköisesti lisää tai viettäisin ajan lasten kanssa, koska olisin ehtinyt treenata aikaisemmin. Antaisin myös mielelläni muutaman lisätunnin miehelleni, jotta hänelläkin olisi enemmän aikaa treenata.

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen: Haluaisin parantaa vielä joskus puolikkaan aikaani (saattaa olla aika utopistinen toive…), haaveilen myös ultrajuoksuista/maratoneista sekä Suomessa että ulkomailla – näissä en vielä ainakaan aseta aikatavoitteita, vaan haluaisin nauttia matkasta ja maisemista. Ensi kesän haaveita ja suunnitelmia ovat Karhunkierros 53km, kokonainen maraton Kempeleessä ja Vuokatti Trail Callenge 42km.

Missä maassa haluaisit juosta: Uusi-Seelanti on unelmamaa, matkakohteena mutta myös juoksukohteena. Siellä riittäisi polkuja tallattavaksi ja maisemia ihasteltavaksi. 

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: Seuraava juoksukisa on Karhunkierroksen 53 kilometriä, siihen polkujuoksukisaan voisin lähteä supersankarina – hurja hippiäinen 😉 

Keveitä lenkkejä ja kisainnostusta, näihin kuviin 🙂

IMG_0903.JPG


Jaa Takomorunnersin juoksukaverikirjaa eteenpäin!

Haastan Kilometritehtalija-blogin Annin ja Sisunainen-blogin Suvin kertomaan itsestään ja juoksuistaan juoksukaverikirjan kysymyksin, jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksianne 🙂

suhteet oma-elama liikunta ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Tulin tänne tutustumaan suhun vielä paremmin. Mullakin liittyy Kauniaisiin monta hyvää muistoa, erityisesti lapsuudestani, jolloin vietin siellä kaikki kesät mummolassa.

    1. Minäkin löysin blogisi, vaikuttaa oikein mukavalta 🙂 Kauniaisissa oli hyvä asua <3

    1. Olipas mukava lukea vastauksesi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *