Riisivanukas suolakaramellikastikkeella – tämän joulun hitti

Ei päivää ilman puhetta joulusta – siltä se ainakin täällä Englannissa tuntuu. Moni jännittää minkälainen joulu tulee tänä vuonna olemaan – ja onko sitä ylipäätään – sillä maan koronatilanne ei ole mairitteleva ja uusi lockdown aloitettiin 5.11. Poliitikot puhuivat että tällä pelastetaan koko kansakunnan joulu, mutta lockdown ei ole purrut ihan toivotulla tavalla ja nyt spekuloidaan jo sitä minkälaisia kokoontumis- ja tapaamisrajoituksia joululle saatetaan asettaa. Minulle tilanne on suht helppo, sillä en ole aikeissa matkustaa minnekään. Muutin Cambridgeen kuukausi sitten, ja poikaystävä+koira tulevat tänne parin viikon päästä. Niinpä vietämmekin tänä vuonna joulun ihan vain tällä pikkuporukallamme, ja tärkein juttu joulussamme toistemme seuran lisäksi on hyvä ruoka. Niinpä olenkin jo ruvennut vähän pohdiskelemaan mitä jouluruokia meidän ihan omassa joulupöydässämme tulee olemaan. Yksi varma hittiresepti on ainakin riisivanukas suolakaramellikastikkeella.

riisivanukas suolakaramellikastikeriisivanukas suolakaramellikastike

Riisivanukas suolakaramellikastikkeella on riisipuuro 2.0 – niin hyvää että se menee jälkiruoasta (kiitos kielen mennessään vievän suolakaramellikastikkeen). Tämän postauksen resepti on hyvin suoraviivainen eikä siihen tarvita sen kummempia aineksia, mutta blogissa on ollut muutama vuosi sitten resepti myös maidottomalle versiolle, jossa ei ole lisättyä sokeria. Maidoton riisivanukas suolakaramellikastikkeella-resepti, löytyy siis täältä. Vähän veikkaan että meidän joulumme jälkiruokapöytään kuuluu tämän postauksen riisivanukas, gluteenittomat joulutortut, juustolajitelma ja ehkäpä vähän viskitryffeleitä, mutta tarkemmin kerron joulukattauksestamme kun pääsen suunnittelemaan sitä poikaystävän kanssa yhdessä. Olen tästä jo aika innoissani!

Pohtiiko kukaan muu jo mitä tänä jouluna syötäisiin? 😀

riisivanukas suolakaramellikastikeriisivanukas suolakaramellikastike

Riisivanukas suolakaramellikastikkeella

Puuro:

  • 3 dl puuroriisiä
  • 1,5 l täysmaitoa
  • Hieman suolaa
  • Hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää
  • 2-3 rkl sokeria (ei pakollinen)
  • (Voita vuokaan)

Kastike:

  • 1 tlk karamellisoitua, kondensoitua maitoa
  • Suolaa maun mukaan
  • Maitoa ohentamiseen
  • Kanelia päälle ripoteltavaksi

HUOM: Puuron voi keittää myös kattilassa, mutta itse suosin vaivatonta tapaa kypsentää puuro uunissa. Lopputuloksen kannalta kumpikin toimivat. Voitele uunivuoka. Lisää vuokaan riisi, maito ja mausteet. Lisää halutessasi myös hieman sokeria, mutta sitä riittää minun makuuni hyvin pienikin määrä, sillä suolakaramellikastike riittää tuomaan makeutta puuronkin puolesta. Kypsennä puuroa uunissa 150 C asteessa 2-2,5 tuntia, tai 175 C asteessa 1,5 tuntia. Sekoita puuroa kerran tai pari kypsennyksen aikana. Kuumemmassa lämpötilassa puuron pinnalle muodostuu hieman kuorta, ja tykkään sen takia yleensä tehdä riisivanukkaan ennemmin hitaammin ja matalammassa lämmössä. Ota kypsä puuro uunista ja anna sen jäähtyä hieman. Valmista kastike. Kumoa karamellisoitu maito tölkistä kulhoon ja sekoita joukkoon maitoa kunnes kastikkeen koostumus miellyttää sinua. Sekoita joukkoon suolaa pikkuhiljaa ja maistele välissä koska karamellikastikkeen suolaisuus on sinusta juuri täydellinen. Jos tarjoat riisivanukkaan vuoasta, viimeistele puuro kanelilla ja kumoa päälle kastiketta. Voit toki myös antaa syöjien koota annokset suoraan omiin kulhoihinsa. 😉 Riisivanukas on herkullista myös kylmänä.

Kokeile myös leipävanukasta eli bread puddingia!

Leipävanukas on hauska tapa hyödyntää kuivahtanut leipä tai pulla

Lisää reseptejä karamellisia reseptejä:

Lisää puuroreseptejä:

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (2)
  1. Olenkin miettinyt mitä teen vahingossa ostetuille valmiiksi karamellisoiduille kondensoiduille maidoille 😀 Riisipuuron ystävänä kokeilen tätä ehdottomasti, kiitos ideasta!

    1. Tämä on kyllä herkkua, lyön vaikka vetoa että maistuu. 😉 Toinen näppärä tapa kuluttaa tuo karamellisoitu kondensoitu maito on Banoffee-torttu, joka syntyy hetkessä – linkki on postauksen lopussa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *