Santorini-matkabudjetti kesällä

Tänä kesänä meidän piti matkustaa Makedoniaan ja Albaniaan, mutta siinä kävi vähän hassusti kun lento yhtiö perui lennot – lue lisää täältä. Kaipasimme kuitenbkin ympäristönvaihdosta, jotta pääsisimme kunnolla irti töistä ja arkirutiineista, joten päädyimme varaamaan äkkilähdön Santorinille Kreikkaan. Varasimme tämän loman alle viikkoa ennen lähtöajankohtaa, joten etsimme ensisijaisesti pakettimatkaa, johon kuuluisi sekä lennot että hotelli. Asetin viikon lomalle ylähintarajaksi 700 €, ja halvemmallakin olisi päässyt, mutta poikaystäväni vuorostaan toivoi että hotellilla olisi joko uima-allas tai että se olisi rannalla. Vertailimme näillä hakuehdoilla eri matkatoimistojen äkkilähtöpaketteja Kreikkaan ja Kroatiaan, ja kiinnostuimme lopulta Aurinkomatkojen äkkilähdöstä Santorinille. Siinä vaiheessa kun päätimme pistää matkan ostoskoriin, oli juuri se meidän haluamamme hotelli kuitenkin varattu ja muut vaihtoehdot eivät enää houkutelleetkaan tai olivat aivan liian kalliita. Onneksi huomasimme että Aurinkomatkoilla oli myynnissä myös pelkkiä lentoja Santorinille noina samoina päivinä, joten päädyimme ottamaan ne ja varaamaan hotellin erikseen.

Tarkistimme samojen päivien lentolippujen hinnat suoraan Finnairin sivuilta ennen kuin ostimme liput ja ne olisivat olleet yhteensä yli 400 € kalliimmat. Finnair ja Aurinkomatkathan ovat samaa konsernia, joten yllätyimme kuinka saimme lentoliput niin paljon halvemmalla Aurinkomatkoilta. Kannattaa siis katsoa pelkkiä äkkilähtölentoja matkatoimistoiden sivuilta pelkkien lentoyhtiöiden sijaan. 😉 Majoitusvaihtoehtoa etsimme sekä Airbnb:stä että hotellivaraussivustoilta, ja tällä kertaa paras vaihtoehto löytyi hotellien joukosta. Valitsemamme kolmen tähden hotel Zephyros oli Kamarin rantakylässä, se oli siisti, siinä oli uima-allas, uimaranta muutaman sadan metrin päässä ja aamiainen kuului hintaan, joten olimme oikein tyytyväisiä spekseihin. Lennoille ja hotellille tuli täten hintaa 625 € per naama, mikä on ihan okei heinäkuussa.

Santorini-matkabudjetti on vähän eri juttu kuin keskivertomatkabudjetti Kreikkaan

Santorini on yksi Kreikan kalleimmista paikoista, joten se kannattaa huomioida matkabudjettia laatiessa. Santorinin länsi- ja itärannikko ovat myös hieman eri hintaiset. Jyrkkärinteinen länsirannikko on tuttu postikorttimaisemistaan (valkoiset talot sinisine kupolikattoineen rinteessä) ja kauniista auringonlaskuistaan, mutta litteämpi itärannikko on enemmän kuin mitä tahansa muuta Kreikkaa. Toki itärannikolla on myös huomattavasti paremmat mahdollisuudet uida meressä, ja se kiinnosti ainakin meitä. Santorini on varsin pieni saari, joten viikon loman aikana ehtii hyvin kiertämään vaikka koko saaren. Ei ole pakko asua juuri siinä kaikista kuuluisimmassa Oian kaupungissa, joka on muuten myös aivan turistien ylikansoittama. Kivempikin asua jossain muualla ja tehdä sinne vain retkiä. 😉

Santorini heinäkuussa – matkabudjetti

 • Lennot 480 € kahdelta, eli 240 € per henki
 • Hotelli 7 yötä 770 € (kolmen tähden hotelli uima-altaalla, parin sadan metrin päässä merenrannasta, aamiainen kuului hintaan)
 • Ruoka: aamiainen kuului hotellin hintaan, lounaat ja illalliset 30-50 € kahdelta riippuen vähän mitä söi ja oliko mukana muita ruokajuomia kuin vettä – Kamarissa halvempaa kuin esim. Firassa ja Oiassa)
 • Taksit ja muut kulkuvälineet (per suunta: taksi Kamari-Fira 15 €, taksi lentokentälle 20 €, bussi Kamari-Fira 1,80 €)
 • Ratsastusretki 200 € kahdelta sisältäen kuljetukset hotellilta

Vinkki ruokapaikkojen valintaan: Etenkin länsirannikon calderapuolella pätee pitkälti sääntö: mitä hienompi näköala, sen kalliimmat hinnat. Ruoan laatu ei kuitenkaan kulje samassa suhteessa maiseman hienouden kanssa (jos ei sitten kääntäen verrannollisesti, mutta on niiden näköalaravintoloiden joukossa myös oikeasti hyviäkin ravintoloita, vaikka osa tuntuukin keskittyvän vain turistien rahastamiseen makuelämysten sijaan). Jos olet tiukalla budjetilla, syö kauempana rannasta/rannikosta – voit hyvinkin saada myös paremman makuista ruokaa.

HUOM: Heinäkuu on kallein kesäkuukausi matkustaa pois Suomesta. Samat lomat saa yleensä jopa puoleen hintaan jos matkustaa touko-kesäkuussa tai elo-syyskuussa. Meidän oli nyt töidemme puolesta ajoitettava lomamme juuri heinäkuuhun, mutta jos matkailet tiukalla budjetilla, suosi alku- tai loppukesää. Säänkin puolesta suosittelisin ennemmin toukokuuta-kesäkuuta tai syys-lokakuuta. Heinä-elokuu voi olla Santorinille kerrassaan läkähdyttävä. 😉

Aiemmat Santorini-kirjoitukset:

Samankaltaisia kirjoituksia:

Lisää reissujuttuja löytyy Matkustaminen-hakemistosta

Seuraa blogia näissä kanavissa:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi puhutaan-rahasta raha matkat
Kommentit (4)
 1. Oi että olisi ihan unelma tuollainen ratsastus ulkomailla, varmasti huikea kokemus <3.

  1. Oli kyllä ikimuistoinen retki – ainakin minulle. <3 🙂

 2. Oi että olisi ihan unelma tuollainen ratsastus ulkomailla, varmasti huikea kokemus <3.

  1. Oli kyllä ikimuistoinen retki – ainakin minulle. <3 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *