Arjen parhaat sovellukset
Sain blogipostaustoiveen: jos voisin kirjoittaa arjessani käytössä olevista sovelluksista. No niin, tämähän oli hyvä ehdotus. Tartuin toiveeseen, ja melkoinen sovelluslista siitä syntyikin! Pääasiassa ja säännöllisesti tukeudun sää-, terveys- ja pankkipalveluihin sekä ajanhallinnan äppeihin. Lisäksi käytän säännöllisesti sosiaalista mediaa. Ne jätin nyt tästä sovelluslistasta pois.
Ilmatieteenlaitoksen sää
On ilmoja pidellyt! Käsi ylös, kuka pärjää ilman sää-sovellusta? Olen perisuomalaiseen tapaan vannoutunut sääihminen: puhun säästä, tarkkailen säätä ja plärään sääennustetta ainakin kolmesti päivässä puhelimella.
On olennaista tietää, millaista säätä on luvassa ja miten pukeutua lenkille.
Ilmatieteenlaitoksen sää-sovellus kertoo paikkakuntakohtaisen sään, tuntiennusteen, 10 vuorokauden ennusteen, säävaroitukset ja sadetutkan. Tiedän, että sovelluksen kautta voi ilmoittaa itse säähavainnoista ja katsoa muiden lähettämiä kuvia säästä tai luonnonmullistuksista. En kuitenkaan ole näitä toimintoja käyttänyt.
Terveys
Terveys-sovellus on ollut aikojen alusta hallussani. Sen kautta voin tarkastella päivittäistä, viikoittaista ja kuukausittaista liikkumistani sekä esimerkiksi kuulokkeiden äänenvoimakkuutta. Lisäksi käytän tätä erittäin yksinkertaista sovellusta kuukautiskierron seurantaan. Olen huomannut, että sovelluksen kautta on mahdollista myös seurata unta sekä erilaisia oireita. Näitä en ole tämän sovelluksen kautta käyttänyt, sillä käytössäni on Polarin älykello.
EasyPark
Kolikoiden laittaminen pysäköintimittariin on niin last season. EasyPark-sovelluksella voin maksaa pysäköinnin sekä kotikaupungissani että Helsingissä. Tai missä tahansa kotimaan kaupungissa. Sovelluksen käyttö on helppoa: pitää vain valita alue, jolle on pysäköimässä ja säätää tarvittu pysäköintiaika.
Kätevintä ikinä on, kun pysäköintiaikaa voi tarvittaessa jatkaa sovelluksen kautta, jos ja kun kauppareissu viivästyy.
Pysäköinti lopetetaan sovelluksen kautta – pysäköijänä maksan vain käyttämästäni ajasta. Isommissa kaupungeissa sovelluksella on toinenkin hyvä toiminto: se auttaa vapaan pysäköintipaikan löytämisessä.
112 Suomi
112 Suomi -sovellus on ”puhelimeni vakiovaruste”, jonka olen ladannut heti uuden puhelimen aikanaan ostaessani. Hätätilanteessa sovelluksen kautta voi soittaa hätäkeskukseen, jonka jälkeen sovellus ilmoittaa puhelun yhteydessä soittajan tarkan sijainnin automaattisesti. Hätäpuhelun käsittely nopeutuu, ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä yksiköstä. Ei siis riitä, että sinulla on sovellus puhelimessa, vaan hätätilanteen sattuessa puhelu hätäkeskukseen pitää soittaa tämän sovelluksen kautta.
Sovelluksesta löytyy myös lähimmän sydäniskurin sijainti sekä päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen. Lisäksi sen kautta voi vastaanottaa vaara- ja viranomaistiedotteita sijaintitietoon perustuen. En ole onneksi joutunut vielä kertaakaan käyttämään sovellusta.
Ticked 2
Olen listaihminen. Tykkään rustata listoja käsi-kynä-paperi-tekniikalla manuaalisesti, mutta käytän myös Ticked 2 -sovellusta hyödykseni. Ostoslistoja, matkojen pakkauslistoja ja kaikenlaisia to do -listoja … Sovelluksessa voi luoda kymmeniä listoja helposti.
Ticked 2:ssa kaikki elämäni listat pysyvät tallessa ja järjestyksessä.
Sovelluskaupan myyntipuhe minimalistisesta ulkoasusta ja yksinkertaisesta toimintalogiikasta sai minut nappaamaan tämän sovelluksen. Laatimiani listoja voin jakaa muiden käyttäjien kanssa, ja kaupassa käymistä helpottaa, kun listalta voi rastittaa ne asiat, jotka on jo noukkinut ostoskärryynsä.
Storytel
Äänikirjat. Mitä elämä olisikaan ilman äänikirjoja? Olen aikoinani ottanut koekäyttöön kuukaudeksi maksutta Storytelin, tykästynyt ja jatkanut asiakkuuttani. En ole vielä koskaan vaihtanut toiseen palveluun ilmaiskokeilun toivossa tai mistään muustakaan syystä. Minusta tuntuu, että tämä on loppuelämäni äänikirjasovellus.
OP-mobiili
Pankkipalveluita käytän nykyään oikeastaan ainoastaan Osuuspankin mobiilin kautta. Nopeaa, toimivaa ja mutkatonta pankkiasiointia silloin kuin minulle sopii. Tulipa tästä mainoslause, mutta totta joka sana
Pivo
Pivon avulla voin siirtää rahaa reaaliajassa ja suorittaa maksuja puhelimella. Pivolla voi maksaa lukuisissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa ilman pankkitunnuksien tai korttinumeroiden kanssa säätämistä. Parasta on, kun tässä sovelluksessa riittää, kun on kerran syöttänyt tietonsa siihen. Toiseksi parasta oli, kun sovellukseen kirjautuminen oli helppoa ja nopeaa. Pivo on aina toiminut mutkitta. Aiemmin käytin Pivon kautta myös CityShopparia.
Wolt
Jokaisen perheenäidin pelastus, kun Ruokaboksi on tauolla ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Käytämme Woltia pari kertaa kuussa lähinnä viikonloppuisin, joskus myös kiirearjen tohinoissa.
Tuudo
Näin opiskelijana käytän viikoittain (joskus jopa useita kertoja viikossa) Tuudoa. Sieltä saan selville lukujärjestykset, opiskelijaruokaloiden menut sekä tuoreimmat kampusuutiset.
Tuudon kautta pääsen myös vilauttamaan opiskelijakorttia. Helppoa!
Näiden sovellusten lisäksi puhelimestani löytyvät Terveystalon ja Mehiläisen äpit, Koronavilkku, Teams ja Zoom, OmaPosti, iMovie ja kaikki käyttämäni sosiaalisen median sovellukset. Twitteriä ja LinkedIniä käytän vain tietokoneen kautta. Sama koski pitkään sähköpostia, nyttemmin olen sen kuitenkin ladannut puhelimeeni.
Tähän on tultu.
Minna