Helppo ja maukas arkiruoka: Täytetyt broilerinfileet
Olen kehitellyt uuden arkiruoan, joka maistuu kaikille perheenjäsenillemme. Se on helppo ja maukas, ja sen valmistamiseen menee kaikkinensa (tarvikkeiden jääkaapista ottamisesta valmiiseen pöytään) noin 45 minuuttia. Täytetyt broilerinfileet sopivat niin arki- kuin pyhäpöytiin.
Kolmelle tai neljälle syöjälle tarvitset:
4 Kariniemen täytettyä broilerinfilettä (itse tykkään kinkku-juusto-täytteestä)
1 prk Arlan Lempi limonello -sitruuna-inkivääri-fraiche-kermaa
½-1 prk Arla Lempi 15 % ruokakermaa
Kirsikkatomaatteja
Porkkanaa
Punasipulia
Tuoretta basilikaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus chilirouhetta
Riisiä oman maun mukaan (itse keitän basmatiriisiä)
Täytetyt broilerinfileet valmistetaan näin:
- Pilko sipulit, halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi porkkanat ohuiksi paloiksi.
- Ota tuoreesta basilikasta n. 10 lehteä.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen / kiertoilmauuni 200 asteeseen.
- Kuumenna paistinpannu kunnolla ja lisää margariini pannulle.
- Kun margariini tirisee ja on kokonaan sulanut, lisää pannulle broilerinfileet.
- Paista fileitä molemmilta puolilta n. 4 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan ja hieman kypsyneet.
- Asettele broilerinfileet uunivuokaan ja lisää sipulit, porkkanat ja kirsikkatomaatit tasaisesti vuokaan.
- Kaada sitruuna-inkivääri-fraiche-kerma fileiden päälle tasaisesti, huuhtaise purkki tilkalla vettä ja kaada sekin vuokaan.
- Lisää vielä ruokakermaa ½ tai kokonainen purkillinen päälle.
- Ripottele mustapippuri ja suola ruoan päälle. Lisää chilirouhe.
- Asettele tuoreet basilikan lehdet ruoan päälle.
- Paista uunissa n. 25–35 minuuttia, kunnes kermat kiehuvat ja ruoka saa kauniin paistopinnan.
- Kun ruoka on uunissa, keitä riisi ohjeen mukaan.
- Anna broilerfileiden vetäytyä 5 minuuttia, jonka jälkeen tarjoile ruoka.
Helppoa ja hyvää! Erityisen maukasta tämä on salaatin kera tarjoiltuna – suosittelen! Tästä on tullut meidän perheen ruokalistan vakioateria.
Tähän on tultu.
Minna