Helppo ja proteiinipitoinen arkiruoka hetkessä

Olen aiemmin kertonut, etten ole ruoanlaittoihmisiä. Pidän siitä, että arkiruoka valmistuu nopeasti ja maistuu kaikille. En kikkaile enkä kruusaile. Paras arkiruoka syntyy yksinkertaisista tarvikkeista, joita löytyy aina tai ainakin melkein aina jää- ja kuivatavarakaapeista.

Perusvihannekset ja -juurekset, kananmuna, broileri, jauheliha, leikkeleet, juusto, jonkinlainen tomaattikastike tai -pyree, ruokakerma sekä kuivakaappien riisi ja pasta vievät arkikokkaajan pitkälle. Maustelaatikosta pitää löytyä suolaa, mustapippuria, curry kormaa tai jotakin vastaavaa, yrttiseosta ja chiliä.

Olen tehnyt erilaisia munakkaita aina ja mielelläni. Parhaita itseni – ja perheen – mielestä ovat ruokaisat munakkaat, joita valmistan valurautapannussa. Synttäripostauksessa toivoitte ruokaohjeita. Päätin toteuttaa toiveen nopeasti.

Broilermunakas pannussa

Helppo ja proteiinipitoinen arkiruoka hetkessä

Tarvitset (3–4 annosta):

Neljä isoa tai viisi pientä kananmunaa

1 dl maitoa (tai 0,5 dl maitoa ja 0,5 dl ruokakermaa)

2 dl juustoraastetta

300 g Broilerinfileitä tai filepaloja

1 sipuli

5–8 kirsikkatomaattia

2 tl sitruunapestoa tai tavallista pestoa

Ripaus suolaa

Ripaus mustapippuria

1–2 tl curry kormaa tai vastaavaa broileriin sopivaa maustetta oman maun mukaan

Tuoretta basilikaa

Tee näin:

  1. Kuumenna valurautapannu tai muu pannu ja lisää margariinia pannulle. Lämmitä uuni samalla 200 asteeseen.
  2. Pilko broilerinfileet (tai käytä valmiiksi paloiteltuja) ja paista ne pannulla.
  3. Lisää paiston puolivälissä pilkottu sipuli.
  4. Kun broilerit ja sipulit ovat paistuneet kypsiksi, lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
  5. Mausta (kaikki mausteet, myös pesto ja hieman pilkottu basilika, mukaan tässä vaiheessa).
  6. Sekoita kananmunat ja maito / maito-kermaseos kulhossa, lisää juustoraaste seokseen siten, että pieni määrä juustoa jää munakkaan pinnalle uuniin laitto -vaiheessa.
  7. Anna munakkaan paistua n. viisi minuuttia pannulla hellalla (vahdi ruokaa, jotta se ei pala tai takeruu pohjasta pannuun…).
  8. Lisää loput juustoraasteet.
  9. Nosta pannu uuniin. Huom! Munakas valmistuu hetkessä, seuraa sen kypsymistä ja ruskistumista. Uuniaika on noin kymmenen minuuttia.
  10. Tarjoile lämpimänä vihersalaatin kera.

Helppoa ja hyvää!

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.