Maailman helpoin suolainen herkku: Caprese-patongit uunissa

Näin Instagramissa ruokaohjeen, jota päätin oitis kokeilla. Caprese-patongit ovat helppoja, maukkaita ja moneen sopivia. Niitä voi valmistaa illanistujaisiin, päivällispöytään pitsan korvaajaksi, salaatin kylkeen lounaalla tai vaikka kesäiltojen viininmaisteluhetkeen.

Caprese-patongit valmiina
Valmiit Caprese-patongit

Neljälle henkilölle tarvitset:

1 pitkä patonki (

oliiviöljyä

1 kpl tuoretta mozzarellaa

pestoa, tässä toimii erinomaisesti Pirkan sitruunapesto!

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

mustapippuria

tuoretta basilikaa koristeluun

Caprese-patongit valmisteluvaiheeessa
Caprese-patongit valmisteluvaiheessa
Caprese-patongit juustoraaste laitetuna
Caprese-patongit juustoraaste ripoteltuna, uuniin menossa.

Tee näin:

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunia ei tarvitse erikseen lämmittää). Halkaise patongit pituussuunnassa kahtia. Asettele ne uuninpellille leivinpaperin päälle.

Tiputtele oliiviöljyä patongeille. Asettele sen jälkeen viipaloidut mozzarellat leiville, ja niiden päälle nokareet pestoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin patongeille. Rouhi mustapippuria päälle, lisää juustoraaste (ohut kerros kumpaankin patongin puolikkaaseen) ja laita uuniin.

Paista patonkeja uunissa, kunnes juustoraaste sulaa kunnolla ja leivät saavat kauniin kevyen rusketuksen.

Lisää basilikan lehtiä patongeille paistamisen jälkeen. Minä laitoin myös tomaatteja lisää tässä vaiheessa. Tarjoile lämpiminä.

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.