Arkiruokaa: Maailman paras yhden pannun kanapasta
Olen viehtynyt yhden pannun tai yhden astian ruokiin. Se tarkoittaa sitä, että ruoan valmistuksessa tarvitaan vain yhtä pannua, kattilaa tai muuta astiaa. Siinä säästyy paitsi vaivaa myös tiskiä, ja oikeastaan kaikki testaamani yhden pannun päivälliset ovat olleet paitsi helppoja myös maittavia. Nyt esittelen teille yhden lemppareistani, maailman parhaan yhden pannun kanapastan.
Arkiruokaa: Maailman paras yhden pannun kanapasta
Tarvitset:
400 grammaa maustamatonta broilerinfilettä (voit halutessasi käyttää enemmänkin broileria)
yksi punasipuli
1 pkt (mintulla maustettua) halloumijuustoa
100 g tuorepinaattia
3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl mustaapippuria
0,5–1 tl chilirouhetta
1 tl Provencen yrttisekoitusta tai vastaavaa
1,5 pkt tortelliini-tuorepastaa (täytteellä ei väliä, Lidlin ovat edullisia ja hyviä!)
juustoraastetta
Tee näin:
Kuumenna korkeareunainen paistinpannu. Lisää hieman rasvaa pannulle, anna sulaa ja tiristä. Lisää broilerin fileepalat pannulle, paista liki kypsiksi, sitten lisää sipulit ja pinaatti sekä halloumijuusto. Anna paistua niin, että broileri on kypsää ja pinaatit kutistuneet. Mausta.
Lisää kerma ja sekoita. Lisää sitten tuorepasta tasaisesti pannulle. Huuhtele kermapurkki tilkalla vettä, sekoita ja kaada pannulle. Katso, että pastat liki peittyvät nesteeseen. Hauduta/kiehuta alhaisella lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Tarkista maku.
Lisää lopuksi tai vasta oman annoksesi päälle juustoraaste ja nauti tuoreen salaatin kera. Tämä vie kielen mennessään!
Tähän on tultu.
Minna