Miten saada proteiinia ruokavalioon? – Tämä ohje yllättää
Olen aina kamppaillut yhden asian kanssa: miten saada riittävästi proteiinia ruokavalioon. Olen pieni ja harrastan melko paljon liikuntaa. Haluan pitää lihaskuntoani yllä ja osin myös kasvattaa lihasmassaa – etenkin nyt vaihdevuosien lähestyä.
Syön terveellisesti ja säännöllisesti, mutta olen leivän puputtaja. Rakastan leipää sen kaikissa muodoissa ja voin helposti korvata aterioita leivällä. En tiedä oikeastaan mitään niin hyvää kuin leipä ja kahvi yhdessä nautittuna. Hiilareita saan siis varmuudella riittävästi, mutta proteiiniin minun tulee kiinnittää erityistä huomiota.
Olinkin äärionnellinen, kun eräänä kesälomapäivänä näin Anna Saivosalmen Instagramissa proteiinipitoisen uunipuuron ohjeen. ”Uunipuuro?!” kaksitoistavuotias kysyi epäilystä ja inhoa äänessään. Itsekin vähän epäilin moista tuotosta. Mutta (MUTTA isoilla kirjaimilla). Uunipuuro sisältää runsaasti täyttävää proteiinia ja kuitua ja se valmistetaan täysin ilman lisättyä sokeria. Ja on hyvää.
Niin hyvää, että se maistuu jopa taivaalliselle, mustikkapiirakalle, pullalle, jollekin herkulle. Niin hyvää, että se maistuu koko perheelle. Ja niin hyvää, että vuoka tyhjenee hetkessä. Tämä ohje yllättää.
Proteiiniuunipuuro
Tarvitset (4–6 annosta):
Vuokaan:
180 g isoja kaurahiutaleita
100 g vanilja Skyriä (tai muu vastaava tuote)
50–100 g jotakin pähkinöitä murskattuina (Cashew toimii hyvin)
3 kananmunaa
50 g taateleita pilkottuna (jos tykkää, itse en käytä)
1tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
2–3 dl maitoa
Päälle:
200 g mustikoita
100 g vanilja Skyriä (tai muu vastaava tuote)
Tee näin:
Voitele uunivuoka. Riko kananmunat vuokaan, sekoita rakenne. Lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita.
Laita päälle mustikat ja rahka, tasoita. Paista uunissa 180 asteessa n. 25–30 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman, jaa kuutioihin/paloihin. Nauti! Tästä on tullut melkein jokaviikkoinen iltapalamme.
Tähän on tultu.
Minna