Hyvä, paha alkoholi

Moi!

Olinko tässä kuvassa oikeasti pirteä ja iloinen? En todellakaan, koska mietin tätä aihetta. Ihan pakko siis vielä kirjoittaa tästä tänä iltana. On keskiviikko ja kello on 22.40. Tiedän jo nyt, että kaikki eivät todellakaan tule ymmärtämään tätä eikä tarvitsekaan. Toivon kuitenkin, että minulla saa olla oma mielipide tähän asiaan. Minua oikeasti ahdistaa kirjoittaa tästä, koska tiedän, että minun kaverit lukevat tätä myös ja kohta on Vappu…

On asioita, joita haluan tehdä selväksi heti alkuun! Minua ei todellakaan haittaa jos tykkäät käydä viihteellä vaikka joka viikonloppu, enkä tuomitse yhtään ketään! Minua ei myöskään haittaa jos olet asioista eri mieltä, mutta anna kaikille vapaus omaan mielipiteeseen!

Henri Harjanne

Kohta on siis Vappu. Silloin TODELLA moni lähtee viihteelle. Ääääh tästä aiheesta on oikeasti vaikea puhua, koska en tiedä miten muotoilisin asiat. Noh… Minua oikeasti ahdistaa se, että Suomessa on tapana juoda joka kerta ja vähän enemmänkin kun sille on aihetta. On Uusivuosi, Juhannus, Vappu, Pääsiäinen, pikkujoulut, valmistujaiset, koulun päättärit, synttäreitä, häitä, on saatu hyvä numero kokeesta, on päästy töihin, on opiskelijabileitä, on opiskelijailtoja, saunailtoja, nähdään vanhoja kavereita pitkästä aikaa tai sitten ihan muuten vaan. Suomessa vaan on tapana ottaa kuppia jonkun ”kunniaksi”. Se ihan oikeasti ahdistaa minua. Se on todellakin fine jos haluat tehdä niin, todellakin! Minulle itselleni tulee vain kauhea paine siitä kun kaverit kutsuu mukaan bileisiin ja en haluaisi juoda. Sitten alkaa suostuttelu ja voivottelu jos en halua juoda. Ymmärrän sen kyllä, koska jos olen täysin selvin päin bileissä, niin minua saattaa helposti alkaa ärsyttämään ympärillä olevat humalaiset ihmiset. En todellakaan haluaisi, että asia on näin, mutta se vain on. Usein myös jos menee joihinkin bileisiin selvänä, niin todellakin on sitten ainut selvä. Melkein ikinä bileistä ei löydy muita selvin päin olevia ja sekin on ärsyttävää. Senkin huomaa, että kyllä muillakin on paineita juoda porukassa. Eikä pelkästään se, että on paine juoda. Vaan se, että tekee mielikin juoda, koska muuten on ahdistavaa olla bilettävien seassa. Usein myös selvin päin bileissä jää sitten vähän taka-alalle muista, mikä on myös tyhmää. Mua ahdistaa oikeasti, että asia on näin.

Ja ei, minä en ole absolutisti. Tykkään kyllä silloin tällöin ottaa irtioton arjesta ja käydä viihteellä. Esimerkiksi kesällä usein kun menemme ulkomaille, niin pidän ihan suosiolla koko viikon treenitaukoa, enkä mieti mitään syömisiä/juomisia. Tämä on kuitenkin eri asia, koska olen tietoisesti tehnyt päätösken, että: ”Tällä viikolla teen juuri niin kuin haluan, enkä mieti turhia.” Minusta on myös hyvä asia, että kerran vuodessa voi pitää tauon ihan kaikesta. Pointti tässä onkin se, että kun arjen keskelle tulee tämmöisiä ”juomatapahtumia” mihin aina pyydetään mukaan, niin en välttämättä aina halua. Tykkään itse rutiineista ja minua ahdistaa jos ne menee ”pilalle”. En tykkää siitä, jos juominen vaikuttaa minun treeneihini tai seuraavan päivän oloon.

Henri Harjanne

Vaikka kirjoitin tämän tekstin, niin se ei tarkoita etten nyt koskaan lähtisi ”arkena” ulos. Varmasti lähden. Mutta minusta olisi tärkeää, että ihmiset ei RANKUTTAISI jos en halua lähteä mukaan. Ja jotenkin ymmärtäisi käytöstään minua kohtaan jos olen vaikka selvin päin mukana. En tykkää yhtään kuunnella sitä:”Noh, miks et muka juo? Ootko niin fitness? Juo nyyyyt!”. Kyllä. Tykkään pitää treenirutiineista kiinni ja en halua, että juominen vaikuttaa niihin. Sen pitäisi olla kaikille ihan ok.

Ahdistaa tämä asia ja ahdistaa tämä teksti. En tykkää ottaa tätä asiaa esille, koska aina tulee sanomista. Alkoholi on kyllä puhuttu aihe, mutta ei ehkä tältä kannalta. Haluaisin, että ihmiset ottaisivat enemmän esille myös sitä puolta jos ei halua hillua viihteellä joka viikko tai joka kuukausi. Kyllä, aion jatkossakin käydä ulkona. En vain tykkää käydä viihteellä kovin usein. Tiedän, että siellä on ihmisiä ketkä pystyvät myös samaistumaan tähän. Halusin ottaa asian esille, koska tästä puhutaan niin vähän! En tiedä mitä teen vappuna, mutta voin sanoa, että ahdistaa. IHAN kaikki kaverit lähtee ulos ja en haluaisi myöskään yksin kyyhöttää kotona. En tiedä.

Kiitos todella paljon jos jaksoit lukea ja tsemppiä kaikille saman ongelman kanssa kamppaileville! <3

Kommentit (2)
  1. Asun Sydneyssä ja täällä on tuo alkoholikulttuuri vielä ”pahempi” kuin Suomessa. Jopa pomot tarjoaa juomat perjantaisin työviikon jälkeen.. mutta suhtautuminen ihmisiin jotka kieltäytyvät juomasta on paljon parempi kun Suomessa, jos joku ei halua niin se on sillä selvä eikä aleta jankuttamaan.
    Itse raskaana ollessani samaistuin tuohon oloon, että inhottavaa lähteä mihinkään kun tietää että kaikki ottaa mutta loppujen lopuksi se on asenteesta kiinni. Menin, olin ja lähdin kotiin kun siltä tuntui. Mutta onhan se harmillista että nykyään tuntuu olevan jopa olettamus että aina juodaan ja kaikissa tilanteissa..

    1. Oho! Mielenkiintoista! Tuo on kyllä hyvä, että jos ei halua juoda, niin sen pitäisi olla sillä selvä. Niin sen pitäisi olla täällä Suomessakin ja ihan kaikkialla. Olen useasti tehnyt myös tuota, että lähden selvin päin ja olen sen minkä olen. Usein vain en pysty nauttimaan tilanteesta kovinkaan paljoa. Todellakin on olettamus, että aina juodaan jos jonnekin lähdetään. Kiitos paljon kommentista ja ihanaa, että otit kantaa tähän asiaan. Kaikkea hyvää sinne! 💕

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *