Miten saada reseptistä terveellinen?
Moikka!
Tänään haluaisin kertoa teille siitä, miten resepteistä voi tehdä terveellisempiä! Laitan tähän alle alkuperäisen reseptin sekä itse muokkaamani reseptin, joten voitte vertailla niitä ja katsoa mitä olen vaihtanut! (Foodin tuotteet saatu yhteistyössä)
Mantelikeksit
Alkuperäinen ohje:
500g mantelijauhoa
3dl sokeria
4kpl keltuaista
1kpl kokonainen kananmuna
50g voita
2rkl sitruunankuorta
1/2tl leivinjauhetta
1tl mantelilikööriä
sovellettu ohje: (tein puolet vähemmän keksejä)
250g (Foodin) mantelijauhoa
2rkl vanilijasokeria
2kpl valkuaisia ja yksi kokonainen kananmuna
25g (Foodin) kookosöljyä
1rkl (Foodin) sitruunamehua
Ripaus leivinjauhetta
1tl (Foodin) Omenaviinietikkaa
Sekoita vain kaikki ainekset keskenään ja muotoile keksit pellille! Paista 160-170 asteessa 20-25min.
Koristeluun käytin raakasulkaamulpereita, kuorittuja manteleita ja mansikkaraakasuklaata. Lopuksi vielä ripaus tomusokeria päälle, niin keksit näyttävät kivoille!
Eli voin voi korvata usein kookosöljyllä. Kookosöljy antaa itsessään jo kivaa makua leivoksiin. Normaalin sokerin jätin kokonaan pois ja laitoin vain ripauksen vanilijasokeria. Halutessaan tai oikeastaan kannattaa tuoda makeutta lisää vaikka kookossokerilla tai stevialla. Esimerkiksi Foodinin luomu kookossokeri on aromikasta ja karamellimaista sekä 100 % käsityönä tehtyä. Itse laitan ensi kerralla noihin vielä lisää makeutta, nyt kekseissä on aika mieto kookosinen maku! Kananmunista käytän usein leivonnassa enemmän valkuaisia kuin keltuaisia. Mantelijauhoa olen käyttänyt myös ihan normaalin vehnäjauhon sijaan.
Kiitos kun luit ja kerro ihmeessä jos testaat reseptiä! Palataan! 🙂